Chcel by som sa spýtať na vaše skúsenosti s filtrami cookin (štvorcovými).
Čítal som,že vzhľadom na materiál z ktorého sú vyrobené ,sa ľahko poškriabu,nemajú antireflexné vrstvy atď.
Zdajú sa mi ale praktické vzhľadom na variabilitu polohy a kombinácie....
diki za reakcie
ivan
Keď som chcel použiť dva držiaky filtrov, tak som si dokúpil jeden na ebay. Originálov som veľa nenašiel, asi Cookin nemá rád ebay-zastúpenie. Rozdiel ebay-ovského oproti originálu je viditeľný.
Takze original je omnoho kvalitnejsi. Dakujem za pomoc.
Takze original je omnoho kvalitnejsi. Dakujem za pomoc.
No ja si nemyslim,ze by bol omnoho kvalitnejsi....a ak tak v com?Je to plast do ktoreho zasuvas filtre,nieje nijak zatazovany a zasuva sa na kovovu cast ktoru nasraubujes na objektiv.Ja som omylom(vdaka mojej chybe) zakupil na ebay namiesto cokin s tian ya :-) je to cinska kopia....filtre su na prd,ale drziak je ok...tak ak ti mozem poradit drziak nemusi byt original ale filtre co najkvalitnejsie...
No ja si nemyslim,ze by bol omnoho kvalitnejsi....a ak tak v com?Je to plast do ktoreho zasuvas filtre,nieje nijak zatazovany a zasuva sa na kovovu cast ktoru nasraubujes na objektiv.Ja som omylom(vdaka mojej chybe) zakupil na ebay namiesto cokin s tian ya :-) je to cinska kopia....filtre su na prd,ale drziak je ok...tak ak ti mozem poradit drziak nemusi byt original ale filtre co najkvalitnejsie...
osobne s tym nemam skusenost, sudil som len z prispevkov. ja sa priklanam k moznosti kupit neoriginal a radsej kvalitnejsie filtre, ale mnohi na Cokin filtre nadavaju, tak teraz neviem. no nejak sa uz budem musiet rozhodnut a kedze nemam na Lee ani ine podobne znacky a ich sklenene filtre asi pojdem do cokinu :)
no pozri,kludne chod do cokinu,naucis sa fotit s filtrami a ked pri foteni vydrzis dlhsie urcite zainvestujes do kvalitnejsich filtrov.Pozri si fotografie Karola Srnca aj on foti s cokin-filtrami...
ja som si tiež kúpil cokin filtre a som spokojný. vytkol by som im len horšiu manipuláciu a to že sa rýchlo zaprášia, ale pomocka na fotenie je fajn a určite si ešte nejaké kúpim.
no to je naozaj zaujimave, filtre formatt v 85mm prevedeni (to na bezne objektivy staci az az) su naozaj za zaujimavu cenu (samozrejme nie sklenene). ma s tym niekto skusenost?
počul som že hitech sú lepšie aj lacnejšie. osobnú skúsenosť mám iba z cokin a neľutujem.
Tiez som pocul, ze Hitech su dobre, ale mam Cokiny. Poskrabane jak svina, na fotke nevidno :). Transportujem v krabickach co sa dodavaju a pri pouzivani po vreckach, na cistenie pouzivam co mam prave na sebe. Fotim aj v protisvetle, pokial slnko nieje v zabere a vznika reflex pouzivam slnecnu clonu zvanu ruka. Pokial je v zabere tak vyretusejem tych par malych odleskov :).
Rozdiely v ostrosti som si porovnaval, badam ich pri 200% zvacsani na monitore. Su nepodstatne. Nefotim si testovacie tabulky, ani tehlove steny :). Fotim, lebo ma to bavi. Plis ček maj sajt www.dunyphoto.com ..... je tam nieco zle s Cokinakmi? :)
ja som na cokin nič zlé nepovedal sú to dobré vecičky. ja ich dlho nemám takže poškrabané nie su u teba je to asi preto že ich nosíš po vreckách...DD pozrel som aj tvoju stránku pekné to máš hlavne tatry. čo sa týka slnečnej clony na cokin tak ja som si ju vyrobil sám podľa originálnej
...pri použití ND alebo prechoďáka sólo som farebný posun nezaregistroval,...no po kombinácii oboch mi už oblohu ťahalo do fialova.....(ale,možno to tak má byť:)...
ja som na cokin nič zlé nepovedal sú to dobré vecičky. ja ich dlho nemám takže poškrabané nie su u teba je to asi preto že ich nosíš po vreckách...DD pozrel som aj tvoju stránku pekné to máš hlavne tatry. čo sa týka slnečnej clony na cokin tak ja som si ju vyrobil sám podľa originálnej
Sorry ja som nemyslel, ze si nieco zle povedal. Len k tvojmu prispevku som reagoval tiez na tie HiTech...no a dalej som sa rozpisal :)Chalan, na ktoreho mam odkaz na webe pouziva HiTech, Lukas Buryanec. S nim som o nich debatoval a ked budem kupovat nove prechodaky tak chcem tie HiTechy skusit.
Mal som nasadene uz aj vsetky tri, L, M, S a vsetko OK. A co sa tyka pouzivania dvoch sucasne, tak takto ich pouzivam velmi casto pri foteni zapadov a vychodov slnka.
Mal som nasadene uz aj vsetky tri, L, M, S a vsetko OK. A co sa tyka pouzivania dvoch sucasne, tak takto ich pouzivam velmi casto pri foteni zapadov a vychodov slnka.
fotis lebo ta to bavi a fotis velmi dobre :) no ja este uvidim, aj tak nemam prasule. Cokin a Hitech budu zrejme na velmi podobnej urovni. Nuz, hodne dobreho svetla zelam. a samozrejme dakujem, ze ste sa podelili so svojimi skusenostami.
Mate nejake skusenosti s kupou Cokin Filtrou z www.mafra.sk?
Vsetko co mam od Cokinu som kupil od neho. Robil som asi 10 objednavok a nielen pre seba. Najprv mu ale zavolam ci ma danu polozku k dispozicii, chlapik je ochotny. Minule som s nim debatoval ohladom ND filtrov.
Objednavam cez mail, napisem kody poloziek a mnozstvo, posle postou, UPSkom ako chces...ja beriem postou na dobierku.
Plánujem kúpiť Cokin filtre. Mam však už cirk. pol. filter. Je možné ho používať aj s Cokin systémom, alebo budem musieť kúpiť Cokin polarizačný filter?
Cookin
Rozdiely v ostrosti som si porovnaval, badam ich pri 200% zvacsani na monitore. Su nepodstatne. Nefotim si testovacie tabulky, ani tehlove steny :). Fotim, lebo ma to bavi. Plis ček maj sajt www.dunyphoto.com ..... je tam nieco zle s Cokinakmi? :)
Objednavam cez mail, napisem kody poloziek a mnozstvo, posle postou, UPSkom ako chces...ja beriem postou na dobierku.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa