Fórum » O TECHNIKE

Akú atramentovu tlačiareň A4?

tomis.ales
2010-11-25 14:58:32+01
Planujem si kupit(konecne)tlaciaren(povedzme od 80€ do 130€), len ani za slaka neviem aku. Viem ze mi bude stacit A4 so 4 - 7 farebnymi naplnami. Tlacit budem prilezitostne a na kvalitny papier original farbami. Aj ciernobielo. Uvital by som vase prakticke postrehy z jednotlivych znaciek a modelov. Toto je pre mna spanielska dedina. Recenziu na Canon Pixma 4700 na Ephote som samozrejme cital a je to zatial taky moj favorit(alebo nastupca 4850). Ostatne testy na ktore som narazil su but stare alebo su to kancelarske 30€ sity alebo single test top superultra tlaciarne. Nepotrebujem ziadny skener a displej ani tiche a rychle tlacenie. To ma nezaujima. Potlac na CD by som ale privital. Myslim ze tato temu tu uz dlho nebola, aspon som si nevsimol.

haplo602
2010-11-25 15:24:04+01
tak to sa pridam, presny taka tlaciaren by zaujimala aj mna.

kecal
2010-11-25 15:33:59+01
dovolím si tvrdiť že ´príležitostná´ tlač na domácej tlačke bude drahšia ( a nebude kvalitnejšia ) ako dobrý LAB ( fotoslužba ) .. Jednak foto do A4 môžeš mať spravené mokrou cestou a jednak to vydá lacnejšie ...
Ale je len na tebe čo spravíš. Iste je pekné si večer po fotolove urobiť peknú foto na počkanie, ale zasa to prekvapenie ak zničíš papier len pre to že prischne niektorá farba ... Ono totiž každý atrament ( jeden skôr, druhý neskôr ) má tendenciu pri nepoužívaní po čase zasychať.

Napríklad.

TTL
2010-11-25 15:55:26+01
Tiez mi to pripada zbytocne a ukrutne drahe. Atrament za 50 € sa minie kludne na 10 fotiek, obzvlast ked sa nejake nepodaria. Chcel som si kupit slusnu tlaciaren aby som mohol davat klientom rychlejsie vzorky, ale ked som si to spocital a videl tu spotrebu atramentu, tak som sa na to hned vykaslal. Radsej zbehnem kilometer do minilabu, kde mi to vytlacia za 20 minut.

Myslim, ze kto vybera tlaciaren za 100 €, nebude chciet davat 50 € za jednu davku atramentu, ktoru minie kludne za den.

Robino
2010-11-25 15:59:23+01
Teda môj praktický postreh:
mám Canon Pixma MP610, 5 farieb. Je super rýchla, tichá, priama tlač CD, atď.
S tlačou fotiek je to tak, že pokial ju ukážeš laikovi-žasne, ale väčšinou si s tým nerobím hanbu... Vernosť farebného podania nič moc a musíš použiť čo najkvalitnejší CANON papier. Žiadna kategória ´For daily use´... to sú shity.
Takže ju používajú dcéry na tlače do školy, scan, copy a kupujem cartridge kus za 3€. Takže novší model od môjho by som doporučil, ale radšej s viacerými atramentami...

radoo
2010-11-25 17:30:18+01
Myslim ze ta Canon 4700 bude OK.
Ja mam 3600-vku a nemozem sa stazovat.
Ak potrebujem vytlacit dake fotky, alebo obel na CD, tak nebezim do minilabu, ale doma vytlacim. :) Je to pohodlne a kvalita je dobra.
Nemozem povedat, ze spotreba atramentu by bola daka vysoka.

tomis.ales
2010-11-25 17:52:38+01
Tiez si nemyslim ze ta spotreba je tak vysoka. Teda mne to vyslo po prepocte na A4 cca 1,2€ za farbu + cena papiera. Ja mam fotolab 12km daleko a chodit tam pokazde nema cenu. Tak preto to chcem. Navyse som a stretol s nazormi ze napr. z tejto tlaciarne je vysledok lepsi ako z minilabu.

pepo27
2010-11-25 18:24:37+01
mam Canon Pixma 4700, nemôžem sa stažovať...kvalitné výtlačky,rýchlosť je super...
najprv som bol prekvapený ake divoké farby to dáva, ale po kalibracii tlaciarne a monitora sa to rapidne zlepšilo...farby na monitore su tak na 90% aj na papieri, akurát pred každým výtlačkom v musím trochu fotku zosvetliť( pridať viac jasu v Lightroome3)
používam papiere Canon lesklé a Ilford Glossy a Mat
k tomu atramentu, na jednu kompletnú sadu som vytlačil okolo 25 strán A4 plus okolo 50-60 fotiek rozmeru 10x15 a stale mi zostava asi 1/4 atramentu v cartigiach plus ani nepočítam koľko A4 strán som vytlačil na normálny kancelársky papier len obyčajného textu

Mano5
2010-11-25 19:36:14+01
Mam Canon iP5300. Potlaca aj CD. Max spokojnost po kupeni monitora EIZO CG 243 a tlaci na original canon semiglos papier 260gr. Zena foti do RAW, upravy vo photoshope. Tlacime z TIFF 16bit AdobeRGB. Kvalitny minilab je najblizsie asi 45 km. Takze si to tlacime kvalitne (hlavne farebne verne) doma od velkosti 15x10 az po A4.
Prilezitostne tlacim zvacseniny na 300gr Pro Photo leskly papier (waterresistant) na Epson Stylus Pro 7800 a to ma ani kecal neukeca, ze minilab je kvalitnejsi. 8 farieb je proste 8 farieb aj na tie najjemnejsie odtiene.
Ano minilab je urcite lacnejsi ale urcite nie kvalitnejsi. Nie vsade vedia robit s profilmy a vacsinou obsluha vie akurat nakopirovat fotky do automatu.

kecal
2010-11-25 21:07:36+01
nepresviedčam ťa, len tvrdím že na bežné fotky mi stačí fotoslužba, ktorá mimochodom robí aj z digi mokrou cestou ( výhoda ak chceš napr. 500 foto ) a robí aj dobre, mám to pod nosom:
a iste si všimneš že má aj tú Epsonu

http://www.vfoto.sk/?kat=technika

ver že doma lepšie nespravíš...

a keby som sa mal ucikať od kvality printu tak tuto:

http://www.rida.sk/

k tomu sa ani nepriblížiš... Toľko už keď ma berieš do úst.

martin.jakubik
2010-11-25 21:13:08+01
tiez sa pridam. mam Canon 4700, tlacim na papier Ilford s vlastnymi ICC profilmi pre Photoshop, naplne len originalne. chce to chvilku sa pohrat kym to clovek vychyta bez kalibracie ale potom je to OK. mam fotku z mojej tlaciarne a poloprofi A3 Epsonu a rozdiel je nezistitelny.

tomis.ales
2010-11-25 22:12:29+01
príspevok od: pepo27
mam Canon Pixma 4700, nemôžem sa stažovať...kvalitné výtlačky,rýchlosť je super...
najprv som bol prekvapený ake divoké farby to dáva, ale po kalibracii tlaciarne a monitora sa to rapidne zlepšilo...farby na monitore su tak na 90% aj na papieri, akurát pred každým výtlačkom v musím trochu fotku zosvetliť( pridať viac jasu v Lightroome3)
používam papiere Canon lesklé a Ilford Glossy a Mat
k tomu atramentu, na jednu kompletnú sadu som vytlačil okolo 25 strán A4 plus okolo 50-60 fotiek rozmeru 10x15 a stale mi zostava asi 1/4 atramentu v cartigiach plus ani nepočítam koľko A4 strán som vytlačil na normálny kancelársky papier len obyčajného textu
Tiez by ma zaujimalo, ako tlaci BW. Aj ked by tam bol nejaky posun asi nie je problem to odstranit. Ci hej?

tomis.ales
2010-11-25 22:19:12+01
Takze je tu Canon PIXMA iP4700(4850) a Epson Stylus Photo P50. To je jedine co som nasiel v tej cene bez zbytocnych prikraslovatiek ako displej a podobne. Potom uz iba A3 za 200€ a viac. Canon ma 4 farby(+1 pigmentovu ciernu), Epson az 6, co by malo byt lepsie je jasne ale...pravda moze byt aj niekde inde.
V kazdom pripade asi jeden z tychto dvoch skonci u mna na stole.
Kalibracnu sondu mam, lepsi monitor tiez, tak snad sa mi to podari zladit.
Asi tazko narazim na niekoho kto by mal skusenost z oboma, ale bolo by to super. A mozno je to prast jak uhod.
Diky.

pepo27
2010-11-25 22:35:23+01
príspevok od: tomis.ales
Tiez by ma zaujimalo, ako tlaci BW. Aj ked by tam bol nejaky posun asi nie je problem to odstranit. Ci hej?
BW tlačím len na Ilford matt a tiež sa stým treba trochu pohrať skúšal som rôzne papiere ale na tomto mne osobne sa to páči najviac. Podarilo sa mi šťastnou náhodou kúpiť tie Ilford papiere aj mat aj glosy 100ks balenia po 12euro balik v jednej predajni keď vypredávali zásoby...

upir13
- moderator
2010-11-26 11:05:35+01
cauko... asi pred mesiacom som kupil canon ip4850. tlaci to uzastne, fotky su hned suche a mozem ich rovno pouzivat. Avsak, co ma riadne dozralo, tak draha tlaciaren so svojimi 25ml naplnami (cierna ma 100ml) mi uz zacali pipat po 25 vytlacenych fotkach a po 35 mi uz dve naplne odisli. Je to dost na chuja, ked ti napln vydrzi az 35 A4, hlavne ked je to jedna z tych drahsich co mali vo faxcopy. Tiez by sa debili mohli uvedomit a dat tam aspon 150ml naplne. tak bude ta tlaciaren o 2cm hrubsia.

KESKOSENI
2010-11-26 13:44:11+01
príspevok od: upir13
cauko... asi pred mesiacom som kupil canon ip4850. tlaci to uzastne, fotky su hned suche a mozem ich rovno pouzivat. Avsak, co ma riadne dozralo, tak draha tlaciaren so svojimi 25ml naplnami (cierna ma 100ml) mi uz zacali pipat po 25 vytlacenych fotkach a po 35 mi uz dve naplne odisli. Je to dost na chuja, ked ti napln vydrzi az 35 A4, hlavne ked je to jedna z tych drahsich co mali vo faxcopy. Tiez by sa debili mohli uvedomit a dat tam aspon 150ml naplne. tak bude ta tlaciaren o 2cm hrubsia.
a si si isty ze v tom neboli iba startovacie naplne?

zdenoxl
2010-11-26 13:58:59+01
Ja si dovolim tvrdit niec ine. Mam canon iP 4600 a nemozem povedat jedno zle slovo. Co sa tyka nakladov, tlacim na papier PRO PLATINUM a kupujem len original naplne a jedna A4 ma nestoji viac, ako 2 eura. V labe od 2,50 do 3,- . A co sa kvality tyka, tiez nesuhlasim a tvrdim, ze tlac je minimalne na rovnakej urovni, aspon tu u nas...

upir13
- moderator
2010-11-26 15:38:41+01
je mozne, ze to boli startovacie naplne..teraz som kupil nove, tak uvidim kolko to vydrzi...

to kde tlacis tak draho??? ze 2.50 za A4?????? najlacnejsie co som v BA videl bolo 1 eur/A4 ale zla kvalita.. ale nikde som nevidel drahsie ako 2 eura. to uz mas v tom aj ramovanie a dovoz kurierom domov?

valec86
2010-11-26 16:06:34+01
po troch HP ckach mam canon MP 990. viem ze je to vyssia trieda a nie prave najlacnejsia no odkedy ju mam HP mi pripadaju ovela horsie. s canonkou som spokojny prakticky vo vsetkom okrem obstatavacej ceny. kvalita tlace vyborna!

tomis.ales
2010-11-26 17:17:51+01
príspevok od: upir13
je mozne, ze to boli startovacie naplne..teraz som kupil nove, tak uvidim kolko to vydrzi...

to kde tlacis tak draho??? ze 2.50 za A4?????? najlacnejsie co som v BA videl bolo 1 eur/A4 ale zla kvalita.. ale nikde som nevidel drahsie ako 2 eura. to uz mas v tom aj ramovanie a dovoz kurierom domov?
V minilabe, co je ku mne najblizsie, stalo pred eurom fotka 38x25cm 116 Sk. Teraz urcite viac. Takze tak. Pre moje obcasne tlacenie je lepsie to mat doma ako sa valit 12km do minilabu a nemat ani moznost si zvolit papier ktory chcem. Doma mam 100% kontrolu.

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()