Dobrý deň, chcel by som počuť odborný názor, alebo skúsenosti o objektívoch pre digitálne zrkadlovky vyrobené v Číne. Dočítal som sa o tom, že v Číne má napríklad firma Nikon fabriky, kde pre nich číňania vyrábajú objektívy. V tých fabrikách sú pracovníci vyškolený firmou Nikon, používajú na výrobu technológiu dodanú Nikonom. Sigma tvrdí na svojich stránkach, že ich produkty sú vyrábané len v Japonsku. Je to bod č.5 na tejto stránke: http://www.sigmaphoto.com/faq-lens
Ja som našiel na internete továreň v Číne, ktorá vyrába tiež Sigma objektívy: http://hzymtec.en.alibaba.com/ . Tých fabrík je tam ale viac: http://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=lens+sigma+150mm&IndexArea=product_en&fsb=y&viewAllCategory=
Napísal so email do tejto fabriky, sú ochotný predať aj jeden kus (
Sigma Lens Sigma 150mm f/2.8 EX DG HSM APO HSM IF Macro) a cena je vrátane dopravy na Slovensko 360,- USD !!! Pokiaľ kúpim 3 kusy, poštovné je zdarma. Takže by som chcel poprosiť o vaše seriózne názory, alebo poznatky ktoré máte k čínskym objektívom.
Jediný kto sa rozčuľuje si ty. Ja som to vysvetlil v predchádzajúcom príspevku. A navyše som tam dal :-) Pokiaľ nedokážeš chápať, tak s tým niečo rob. Alebo máš nejaký psychický problém?
Kup si od Alibaba fucktory 3 objektivy Sigma. Postovne a balenie XANAXu mas v cene. Smajlika nedavam, lebo smajlik z koniny rozumnu vetu nespravi.
Ja by som tiež objektív takto nekupoval, nielen Sigmu ale ani značkovy Canon...napriklad.
Ale
z ciny uz vuše 2 roky bez problemov nakupujem radioamaterske zariadenia a prislusenstva k radiam alebo aj k PC, ale aj napriklad dialkove ovladanie ku fotaku Canon EOS50D.
okrem ineho aj z aliaba.com.
Pišem to preto,lebo za ten čas nebol žiadny problem s dodávkou, alebo s platbou.
Pltba vždy cez PayPal.
Samozrejme kvalita je úmerná cene, no už viackrat sa stalo že ak bol tovar vadný, alebo iba mal mimotolerantné parametre tak som poslal nazad a vratili mi novy kus.
Alibaba je dobra stranka, zriesil som cez nich zopar obchodov a zatial vsetko k spokojnosti. Okrem ineho masinku na vyrobu fotoknih + material. Urcite zalezi na koho tam natrafis.
Obchodov myslim obchodov, nie kupovanie jedneho skla ...
Pre číňanov je obchod aj napríklad jedno sklo. Oni ti majú takú zvláštnu ´neslovenskú´ povahu, že sú vďačný za obchod s jedným sklom. Oni sú takí, že uvítajú každú objednávku. A preto sú to obchodníci a nie ´obchodníci´....
Ano, neslovensku, v jednom stanku s foto technikou sedi aj 5-7 cinankov, ocividne nemaju co na robote, ale strana povedala ze kto sa rano zobudi a pojde akoze do prace tak sa bude mat lepsie ako ten co sa len zobudi... Este lepsi je pripad ak ti cinan chrape pocas pracovneho casu v robote, ty sa opytas ci je to normalne a cinsky chlapik ktory ta sprevadza sa opyta ci mas daco proti tomu cloveku.
Sigma objektív - Čína
Ale
z ciny uz vuše 2 roky bez problemov nakupujem radioamaterske zariadenia a prislusenstva k radiam alebo aj k PC, ale aj napriklad dialkove ovladanie ku fotaku Canon EOS50D.
okrem ineho aj z aliaba.com.
Pišem to preto,lebo za ten čas nebol žiadny problem s dodávkou, alebo s platbou.
Pltba vždy cez PayPal.
Samozrejme kvalita je úmerná cene, no už viackrat sa stalo že ak bol tovar vadný, alebo iba mal mimotolerantné parametre tak som poslal nazad a vratili mi novy kus.
Obchodov myslim obchodov, nie kupovanie jedneho skla ...
Tych story by som ti vedel napisat este zopar ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa