Ktorý z týchto dvoch by ste poradili úplnému začiatočníkovi? O D90 som prečítal veľa, D3100 ostáva skôr záhadou, má s ním niekto skúsenosti? Vie niekto poradiť a pomôcť? Vďaka.
octaviu alebo fabiu ? dostal si vodicak a chces sa vozit...
D3100 - lacnejsi , jednoduchsi , guide , menu cestina
D90 - drahsi , zlozitejsi , menu eng , proste iny level stredna trieda
D3100 je ako jednoduchsi v com? ze pre kazdu blbost treba ist do menu namieto toho aby bol kombik na tele?
ked uz mas dilemu tak skus skorej dilemu d90 vs d5100...v dileme d90 oproti d3100 nema 3100 ziadnu sancu na uspech okrem penazi...d5100 mas +- rovnaku cenu, mas tam slusne lcd ktore ma vyhodu vyklapania + lepsi senzor + lepsie video a je kusok lahsi a co sa minusov tyka d5100 ma horsi hladacik/nema motor/nema CLS riadenie bleskov/horsia ergonomia a ovladanie- dilemu som riesil, vybral som si 5100 som spokojny ale keby som riesil znovu tak by som si vybral d7000 a bolo by to bez dilemy .) d3100 je podla mna fajn fotacik ale ak mas kusok vyssie ambicie tak ta velmi skoro omrzi
neporovnavam 5100,mam v plane "miniupgrade" z 3100 na d90.ano viac by bolo na d7000,ale poctivym studiom starych tem som sa docital ze za tie prachy to nestoji,radsej lepsie skla.takze,vdaka Karol,obraz.vystup uz neriesim.cital som aj ,ze vela veci si sam fotil prave z d90.to viac menej rozhodlo.p.s. "obsluhujem fotoaparat" uz roky,ale ani raz som nepouzil video na fotaku,nie je pre mna podstatne ani najmenej.riesit video na zrkadlovke nevidim podstatne
D 90 nemá rozlíšenie videa v kvalite HD, lebo používa AVI a to je iba slabých 768x576. HD je 1080 X 720 a to je teda rozdiel...
Nemáte celkom pravdu lebo je to takto: Video je k dispozícii v režime Live View, nahrávanie sa spustí po stlačení tlačidla OK. Maximálna dĺžka jedného záberu je 5 minút. Rozlíšenie je nastaviteľné v troch veľkostiach: 1280x720, 640x424 a 320x216. Nahrávať možno so zvukom alebo bez. takto to je opísané v recenzii www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/nikon-d90/ , to znamená že max. rozlíšenie videa je: 1280x720 pixelov a nie 768x576 pixelov ako uvádzate.
AVI je video container a moze obsahovat aj 1080p Nieco si o tom nastuduj (http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_Video_Interleave) btw len tak pre info D90 ma rozlisenie 1280x720...
ja viem co je AVI a môžem ťa ubezpečiť že D90 neni žiadne HD
A aj keby výrobca udával vyššie rozlíšenie, proste si niečo nahraj pusti na televízore a uvidíš to HD. Ak by výrobca naozaj veril že video z jeho prístroja je v ozajstnej kvalite HD, rád by sa tým pochváli...
Ktorý z týchto dvoch by ste poradili úplnému začiatočníkovi? O D90 som prečítal veľa, D3100 ostáva skôr záhadou, má s ním niekto skúsenosti? Vie niekto poradiť a pomôcť? Vďaka.
D90 je šláger, je jeden z najpredávanejších modelov, získal si toľko obľúbencov...doteraz je jeden z najpoužívanejších (podľa mňa)
jednoznačne choď do D90
ak ti ide o to video, tak ťa nepoteším, dá sa, ale točenie zrkadlovkami nebolo nikdy nič extra (canon zvláda lepšie video), tento problém sa čiastočne rieši novými modelmi, ktoré vylepšujú schopnosti točenia videa
D90 ti poskytne výborný úchyt kedže je to väčšie telo, D3100 je hračka ja som mal D60 a to je takmer to isté ako 3100 a keď som chytil D90 tak som skoro odpadol od rozčarovania, takže ak je na to, tak D90
D90 je skvelý foťák, mám ho a som s ním spokojný, len bohužiaľ väčšinou není v sete s lepším objektívom, najlepšie sa ku nemu hodí ako univerzálny základ 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX NIKKOR... S ním sa dá fotiť skoro všetko...
nevies, netusis, taras hluposti... este aj tie rozlisenia co si uviedol su zle. AVI je video kontainer, v nom moze byt ulozene cokolvek, MKV je napr. dalsi kontainer (nie su to kodeky , to je rozdiel)
a teraz mi este vysvetli co si ty predstavujes pod HD? pretoze HD je skratka od High Definition formaty su nasledovne (Common high-definition video modes):
720p 1280x720 (nazyvane tiez familiarne HD ready, toto podpruje d90) 1080p alebo 1080i 1920x1080 (nie to co si uviedol ty)
uvediem ti dalsi zdroj http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video prestuduj si ho. Ako mozes nieco pisat na web a neoverit si to, ked rozlisenie a co je HD sa dozvies behom par sekund a este si ma dovolis ubezpecovat, bez uvedenia nejakeho zdroja btw v minulosti som bol majitelom d90 a poznam ten fotak velmi dobre...
d90 (ako prva zrkadlovka s podporou videa) Movie capture at up to 1280 x 720 (720p) 24 fps with mono sound
nevies, netusis, taras hluposti... este aj tie rozlisenia co si uviedol su zle. AVI je video kontainer, v nom moze byt ulozene cokolvek, MKV je napr. dalsi kontainer (nie su to kodeky , to je rozdiel)
a teraz mi este vysvetli co si ty predstavujes pod HD? pretoze HD je skratka od High Definition formaty su nasledovne (Common high-definition video modes):
720p 1280x720 (nazyvane tiez familiarne HD ready, toto podpruje d90) 1080p alebo 1080i 1920x1080 (nie to co si uviedol ty)
uvediem ti dalsi zdroj http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video prestuduj si ho. Ako mozes nieco pisat na web a neoverit si to, ked rozlisenie a co je HD sa dozvies behom par sekund a este si ma dovolis ubezpecovat, bez uvedenia nejakeho zdroja btw v minulosti som bol majitelom d90 a poznam ten fotak velmi dobre...
d90 (ako prva zrkadlovka s podporou videa) Movie capture at up to 1280 x 720 (720p) 24 fps with mono sound
a spat k teme, jednoznacne d90
Hej máš pravdu, pomýlilo ma to AVI, u mňa je to formát nekvality, lebo v praxi ho všetci robili najmenší ako sa len dalo, aby ušetrili miesto a tým pádom nie v HD. Čo sa týka HD tak výrobca to na svojej stránke jednoducho neudával, myslím ako skratku HD, možno preto lebo v HD rozlíšení je záznam na D90 obmedzený iba na 5 min.
Pojem kontajner, sa moc nepoužíva v bežnej reči všetci používajú formát. Mimochodom máš v ňom chybu (nepíše sa kontainer), no vidíš ako sa to otočilo, teraz poúčam ja teba.
No a nakoniec je bežné že sa ľudia mýlia a slová ako ešte si ma dovolíš upozorniť, nevieš, netušíš, táraš hlúposti si nechaj pre kamarátov na facebooku, ja som není tvoj kamarát a asi ani rovesník, takže ak si chceš so mnou v budúcnosti písať tak hlavne slušne...
Hej máš pravdu, pomýlilo ma to AVI, u mňa je to formát nekvality, lebo v praxi ho všetci robili najmenší ako sa len dalo, aby ušetrili miesto a tým pádom nie v HD. Čo sa týka HD tak výrobca to na svojej stránke jednoducho neudával, myslím ako skratku HD, možno preto lebo v HD rozlíšení je záznam na D90 obmedzený iba na 5 min.
Pojem kontajner, sa moc nepoužíva v bežnej reči všetci používajú formát. Mimochodom máš v ňom chybu (nepíše sa kontainer), no vidíš ako sa to otočilo, teraz poúčam ja teba.
No a nakoniec je bežné že sa ľudia mýlia a slová ako ešte si ma dovolíš upozorniť, nevieš, netušíš, táraš hlúposti si nechaj pre kamarátov na facebooku, ja som není tvoj kamarát a asi ani rovesník, takže ak si chceš so mnou v budúcnosti písať tak hlavne slušne...
ok, ak som sa ta dotkol tak prepac, chcel som uviest niektore tvrdenia na pravu mieru aby nedoslo k nedorozumeniu (co je a co nie je HD). Ttrochu prchko som reagoval, kedze si moj link ani neotvoril a zacal si ma ubezpecovat, pricom si stale uvadzal milne informacie. FB nemam, takze kamaratom asi nenapisem a taktiez preferujem slusnost. Takze pekny den a dobre svetlo
ok, ak som sa ta dotkol tak prepac, chcel som uviest niektore tvrdenia na pravu mieru aby nedoslo k nedorozumeniu (co je a co nie je HD). Ttrochu prchko som reagoval, kedze si moj link ani neotvoril a zacal si ma ubezpecovat, pricom si stale uvadzal milne informacie. FB nemam, takze kamaratom asi nenapisem a taktiez preferujem slusnost. Takze pekny den a dobre svetlo
OK ospravedlnenie beriem, spravil si na mňa dojem že sa vieš aj takto zachovať. A máš pravdu boli tam nepresnosti, len vieš ja mám už 47 rokov mnoho mojich rovesníkov si ani nevedelo zapnúť počítač a ja som si v pohode pretaktoval procesor v biose, takže niečo o tom viem aj ja, len technológie idú neuveriteľne vpred. Takže nech žije D90, prvá videozrkadlovka s živým náhľadom.
ked uz mas dilemu tak skus skorej dilemu d90 vs d5100...v dileme d90 oproti d3100 nema 3100 ziadnu sancu na uspech okrem penazi...d5100 mas +- rovnaku cenu, mas tam slusne lcd ktore ma vyhodu vyklapania + lepsi senzor + lepsie video a je kusok lahsi a co sa minusov tyka d5100 ma horsi hladacik/nema motor/nema CLS riadenie bleskov/horsia ergonomia a ovladanie- dilemu som riesil, vybral som si 5100 som spokojny ale keby som riesil znovu tak by som si vybral d7000 a bolo by to bez dilemy .) d3100 je podla mna fajn fotacik ale ak mas kusok vyssie ambicie tak ta velmi skoro omrzi
hovoríš mi z duše tiež som poriešil D5100 a tiež by soom už šiel kúsok vyššie.
ked uz sme taky rozbehnutí,s videom na fotaku zacal som riesit upgrade,(z 3100 na d90)len som nechcel otvarat nove vlakno.bol som zvedavy na rozdiel v obraze,spracovanie sumu a taketo veci.neotvaral som toto vlakno kvoli takej prkotine ako marketing vo forme videa na zrkadlovke.casom to bude vodotrysk,neskor co?
ked uz sme taky rozbehnutí,s videom na fotaku zacal som riesit upgrade,(z 3100 na d90)len som nechcel otvarat nove vlakno.bol som zvedavy na rozdiel v obraze,spracovanie sumu a taketo veci.neotvaral som toto vlakno kvoli takej prkotine ako marketing vo forme videa na zrkadlovke.casom to bude vodotrysk,neskor co?
sorry ale ja som mal pocit ze toto vlakno otvoril clovek menom weles a riesil dilemu d90 vs d3100...a na to som reagoval...ked sa do toho zacnes mixovat s dakou inou temou je v tom potom chaos... no ale ked uz si zacal- video vo fotaku je pre ludi co to vedia (potencialne) vyuzit ked nie tak sa nim naozaj trapit nemusis (aj tak je uz hadam vsade)- d90 je skvely fotak ked mas pocit ze ti 3100 nestaci tak neni co riesit- obrazovy vystup je +- to iste a mas tam kopu veci naviac- a ak mas pocit ze ti treba lepsi obrazovy vystup ako ma d90 a pritom potrebujes mat aj ten komfort ovladania a funkcii tak holt musis ist asi dalej tj. d7000 a vyssie...
D90 alebo D3100???
D3100 - lacnejsi , jednoduchsi , guide , menu cestina
D90 - drahsi , zlozitejsi , menu eng , proste iny level stredna trieda
Video je k dispozícii v režime Live View, nahrávanie sa spustí po stlačení tlačidla OK. Maximálna dĺžka jedného záberu je 5 minút. Rozlíšenie je nastaviteľné v troch veľkostiach: 1280x720, 640x424 a 320x216. Nahrávať možno so zvukom alebo bez. takto to je opísané v recenzii www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/nikon-d90/ , to znamená že max. rozlíšenie videa je: 1280x720 pixelov a nie 768x576 pixelov ako uvádzate.
AVI je video container a moze obsahovat aj 1080p
btw len tak pre info D90 ma rozlisenie 1280x720...
Ak by výrobca naozaj veril že video z jeho prístroja je v ozajstnej kvalite HD, rád by sa tým pochváli...
jednoznačne choď do D90
ak ti ide o to video, tak ťa nepoteším, dá sa, ale točenie zrkadlovkami nebolo nikdy nič extra (canon zvláda lepšie video), tento problém sa čiastočne rieši novými modelmi, ktoré vylepšujú schopnosti točenia videa
D90 ti poskytne výborný úchyt kedže je to väčšie telo, D3100 je hračka ja som mal D60 a to je takmer to isté ako 3100 a keď som chytil D90 tak som skoro odpadol od rozčarovania, takže ak je na to, tak D90
S ním sa dá fotiť skoro všetko...
a teraz mi este vysvetli co si ty predstavujes pod HD? pretoze HD je skratka od High Definition
formaty su nasledovne (Common high-definition video modes):
720p 1280x720 (nazyvane tiez familiarne HD ready, toto podpruje d90)
1080p alebo 1080i 1920x1080 (nie to co si uviedol ty)
uvediem ti dalsi zdroj http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video prestuduj si ho. Ako mozes nieco pisat na web a neoverit si to, ked rozlisenie a co je HD sa dozvies behom par sekund a este si ma dovolis ubezpecovat, bez uvedenia nejakeho zdroja
a teraz mi este vysvetli co si ty predstavujes pod HD? pretoze HD je skratka od High Definition
formaty su nasledovne (Common high-definition video modes):
720p 1280x720 (nazyvane tiez familiarne HD ready, toto podpruje d90)
1080p alebo 1080i 1920x1080 (nie to co si uviedol ty)
uvediem ti dalsi zdroj http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video prestuduj si ho. Ako mozes nieco pisat na web a neoverit si to, ked rozlisenie a co je HD sa dozvies behom par sekund a este si ma dovolis ubezpecovat, bez uvedenia nejakeho zdroja
tiež som poriešil D5100 a tiež by soom už šiel kúsok vyššie.
Pri voľbe 3100 či 90 nie je o čom uvažovať ...
no ale ked uz si zacal- video vo fotaku je pre ludi co to vedia (potencialne) vyuzit ked nie tak sa nim naozaj trapit nemusis (aj tak je uz hadam vsade)- d90 je skvely fotak ked mas pocit ze ti 3100 nestaci tak neni co riesit- obrazovy vystup je +- to iste a mas tam kopu veci naviac- a ak mas pocit ze ti treba lepsi obrazovy vystup ako ma d90 a pritom potrebujes mat aj ten komfort ovladania a funkcii tak holt musis ist asi dalej tj. d7000 a vyssie...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa