Fórum » O TECHNIKE

Kúpiť E-pl1 ? pl poraďte

cinges
2010-11-20 17:28:27+01
Zdravim.. Chcel by som si kupit Olympus e-pl1 s dvoma objektivmi v baleni... Pozeram sa nan odvtedy, co ho ukazali, a precital som kazdu recenziu.. Ale, ide mi o to, ze ci sa mi ho oplati kupovat, cena je podla mna super, aj ked su aj uz lacnejsie original zrkladlovky, resp. pouzivane a lepsie, je maly, kompaktny, a ma vcelku slusne objektivy.. dufam.. Ale chcel by som hlavne fotit tmave prostredia.. Ked chodim po koncertoch, a tak, tam proste toho svetla moc nieje, a blesk tam moc pouzivat nechcem, koli zachyteniu atmosfery... a dalej, raz by som sa chcel k tomu dostat, aby som fotil nocnu oblohu, kedze ma to neskutocne zaujima, a neskutocne sa mi to paci... Zvladne to vobec? alebo na taketo fotky uz treba nejaku poriadnu zrkadlovku..? resp. ci mi bude stacit, ked si k tomu olympusu kupim nejaky lepsi objektiv s dobrou svetelnostou..? ak samozrejme nebude stat od 1000e vyssie.. Popravde sa do toho skoro vobec nevyznam, fotim dlho, ale do "zrkadlovky" idem az teraz... vdaka za rady..;)

bear
- moderator
2010-11-20 17:48:36+01
Na zanre co pises, nie je E-PL1 vhodna volba. V slabom svetle zaostruje dost zle a o sume z maleho senzoru ani nehovorim. V Podobnej cenovej kategorii mas Canon 1000D a ten Ti spravi v slabom svetle lepsiu sluzbu aj ked asi tiez budes mat obcas problemy s AF (lepsi AF ma Canon v entry triede od 400D vyssie, este o level lepsi AF ma 40D ...). Pripadne Pentax K-x, alebo Nikon 3100, ale tie su uz cenovo vyssie.

PeCh
2010-11-20 17:51:08+01
Ako hobby fotoaparát to bude úplne v pohode. Ale ak chceš fotiť tmavé prostredia, koncerty... tak to nebude to pravé. Predsa len na zrkadlovku má najmenší senzor, čo znamená, že v šere na vysokom ISO budeš mať viac šumu. Navyše jeho ostrenie podľa mňa v takýchto situáciach tiež nemusí stíhať. Pre takéto situácie je najlepšia fullframe zrkadlovka. V tvojom prípade by som išiel aspoň do zrkadlovky s APS-C senzorom, ale aj tu sa ti zíde svetelný objektív a blesk pre kvalitné fotky. Ale kým nevyskúšaš, nikdy nevieš :).

cinges
2010-11-20 18:24:15+01
Tak, cenovo by som siel do tych 700e.. Najviac ma zaujal asi ten pentax, kedze kamaratka mala nejake domace fotky z pentaxu, nebola to zrkadlovka, ale ta kvalita fotiek bola uzasna... a, aky je ten aps-c senzor? :) a, svetelny objektiv by som si casom urcite dokupil.. Len tiez potom neviem, ako sa ich cena moze pohybovat, ci mi pomoze len objektiv, ktory bude stat viac ako 1000e..

wayne
2010-11-20 18:49:49+01
skusim to z opacneho konca, videl si medzi tym kvantom fotiek v recenziach ci info nejake fotky z koncertov, ak ano, ako boli fotene? Mozes si dopasovat setup. hoci micro4/3 nie je zly format na iste ucely, na koncerty by som siel radsej so zrkadlovkou so svetelnym objektivom - tych na micro4/3 tela nie je vela (tusim 4, z toho 2 manualne)....

aps-c senzor je v klasickych mainstreamovych zrkadlovkach, 4/3 senzor je v olympus/panasonic fotakoch a fullframe je ten kde telo stoji len 2000e :)

a az 1000 e by stat nemusel, napr tamron 90/2.8 alebo tamron 17-50/2.8 a telo podla vyberu, kedze sa vyrabaju pre viac bajonetov - napr canon 450D z bazaru a mas setup na koncerty a mozno aj do 1000e ak miesto toho makraca vezmes napr canon 50/1.8, s ktorym bude ale asi viac odpadu :)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()