zdravím všetkých a zároveň by som potreboval radu ohľadne výberu skla na architektúru (mrakodrapy, veľkomestá a pod. Mám eos 50D a doteraz som používal Tamron 17-50 F2,8 II VC. Je nejaký vhodnejší(lepší) objektív na takýto druh fotenia? Dá sa použiť aj Canon EF 70-200 mm f/4L IS USM alebo skôr širokáč? Ďakujem za každú radu
Nevidim tolko do toho, ale - siroke ohniska neskresluju? Na to aby si sirokym objektivom zachytil urcity prvok architektury (ci aj celu budovu), musis ist dost blizko, co sa prejavi silnym perspektivnym skreslenim. Ak je to ucel (napr. zbiehavost mrakodrapov pri pohlade do oblohy posobi fajn), tak potom ok.
Nevidim tolko do toho, ale - siroke ohniska neskresluju? Na to aby si sirokym objektivom zachytil urcity prvok architektury (ci aj celu budovu), musis ist dost blizko, co sa prejavi silnym perspektivnym skreslenim. Ak je to ucel (napr. zbiehavost mrakodrapov pri pohlade do oblohy posobi fajn), tak potom ok.
s tilt-shift objektivom sa da to skreslenie skorigovat,a este k tomu sa da pekne krat hrat s hlbkou ostrosti,akurat musis zit s manualnym zaostrovanim a naucit sa s tym pracovat tiez potrva chvilu, teda aspon ja ked som to drzal v ruke tak som bol z toho trosku vypatlany
aké sklo na architektúru
s takou hrackou by som sa rad pohral, snad raz.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa