zdravim,
rad by som sa spytal na funkcionalitu v manualnom rezime tohto blesku v spolupraci mojej D80.. ide o to, ze mam makro medzikruzky bez prenosu informacii z objektivu, cize mozem fotit iba na manuale, preto by som sa rad spytal, ci manualne nastaveny YN467 moja D80 odpali? dakujem
áno
v manuálnom režime ti D80 odpáli aj blesk napr. Canon, Olympus, a iné,
stačí ak ho dostaneš do sánok na externý blesk a stredový kontakt bude pasovať ... švagor tak odpaľuje na Olympuse môj nikon sb600 a skúšali sme aj moju sb900
to je z ich stránky:
We’re still waiting for the Nikon i-TTL version as of March 2010. The Canon version with E-TTL support has been released and has been confirmed to work well with the newer DSLR models, but it does not work with the Canon 20D (this is being mentioned also by the manufacturer). For the YN465, both E-TTL and i-TTL versions have been out for a while now.
nenašiel som, či vôbec podporuje TTL na nikonoch od toho spomenutého marca 2010
moja rada: došetri a kúp originál SB700 a na makro ho môžeš použiť aj mimo tela cez odpálenie interným bleskom z D80-ky
tak našiel som to ... od 10.09.2010 je už aj nikon verzia s i-TTL ale aj tak NEODPORÚČAM, čo ak Ti príde staršia verzia bez podpory?! vždy ho budeš musieť používať iba v manuálnom režime
co mozem povedat za seba tak vlastnim yn465, tam TTL funguje, na strankach vyrobcu som nasiel aj specifikaciu 467, ktora bola v case ked som ja kupoval na moj nikon predavana iba pre Canon to bolo cca v juni 2010, teraz je vsak uz v ponuke aj pre Nikon a s podporou TTL.ja som uz rozhodnuty pre kupu 467, ak ju uz niekto vlastni, mohol by sem hodit par teplych slov o spokojnosti/nespokojnosti s tymto zariadenim.
co mozem povedat za seba tak vlastnim yn465, tam TTL funguje, na strankach vyrobcu som nasiel aj specifikaciu 467, ktora bola v case ked som ja kupoval na moj nikon predavana iba pre Canon to bolo cca v juni 2010, teraz je vsak uz v ponuke aj pre Nikon a s podporou TTL.ja som uz rozhodnuty pre kupu 467, ak ju uz niekto vlastni, mohol by sem hodit par teplych slov o spokojnosti/nespokojnosti s tymto zariadenim.
ako mam tej tabulke rozumiet? smerne cisla maju rovnake teraz mam 465, predtym som mal 462, a papierovo aj v praxi boli vykonovo podla mna rovnako, tak mi je divne ze pri tych istych parametroch by bola 467 menej vykonna. ked som si ju porovnaval s mojou 465 takrozdiel tam vyzeral byt akurat v tom ze uz ma zoom a pre-flah. takze podla mna to moc smerodajne nieje...
[reply0=Slafco]porovnanie výkonu jednotlivých bleskov[/reply0]ako mam tej tabulke rozumiet? smerne cisla maju rovnake teraz mam 465, predtym som mal 462, a papierovo aj v praxi boli vykonovo podla mna rovnako, tak mi je divne ze pri tych istych parametroch by bola 467 menej vykonna. ked som si ju porovnaval s mojou 465 takrozdiel tam vyzeral byt akurat v tom ze uz ma zoom a pre-flah. takze podla mna to moc smerodajne nieje...
Yongnuo YN467 vs. D80
v manuálnom režime ti D80 odpáli aj blesk napr. Canon, Olympus, a iné,
stačí ak ho dostaneš do sánok na externý blesk a stredový kontakt bude pasovať ... švagor tak odpaľuje na Olympuse môj nikon sb600 a skúšali sme aj moju sb900
to je z ich stránky:
We’re still waiting for the Nikon i-TTL version as of March 2010. The Canon version with E-TTL support has been released and has been confirmed to work well with the newer DSLR models, but it does not work with the Canon 20D (this is being mentioned also by the manufacturer). For the YN465, both E-TTL and i-TTL versions have been out for a while now.
nenašiel som, či vôbec podporuje TTL na nikonoch od toho spomenutého marca 2010
moja rada: došetri a kúp originál SB700 a na makro ho môžeš použiť aj mimo tela cez odpálenie interným bleskom z D80-ky
nie všetko lacné je aj dobré
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa