Rozmyslam nad zakupenim stihleho kompaktu nieco ako panasonic TZ4,prip TZ5 alebo sony W130-300,prip.casio z100/200,alebo nikon s520/550/600, prip. nieco od olympusu,al.fuji. Co mi odporucite z tychto kompaktov?Ktory robi asi naj fotky za naj cenu?rozmyslam hlavne nad modelmi panasonicu,viaceri mi odporucili prave tie vyssie uvedene..vdaka
Rozmyslam nad zakupenim stihleho kompaktu nieco ako panasonic TZ4,prip TZ5 alebo sony
W130-300,prip.casio z100/200,alebo nikon s520/550/600, prip. nieco od olympusu,al.fuji. Co
mi odporucite z tychto kompaktov?Ktory robi asi naj fotky za naj cenu?rozmyslam hlavne nad
modelmi panasonicu,viaceri mi odporucili prave tie vyssie uvedene..vdaka
Najlepsim kompaktom na trhu je asi Canon PS G9, slusne mu konkuruje aj Panasonic LX2. V triede kompaktov bez manualneho nastavenia by som si vyberal medzi Panasonic FX55 (dopredaj) alebo TZ5 (jednoznacne najuzitocnejsi automat na trhu), novy Panasonic FX35 uz sa mi tak nepaci, ma sice 25 mm objektiv ale zda sa mi, ze tam uz Panasonic setril na spracovani.
Panasonic TZ5 ma sum uz pri najnizsom ISO - 100,pozri test pre porovnanie šumu s Panasonic TZ3 - http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz5/page5.asp, celkovo vsetky panasoniky maju velky šum - pouzitelna fotka do citlivosti ISO 200 a pocul som uz vela krat, ze panasoniky maju velmi zlu obrazovu kvalitu a snazia sa obalamutit ludi vselijakymi funkciami - aj ja som im skoro naletel zo skusenosti viem, ze vacsina kompaktov su strasne pomale, maju strasne pomale zaostrovanie a nic sa nimi neda poriadne nafotit, neda sa fotit makro hmyzu, lebo kym mi fotak zaostri, vcela uz davno uleti, ani sport (z tej istej priciny) akurat staticke zabery - napriklad krajinky, ale na to zas maju kompakty velky šum amle detaily = kompaktzy su nic moc, skus porozmyslat nad tym, ci by sa nedalo este rok setrit a potom si kupit povedzme maly Nikon D40 + 2 objektivy - ma csetky vyhody - obrazova kvalita(bez problemov sa da vytlacit pri rozumnej kvalite A3 aj vacsi format) , je velmi rychla ( v RAWe 3 snimky za sekundu), vyborne podanie farieb a hlavne maly šum - ma velky cip a velky dynamicky rozsah a teraz sa uz da kupit za 15 000 sk s dvomi objektivmi - to sa uz fakt oplati
Kompakty budu mat este dlho velky sum. Zrkadlovka foti najlepsie, ale ak chce niekto kompakt a vsetko uz zvazil, tak ho netreba odhovarat. Niekto proste zrkadlovku nechce. Ja pouzivam aj kompakt aj zrkadlovku. Myslim, ze z obidvoch sa daju dosiahnut dobre fotky, ale kompakt je podstatne omedzujucejsi. Zase ale dava uzivatelovi volnost, neberie to tak vazne a to moze byt kreativne oslobodzujuce.
Ked uz sme pri tych kompaktoch, chcem sa spytat, ako to je s kompaktami od Olympusu, mam na mysli tie, ktore, ako uvadzaju su vodotesne do cca 2 metrov? Aka je ich obrazova kvalita a rychlost ostrenia, hlavne teda pod vodou? Daju sa s nimi urobit aspon ake take fotky podmorskeho zivota?
Kopakty Olymus rady SW su velmi precizne spracovane, objektiv je vsak mierny podpriemer. Niektore su vodotesne az do 10 metrov, na snorchlovanie s relativne kvalitnym vysledkom su postacujuce. Ostrenie pod vodou je vzdy problematicke, dokonca aj so zrkadlovkou.
Kopakty Olymus rady SW su velmi precizne spracovane, objektiv je vsak mierny podpriemer. Niektore su vodotesne az do 10 metrov, na snorchlovanie s relativne kvalitnym vysledkom su postacujuce. Ostrenie pod vodou je vzdy problematicke, dokonca aj so zrkadlovkou.
Presne to mam na mysli.Sem tam nieco cvaknut pri snorchlovani. Neviem si predstavit, ze by som si mal kupovat vodotesne puzdro na svoj fotak, ktore by asi stalo nekrestanske peniaze a v podstate by som ho nevyuzil. A na druhej strane, minuly rok fotil jeden moj znamy pod vodou taktiez s digitalnym kompaktom, ktory mal utesneny v nejakom nepriepustnom igelitovom obale, urcenom na taketo podvodne fotenie. Viete si predstavit tu kvalitu fotiek cez ten igelit!!
Na kompakty (Canon, Olympus) su puzdra od 7 do 10-15 tis co nie je az take nekrestanske. Vacsina do 30-40 m (nemyslym samozrejme igelitaky, ale hardcase). Foto : Oly4040 + PT022
Mne je pevne puzdro zbytocne, pri vyuziti mozno raz za rok je akakolvek cena pre mna vysoka a to uz nevravim, ze fotim zrkadlovkou, i ked kinofilm a nie kompaktom. Na tieto rady od Olympusu sa pytam preto, lebo by bol vyuzivany mojou priatelkou a pri vynimocnom foteni pod vodou, by som nemusel mat obavy o jeho znehodnotenie pripadnym zatecenim.
pod vodu sa zatial nechystam fotit ale tiez som si pozeral dajaky kompaktik na prechadzky,kde nechcem tahat celu vybavu. a nakoniec som kupil (ako inak) Canon
A720 IS.
aky kompakt mi poradite?
W130-300,prip.casio z100/200,alebo nikon s520/550/600, prip. nieco od olympusu,al.fuji. Co
mi odporucite z tychto kompaktov?Ktory robi asi naj fotky za naj cenu?rozmyslam hlavne nad
modelmi panasonicu,viaceri mi odporucili prave tie vyssie uvedene..vdaka
A720 IS.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie