ja som nepovedal, ze ich ma doma tlacit, len vystrihnut :-) Myslim, ze tomu minilabu je fakt lautr fuk ci tlaci beznu fotku 10x15 alebo ci je na nej rozmiestnenych 6 oznamkovych a zvysok biele miesto :-)
Musíš si sám urobiť rozvrhnutie pre tlač v nejakom grafickom programe - Lightroom, Zoner a podobne.
Aj keď ani ja som zatiaľ nenašiel na toto ideálne riešenie, keďže aj v Lightroome, ktorý toto rozloženie urobiť vie, som musel ručne kopírovať súbory fotiek na požadovaný počet, aby si myslel, že každý z nich je oddelená fotka a vedel mi ich potom sám rozvrhnúť. Ideálny by bol softvér, do ktorého by si si načítal súbory, zadal veľkosť papiera, veľkosť malých fotiek, okraje stránky a medzi fotkami, počet koľko kópií chceš z každej fotky a on by ti to sám rozvrhol a exportoval napr. do JPG.
seruzte no nedalo mi tak som toto porobil pre vas
http://www.youtube.com/watch?v=5P8J8jf09pk
ked ste mac usery tak si stiahnite ten workflow ak mate win tak program na kopirovanie inak postup je rovnaky aj na win aj na osx
vsetky linky su v popise videa
Na kazdom minilabe, ktory je digi sa to da... A tiez kazdy soft co je na spracovanie bitmap to vie, napr. v PS File/automatic/Picture package[subor/automatcky/sada obrazov}. A ked sa jedna o jednu fotku tak sa to da aj rucne poskladat vo vrstvach. Moznosti ako to urobit je aspon 5.
Nezabudni, ze ak ich budes davat do minilabu, je vhodne zacat platnom velkosti 154x104 mm @ 300 DPI, ponechat okraj aspon 2 mm z kazdej strany, takze vyuzitelna ploch bude 150x100 mm. Jeden mm z kazdej strany sa strati pri exponovani a jeden je este rezerva. Vysledna fotografia bude mat 152x102 mm a milimetrovy okraj.
Pamataj, ze je lepsie pripravit 4 ks 10x15 cm, ako jeden ks A4. Je to lacnejsie a povacsinu aj nepomerne rychlejsie.
A nezabudni vsetky vrstvy zplostit do jedenj, vysledok skovertovat do sRGB (ziaden CMYK) a 8 bitov na kanal. Daj si spravit dva tri kusy na skusku, hlavne cb by ta mohlo prekvapit vyslednou denzitou. Vela zdaru.
foto na oznamku
Aj keď ani ja som zatiaľ nenašiel na toto ideálne riešenie, keďže aj v Lightroome, ktorý toto rozloženie urobiť vie, som musel ručne kopírovať súbory fotiek na požadovaný počet, aby si myslel, že každý z nich je oddelená fotka a vedel mi ich potom sám rozvrhnúť. Ideálny by bol softvér, do ktorého by si si načítal súbory, zadal veľkosť papiera, veľkosť malých fotiek, okraje stránky a medzi fotkami, počet koľko kópií chceš z každej fotky a on by ti to sám rozvrhol a exportoval napr. do JPG.
Ešte taký dodatok - ty ich nemusíš následne strihať, je zaužívané (aspoň z toho čo viem), že si ich klient vystrihne sám.
http://www.youtube.com/watch?v=5P8J8jf09pk
ked ste mac usery tak si stiahnite ten workflow ak mate win tak program na kopirovanie inak postup je rovnaky aj na win aj na osx
vsetky linky su v popise videa
potom to das vyvolat a klient si to uz postriha
Pamataj, ze je lepsie pripravit 4 ks 10x15 cm, ako jeden ks A4. Je to lacnejsie a povacsinu aj nepomerne rychlejsie.
A nezabudni vsetky vrstvy zplostit do jedenj, vysledok skovertovat do sRGB (ziaden CMYK) a 8 bitov na kanal. Daj si spravit dva tri kusy na skusku, hlavne cb by ta mohlo prekvapit vyslednou denzitou. Vela zdaru.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa