Fórum » O TECHNIKE

shopy v Žiline

majky358
2010-11-24 20:29:59+01
Mohli by ste mi napísať, kde sa v Žiline za najlepšiu cenu dá nakupovať techniku (zrkadlovky tela, objektivy). Prešiel som už veľa obchodov od fotolabu až po shopy v OC , ak by ste vedeli o nejakom kamennom alebo pod.thnks

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-11-24 20:43:16+01
skús vedľa antikvariátu na pernikárskej.

majky358
2010-11-25 18:57:37+01
dik pozriem to tam, nakupovať (pod strome) pred vianocami ale počkať na ´povianočné´ akcie ?

MX5_SVK
2010-11-25 20:04:18+01
Caute...ja by som skusil Fotoexpres v OC Duben. Poznam ludi co boli s tymto obchodom spokojny a aj co sa ´vyovlavania´ fotiek tyka robia dobru pracu. Obcas maju aj cosi secoundhandove treba sa tam len ist pozriet.

AReYco
2010-11-25 20:20:30+01
Vo fotolabe som vychytal akciu nikonu 10% z ceny foťáku + dostal som k tomu fotoknihu v hodnote 30€ zadarmo a 4 poukážky na čistenie snímača a 40 výtlačkov fotografií zdarma tiež :) Som bol spokojný

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-11-25 21:18:05+01
tu sa dobrých služieb dočkáš maximálne od majiteľa alebo šéfa (neviem čo je). Ten jediný sa vyzná. Zvyšok tam je len do počtu. Položil som tam babe technickejšiu otázku...no...zjavne som ju zaskočil :D
V hyperTescu bol kedysi dobrý obchod s výbornou a ochotnou obsluhou...žiaľ, už je to minulosť.

Urgy
2010-11-25 21:19:32+01
Nazdar, v žiline toho veľa nie je, najviac sa ti oplatí pozrieť fotolab v maxe, alebvo vedľa toho antikvariátu. Inde ani nemusíš behať. Aj v tom dubni majú jedine d5000 a bazárovú sb600 a to je všetko :-)Ale aj tak máš najlepšie ceny cez net, nikedy to robí oproti kamenným obchodom aj 30%, jediná nevýhoda je že si to nevyskúšaš...

Uboot
2010-11-25 21:32:19+01
V Žiline sa okrem Fotolabu v Maxe nenachádza žiadny poriadny foto shop. Ten pri antikvariáte už skoro nič neponúka iba vyvoláva fotky, ten v oc dubeň sa za posledné roky zmenšil na 1/3 veľkosť a až na pár kusov majú všetko na objednávku. Ostávajú iba obchody s elektronikou, kde ale nemajú skoro žiadne doplnky, zabudnite na objektívy atď. Jedine vo Fotolabe sa dajú nájsť výrobky napr. od Sigmy a Nikkoru. Tento problém s ubúdajúcimi foto obchodami sledujem už dlhšie, snáď s výnimkou Blavy vo všetkých väčších mestách sledujem stagnáciu,
a mestá ako Martin alebo Trenčín majú ďaleko lepší výber! Ak sa mýlim opravte ma, rád sa poteším plnohodnotným foto obchodom a pôjdem sa pozrieť.

Urgy
2010-11-25 21:49:52+01
toto je žiaľ svätá pravda...

MX5_SVK
2010-11-26 14:30:54+01
príspevok od: branislavbuzek
tu sa dobrých služieb dočkáš maximálne od majiteľa alebo šéfa (neviem čo je). Ten jediný sa vyzná. Zvyšok tam je len do počtu. Položil som tam babe technickejšiu otázku...no...zjavne som ju zaskočil :D
V hyperTescu bol kedysi dobrý obchod s výbornou a ochotnou obsluhou...žiaľ, už je to minulosť.
Je to mozne, ja ked som tam chodieval pracovala tam baba z brandze a ta sa celkom vyznala kedze sa fotenim zivy. Ale na druhu stranu co si budeme klamat baby a technika....cest vynimkam.

Popripade ma napada moznost skocit do PB do Dynaxu ak chce dakto nahodou kupit nieco od sigmy alebo ine znacky ktore ponukaju.

majky358
2010-11-26 15:33:26+01
dik za rady, vtom fotoexp. má byť aj teraz prezentáciu nikonu, tak možno zájdem ak výjde čas :) akurát škoda, že im tam nefunguje eshop ... čo som pozeral napr. Ediscomp (jeden z lepších PC shopov v ZA) tak to tam je celkom slušne predražené a preriedené tiež .

majky358
2010-11-26 15:37:00+01
ešte čo som kukal tak faxcopy je celkom v pohodde ,občas sa dá natrafiť na nejakú fajn akciu a výber tehniky je v pohode ( http://www.faxcopy.sk/sortiment/Z-450/detail_50949 )

AlicePhotography
2010-11-26 22:29:39+01
Kazdy mate svoj nazor, ja vam ho neberiem. Ako typicky zakaznici, kt. vsetko vsade chcu mat, ale necudujem sa, ze nikde nic nieje. Ked tu mame na nete vsetko lacnejsie, majitelia by zbankrotovali, držat všetko hmotne, nikto ani len netusi co to vsetko obnasa. A hl. drahe veci. Lebo typicky zakaznik ´spekulant´ si pride len fotak omakat, kupi na nete lacnejsie, a ked sa nieco stane s fotakom, rad sa vrati do kamenneho obchodu a chce vybavenie reklamacie. Na mesto ZA je foto predajni dost, je tazke sa uzivit, a byt dobry. K tomu vedie napr. znizeny vyber tovaru, nedostatok kvalifikovanej pracovnikov kt. nema cas ist ani na skolenie a informovat sa aby bol zakaznikom uzitocny. Viem o com hovorim. Fotenim a technikou sa zivim, a robila som v takom nie mnou spominanom minilabe viac ako 3 roky. Bavilo ma to, aj ked to bolo narocne, clovek musi vediet a robit vsetko, no nerobim tam uz aj preto, lebo praca s ludmi je neuveritelne na nervi. Kazdy chce vsetko, hned a zadarmo najlepsie! A preto obdivujem ludi, co su tam ´do poctu´ ze robia to co robia, aj ked nie vzdy najlepsie, sa vl. ani necudujem, za take financne ohodnotenie za ake to aj vdaka internetu a konkurencii je uff. Je mi jedno co si o tom myslite, toto je len moj nazor.

majky358
2010-11-28 12:04:14+01
bývaju v tích shopoch povianočné zľavy ?

jake
2010-11-28 12:13:38+01
príspevok od: majky358
bývaju v tích shopoch povianočné zľavy ?
zlavy byvaju ale vacsinou nie pre DSLR pokial zrovna nejde novy model. Kup co ti padne do ruky, myslim ze ten Fotolab v Maxe je asi najlepsi obchod, ono fakt v toho v Ziline moc nie je.

dodo_bb
2010-11-28 12:24:02+01
príspevok od: AlicePhotography
Kazdy mate svoj nazor, ja vam ho neberiem. Ako typicky zakaznici, kt. vsetko vsade chcu mat, ale necudujem sa, ze nikde nic nieje. Ked tu mame na nete vsetko lacnejsie, majitelia by zbankrotovali, držat všetko hmotne, nikto ani len netusi co to vsetko obnasa. A hl. drahe veci. Lebo typicky zakaznik ´spekulant´ si pride len fotak omakat, kupi na nete lacnejsie, a ked sa nieco stane s fotakom, rad sa vrati do kamenneho obchodu a chce vybavenie reklamacie. Na mesto ZA je foto predajni dost, je tazke sa uzivit, a byt dobry. K tomu vedie napr. znizeny vyber tovaru, nedostatok kvalifikovanej pracovnikov kt. nema cas ist ani na skolenie a informovat sa aby bol zakaznikom uzitocny. Viem o com hovorim. Fotenim a technikou sa zivim, a robila som v takom nie mnou spominanom minilabe viac ako 3 roky. Bavilo ma to, aj ked to bolo narocne, clovek musi vediet a robit vsetko, no nerobim tam uz aj preto, lebo praca s ludmi je neuveritelne na nervi. Kazdy chce vsetko, hned a zadarmo najlepsie! A preto obdivujem ludi, co su tam ´do poctu´ ze robia to co robia, aj ked nie vzdy najlepsie, sa vl. ani necudujem, za take financne ohodnotenie za ake to aj vdaka internetu a konkurencii je uff. Je mi jedno co si o tom myslite, toto je len moj nazor.
Tak nejak to aj je, len tento pohľad z druhej strany pultu málokto pozná. A to už nehovorím pohľad majiteľa obchodu. Ten sa po roku snaží pod cenu zbaviť ohmataných foťákov, na ktorých si ľudia skúšali kvalitu čipu a ergonómiu a potom si ich kúpili na nete alebo kdesi v tramtárii. Výrobca medzitým vyhodí 3 nové modely a tie staré mu ostanú v sklade :-))) Jeden rok som skúšal predávať aj foto, ale rýchlo som to vzdal :-)))

MX5_SVK
2010-11-28 12:50:05+01
btw len tak ma napadlo ze bude Den s Nikonom v Fotoexprese v OC duben...pokial si dobre pametam ma to byt 3.12. od 10:00 tak keby si niekto chcel sahnut na Nikon techniku ma moznost...

AlicePhotography
2010-11-28 13:32:22+01
príspevok od: MX5_SVK
btw len tak ma napadlo ze bude Den s Nikonom v Fotoexprese v OC duben...pokial si dobre pametam ma to byt 3.12. od 10:00 tak keby si niekto chcel sahnut na Nikon techniku ma moznost...
Ano, chodieva tam dosť ľudí, kt. poznajú a vedia, že Michal je naozaj šikovny :) on vie aj nemožné, poradí úplne vo všetkom, vždy sme radi, že si nájde čas a príde aj k nám, ale vždy to je v piatok, a to sa ponáhľa domov do Prahy, takže netretba nechávať na neskoršiu hodinu bude cca do 17:00

AlicePhotography
2010-11-28 13:34:06+01
príspevok od: dodo_bb
Tak nejak to aj je, len tento pohľad z druhej strany pultu málokto pozná. A to už nehovorím pohľad majiteľa obchodu. Ten sa po roku snaží pod cenu zbaviť ohmataných foťákov, na ktorých si ľudia skúšali kvalitu čipu a ergonómiu a potom si ich kúpili na nete alebo kdesi v tramtárii. Výrobca medzitým vyhodí 3 nové modely a tie staré mu ostanú v sklade :-))) Jeden rok som skúšal predávať aj foto, ale rýchlo som to vzdal :-)))
Dík za podporu, aj ked to nieje k teme a hlavnej otazke, ludia su ludia, musela som sa vyjadrit.

ewenement
2011-04-12 16:35:11+02
príspevok od: AReYco
Vo fotolabe som vychytal akciu nikonu 10% z ceny foťáku + dostal som k tomu fotoknihu v hodnote 30€ zadarmo a 4 poukážky na čistenie snímača a 40 výtlačkov fotografií zdarma tiež :) Som bol spokojný
zdravim... daju sa niekde v ziline, alebo v okoli ziliny vyuzit poukazky na cistenie snimaca,,, resp. kde cistia snimac v ZA?? nevies nahodou?

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()