potrebujem poradiť kedže sa ešte len učím...chcela by som si kúpiť fisheye objektív na Nikon D5000, ale radili mi aby som to nerobila lebo vraj to nebude fungovať tak ako na iných.Ale na internete som našla zopár,ktoré sa hodia aj na môj nikon.Aký by bol dobrý k môjmu nikonu??vy ste znalci,odborníci tak ja dúfam,že aj s mojim amatérskym opisom ste pochopili čo si prajem vlastniť:).ďakujem
Zdravim som zaciatocnik v podstate fotim a viac menej tocim s nikonom D3100 a rad by som sa opytal ci by ste mi vedeli poradit nejaky cenovo dostupny fisheye. Dik
Zdravim pani kupil som si nikon D3100 a rad by som sa vas opytal na nejaky cenovo dostupny fisheye (som vysokoskolak ) ci uz s autofocusom alebo nie aj tak totiz pri foteni a toceni pouzivam manual viac menej. za radu Dik.
Zdravim pani kupil som si nikon D3100 a rad by som sa vas opytal na nejaky cenovo dostupny fisheye (som vysokoskolak ) ci uz s autofocusom alebo nie aj tak totiz pri foteni a toceni pouzivam manual viac menej. za radu Dik.
a ospravedlnujem sa za dvojity prispevok ale blbol mi net na chvilu
Na crop aj fullframe funguju len 2 objektivy: Canon 8-15/4L USM fisheye (cca 1400EUR) Tokina 10-17 fisheye (cca 500 EUR, ale dost velke chromaticke chyby)
Ked si teraz kupis Samyang 8mm, tak neskor ho pri prechode (ak niekedy prejdes) na fullframe mozes predat s relativne malou stratou a vymenit ho za 15mm fisheye.
Na crop aj fullframe funguju len 2 objektivy: Canon 8-15/4L USM fisheye (cca 1400EUR) Tokina 10-17 fisheye (cca 500 EUR, ale dost velke chromaticke chyby)
Ked si teraz kupis Samyang 8mm, tak neskor ho pri prechode (ak niekedy prejdes) na fullframe mozes predat s relativne malou stratou a vymenit ho za 15mm fisheye.
cize so samyangom budem spokojny ak som to spravne pochopil chystam sa totiz na natacanie jednoho dlhsie videjka pre freestyle bmxerov a tak sa zhanam po moznostiach cenovo dostupnych hlavne lebo som uvazoval o original fisheyu od nikonu ale tak 650e je dost celkom momentalne
cize so samyangom budem spokojny ak som to spravne pochopil chystam sa totiz na natacanie jednoho dlhsie videjka pre freestyle bmxerov a tak sa zhanam po moznostiach cenovo dostupnych hlavne lebo som uvazoval o original fisheyu od nikonu ale tak 650e je dost celkom momentalne
Na video je to uplne jedno. 1080p je rozlisenie len 2MP. V extremnom pripade by mozno aj stacila fisheye predsadka na setovy objektiv, ale tam by bol asi problem so slabym kontrastom.
Na video je to uplne jedno. 1080p je rozlisenie len 2MP. V extremnom pripade by mozno aj stacila fisheye predsadka na setovy objektiv, ale tam by bol asi problem so slabym kontrastom.
tak si ho idem asi hned teraz objednat teda dik za radu
Primiesam sa s otazockou kvoli ktorej nechcem zakladat nove vlakno: Kde je hranica Rybiehooka a Sirokacu? Je to 14mm? Mam na mysli ked to nasadim na telo D50-ky.
Primiesam sa s otazockou kvoli ktorej nechcem zakladat nove vlakno: Kde je hranica Rybiehooka a Sirokacu? Je to 14mm? Mam na mysli ked to nasadim na telo D50-ky.
Za mojich mladych cias bolo rybim okom vsetko, co sa ako koliesko vpisalo do policka negativu a sirokacom vsetko, co policko dokonale opisalo. Teda nerozhodoval maximalny zobrazovaci uhol a ohniskova vzdialenost uz vobec nie. Ale aka je hranica na tomto fore, to sa este nevie
Ci sa to oplati kupovat kvoli dvom cvakom, po ktorych sa mi to omrzi? Nepoznam zia&dneho fotografa na svete, co si na tom vybudoval nejaku serioznu karieru. Sirokac mozno, ale aj to len taky, kde to nie je do oci bijuce. Radsej by som si ho pozical a potom, potom sa uvidi, ci nahodou nemam pravdu.
Ci sa to oplati kupovat kvoli dvom cvakom, po ktorych sa mi to omrzi? Nepoznam zia&dneho fotografa na svete, co si na tom vybudoval nejaku serioznu karieru. Sirokac mozno, ale aj to len taky, kde to nie je do oci bijuce. Radsej by som si ho pozical a potom, potom sa uvidi, ci nahodou nemam pravdu.
P.S.: Do mna, sirokouhlisti ...!
Odkedy mam rybie oko, tak ultrawide zoom takmer nepouzivam. Vdaka pomerne jednoduchemu potlaceniu sferickeho skreslenia v postprocessingu mi ten sirokac nechyba. Nerobim uplnu korekciu, ale asi len 50%, tak mi zostane aj v rohoch pomerne pouzitelne rozlisenie a skreslenie uz nie je take do oci bijuce.
Ja beriem Tokinu 11-16...rozmýšľal som aj nad fisheye, ale nemá také široké využitie ako kvalitný širokáč. Na video Ti stačí aj predsádka, aj keď si myslím, že BMX videí točených rybou je viac než dosť a pomaly to začínam považiať za niečo, čím sa kameraman alebo fotograf snaží odpútať pozornosť od nekvalitného videa-fotky ...no proti gustu žiaden dišputát
Odkedy mam rybie oko, tak ultrawide zoom takmer nepouzivam. Vdaka pomerne jednoduchemu potlaceniu sferickeho skreslenia v postprocessingu mi ten sirokac nechyba. Nerobim uplnu korekciu, ale asi len 50%, tak mi zostane aj v rohoch pomerne pouzitelne rozlisenie a skreslenie uz nie je take do oci bijuce.
Heeej, ty mas vlastne jednu viacnu gulu a postprocesingom vytahujes aj detaily a mas tak vlastne aj telkac? To je dobre totok.
... "vianocnu gulu" som chcel povedat ..." viacna" neni...
Zdravim pani . mam na vas otazku pred nedavnom som sa vas tu pytal aky fisheye objektiv by ste mi doporucili samyang 8mm f3.5 fisheye pre moj nikon d3100 avsak ked som objektiv nasadil fotak stale hlasil : nasadte objektiv ... pritom objektiv bol spravne nasadeny bolo mi povedane ze na mojej D3100ke mi tento objektiv fungovat nebude pritom na youtube som videl videjka natacane mojim fotakom a tymto objektivom tak isto na recenziach o tomto objektive bola kompatibilnost s mojim fotoaparatom mate nejake napady ako mi pomoct prosim? ... + mam 4 dni este cas na vratenie objektivu ... za ochotu pomoct vopred dakujem
fisheye
Canon 8-15/4L USM fisheye (cca 1400EUR)
Tokina 10-17 fisheye (cca 500 EUR, ale dost velke chromaticke chyby)
je to na crop, FF políčko nevykreslí.tolko.
Canon 8-15/4L USM fisheye (cca 1400EUR)
Tokina 10-17 fisheye (cca 500 EUR, ale dost velke chromaticke chyby)
Kde je hranica Rybiehooka a Sirokacu? Je to 14mm? Mam na mysli ked to nasadim na telo D50-ky.
Kde je hranica Rybiehooka a Sirokacu? Je to 14mm? Mam na mysli ked to nasadim na telo D50-ky.
Ale aka je hranica na tomto fore, to sa este nevie
Nepoznam zia&dneho fotografa na svete, co si na tom vybudoval nejaku serioznu karieru. Sirokac mozno, ale aj to len taky, kde to nie je do oci bijuce.
Radsej by som si ho pozical a potom, potom sa uvidi, ci nahodou nemam pravdu.
Nepoznam zia&dneho fotografa na svete, co si na tom vybudoval nejaku serioznu karieru. Sirokac mozno, ale aj to len taky, kde to nie je do oci bijuce.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa