Potrebujem pre Jeziska objednat darcek a neviem sa rozhodnut. Kompakty mi moc nehovoria, roky som ziaden nechytil do ruky. Potrebujem poradit. Vychadzajuc zo sukenosti zrkadlovky urcite by to malo byt nieco ako tie dva uvedene, cenovo medzi 300 az 450, Eur maximalne. Fotit s tym budu rodicia, ktori nie su fotografi a treba aj velmi jednoduche ovladanie. JPG a Raw je v tomto pripade spanielska dedina, cize potrebujem aby to v JPG fotilo dobre, nejake soft upravy vobec neprichadzaju do uvahy, ale chcem aby mali pekne fotky. Co by ste poradili? CO vybrat?
Viem, ze pre niektorych toto moje poziadanie o radu bude trochu divne, ale som ´zdegenerovany´ technikou a nemam problem fotit vyhradne v plnom manuali (inac ani nefotim) ale kamarat mi dal do ruky relativne jednoduchy kompakt a musel som mu ho dat nech mi ukaze ako sa s tym vobec foti lebo pri zapnuti som nevedel co a ako sa nastavuje dalej. Automatika je sice fajn ale u mna v hlave hned clona, korekcia expozicie..... skratka nie som na kompakty. Neviem to posudit uzivatelsky. Diky
citam o S95 - Canon ma sice nenapadol ale vyzera to fajn ... akurat aky to ma display? Vidiet aj ked svieti slnko?
Aha prepac ja som myslel na ten canon S90 diplej ma rovnaky ako canon G12
http://www.dpreview.com/reviews/canons90/
na dpreview.com mas velmi slusny opis ak hladas nieco male a zaroven dobre s RAW tak ten canon je ideal
SX120 IS nemam, ale skusal som ho (kupil som ho bratovi). O kus mensi ako S90/95, kovovy povrch. Menej svetly (2.8 vs 2.0) a nefoti do RAW - to ale rodicov asi trapit nebude. Celkom prijemne ´fotitko´.
hladam pre rodicov co bude vcelku dobre fotit do jpg a fotky budu aspon pripominat zrkadlovku. A hlavne aby to im potom aj nejaky ten rok vydrzalo. Raw asi bude nezaujmavy. Ako fotograf by som vyberal urcite ine ale ako amatersky uzivatel co chce pekne obrazky a nevie co je jpg by som zobral ine. A co, to ja neviem, preto takto vyberam kto ma ake skusenosti.
jasné že vidieť aj na slniečku...ked si zacloníš rukou :-)))
na to je zas uplna spicka Samsung EX1 - amoled display a fakt vidiet aj za priameho slnka, rozmyslam nad nim aj preto lebo je super rychly a v recenziach ho vychvaluju do neba
Neviem ci som s nim uz nepisal lebo mi ho dohodil kamarat. Ked som povedal cenu viac sa neozval. Ale za tych 200 co ponuka ho radsej pred nim rozbijem :-)
ak premýšľaš nad Canonom pre rodičov vezmi im Canon IXUS 1000 HS super aparát, obraz dokonalí budeš mať pocit že si vyhodil kopec peňazí za zrkadlovku a s týmto rodičia spravia krajšie fotky z dovolenky ako ty so svojou D700. Má 10 násobný optický zoom a veľkosť mydla. Pokiaľ oželieš taký zoom a radšej uprednostníš rýchlosť máš tu Canon IXUS 300 HS to isté len viac výnimočné a ak chceš ušetriť a rodičom čo najviac zjednodušiť život tak dotykový Canon IXUS 210 ale žiaľ bez HS, neporadí si tak zo slabým svetlom ako tie dva nad ním ;-)
ak premýšľaš nad Canonom pre rodičov vezmi im Canon IXUS 1000 HS super aparát, obraz dokonalí budeš mať pocit že si vyhodil kopec peňazí za zrkadlovku a s týmto rodičia spravia krajšie fotky z dovolenky ako ty so svojou D700. Má 10 násobný optický zoom a veľkosť mydla. Pokiaľ oželieš taký zoom a radšej uprednostníš rýchlosť máš tu Canon IXUS 300 HS to isté len viac výnimočné a ak chceš ušetriť a rodičom čo najviac zjednodušiť život tak dotykový Canon IXUS 210 ale žiaľ bez HS, neporadí si tak zo slabým svetlom ako tie dva nad ním ;-)
Panasonic LX3E alebo Samsung EX1
http://www.dpreview.com/reviews/canons90/
na dpreview.com mas velmi slusny opis ak hladas nieco male a zaroven dobre s RAW tak ten canon je ideal
Aj Ken si ho pochvaluje ... ;-)
http://www.kenrockwell.com/canon/compacts/sd940.htm
http://foto.bazos.sk/inzerat/5620085/Kupim-Canon-S90.php
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie