Zdravím vsetkych, cez ebay som si kupil PT-04 dialkove odpalovaky pre externy blesk, dosli pred par dnami a zatial, zda sa, su nefunkcne. Skusal som ich na svojom blesku (Sigma EF-530 DG ST), vysielac aj prijimac signalizuju zasvietenim diody ze funguju simultanne ale odpal blesku ziadny...Kde myslite ze moze byt vada, niekto nejaka rada??? Vopred dakujem
Jasne, skusal som vsetky moznosti (4) a nic, skusal som aj taky malicky ´blesčík´ nimi odpalit ale ani ten nefunguje. Ta moja Sigma vraj nepodporuje taketo dialkove odpalovanie, ale kedze je to len manualne odpalovanie a nie ziadne TTL, tak nevidim dovod, preco by tie odpalovaky na tom blesku nemali fungovat...
nechcem kecat, ale myslim, ze som dakde cital, ze tieto cinske odpalovace (PT-04 alebo napr CTR-301, ktory mam napr ja) nedokazu odpalit Sigma blesky, lebo tie pracuju na vyssom napati (alebo nieco take proste) ako ostatne blesky (Canon, Nikon, Metz...), cize aj preto su vacsinou na zozname nekompatibilnych bleskov.
zrejme nekecáš, niekde bolo spomínané že tieto odpalovače nefungujú so staršími bleskami kde je vyššie napätie na odpal, takže môže byť že aj tá sigma je podobnej konštrukcie
problem je blesk. neodpaluje na stredny kontakt ale na TTL kontakty. toto je pomerne znama ficura tychto Sigma bleskov (a aj niektory Nissin suntov).
´Some dedicated flashes (e.g. Nissin Di-622 and Di-466, Sunpak PZ42x and
PZ30, Sigma EF-530/500 DG ST for Canon, etc.) are triggered via system-
specific pins instead of the central contact of the hot shoe.´
ak mas len jeden blesk, kup radsej original Canon ... usetris si problemy do buducna a ziskas naviac plne funkcne TTL pokial ho budes mat na fotaku alebo na kabli.
ak mas len jeden blesk, kup radsej original Canon ... usetris si problemy do buducna a ziskas naviac plne funkcne TTL pokial ho budes mat na fotaku alebo na kabli.
mam len ten jeden a rozmyslam nad nejakym pouzitym canonom, videl som 420tku pouzivanu za dobru cenu, tak asi nieco take budem hladat, 430tka uz je drahsia, ale urcite by to bola lepsia volba...
Mám na predaj Metz 45 CTl (i CT3, CT4 či CL4)- tie fungujú 100% a sú velmi silné blesky s otočnou a výklopnou hlavou. xx4-majú aj malý vyjasňovací blesk
fvccrs@nextra.sk
Nefunkčné diaľkové odpaľováky PT-04
´Some dedicated flashes (e.g. Nissin Di-622 and Di-466, Sunpak PZ42x and
PZ30, Sigma EF-530/500 DG ST for Canon, etc.) are triggered via system-
specific pins instead of the central contact of the hot shoe.´
vymen blesk.
fvccrs@nextra.sk
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií