caute.
na megafoto.sk som nasiel, ze predavaju tuto kartu za 72 eur. Celkom ma zaujalo ako kovove telo, tak aj dozivotna zaruka.
Mate niekto skusenosti s touto znackou? Alebo priamo s pouzitim dozivotnej zaruky?
Mam Pretec s kovovym telom 8GB CF 667x a pouzivam ju na Nikon D700 a zatial bez problemov. Su tu UDMA karty, je dolezite, aby aj tvoj fotak podporoval UDMA. Cez vikend som pouzival aj 16GB, ktoru som mal pozicanu a tiez bez problemu. Kupil som si ju tiez koli tomu kovovemu telu, ale este zvazujem kupu kraty zn. Tanscend v podobnej rychlosti a tiez 8GB velkosti. S citackou Sandisk mi Ta Pretec 8GB 667x CFka fachci pekne rychlo.
Mam Pretec s kovovym telom 8GB CF 667x a pouzivam ju na Nikon D700 a zatial bez problemov. Su tu UDMA karty, je dolezite, aby aj tvoj fotak podporoval UDMA. Cez vikend som pouzival aj 16GB, ktoru som mal pozicanu a tiez bez problemu. Kupil som si ju tiez koli tomu kovovemu telu, ale este zvazujem kupu kraty zn. Tanscend v podobnej rychlosti a tiez 8GB velkosti. S citackou Sandisk mi Ta Pretec 8GB 667x CFka fachci pekne rychlo.
bohuzial ja mam so sandiskami najhorsie skusenosti :( jedna extremnka mi neprezila fotenie a druha III rada sa odporucala po roku. dlhsie mi dokonca vydrzala 16GB a-data :-D
cize radsej kupim drahsiu kartu v poriadnej skrupinke, hlavne preto mi padla do oka ta Pretek
7d by mala mat podla specifikaciu podporu UDMA CF.
bohuzial ja mam so sandiskami najhorsie skusenosti :( jedna extremnka mi neprezila fotenie a druha III rada sa odporucala po roku. dlhsie mi dokonca vydrzala 16GB a-data :-D
cize radsej kupim drahsiu kartu v poriadnej skrupinke, hlavne preto mi padla do oka ta Pretek
Pozri si aj kartu zn. Transcend 16GB 600x CF.. tiez je to kombinacia kov/plast a lepsia znacka ako Pretec. Ja si planujem tiez kupit 8GB Transcend 600x CF.
[reply0=upir13]bohuzial ja mam so sandiskami najhorsie skusenosti :( jedna extremnka mi neprezila fotenie a druha III rada sa odporucala po roku. dlhsie mi dokonca vydrzala 16GB a-data :-D
7d by mala mat podla specifikaciu podporu UDMA CF.[/reply0]Pozri si aj kartu zn. Transcend 16GB 600x CF.. tiez je to kombinacia kov/plast a lepsia znacka ako Pretec. Ja si planujem tiez kupit 8GB Transcend 600x CF.
Pretec nemozem odporucat, mal som problemy s kompatibilitou, su nevypocitatelne, obcas fungovali, obcas nie, 16GB 333x. Odkedy mam Lexar UDMA Professional 300x 8GB - ziaden problem, jeden Sandisk Ultra 30mbps 8GB v zaruke vymenena (odisla polovica pamatovych modulov), kedysi som pouzival aj A-Data, Apacer a podobne noname, teraz radsej uz nie.
Pretec nemozem odporucat, mal som problemy s kompatibilitou, su nevypocitatelne, obcas fungovali, obcas nie, 16GB 333x. Odkedy mam Lexar UDMA Professional 300x 8GB - ziaden problem, jeden Sandisk Ultra 30mbps 8GB v zaruke vymenena (odisla polovica pamatovych modulov), kedysi som pouzival aj A-Data, Apacer a podobne noname, teraz radsej uz nie.
caute, viem ze je tato tema o CF kartach ale nechcem zakladat novu... chcel by som info ohladom SD HC kariet... su delene podla class 4, 6, 10 ... co urcuje rychlost ich zapisu, a teraz otazka - pri pouziti karty class 10 (rychlost zapisu 10MB/s) umozni mi ulozit viacej snimkov pri seriovom snimani do vyrovnavacej pamate ako napr. class 4 karta (momentalne to je cca 6 RAW foto), ci je to vec bufferu fotaku (konkretne nikon D90) ??? dakujem za pomoc
caute, viem ze je tato tema o CF kartach ale nechcem zakladat novu... chcel by som info ohladom SD HC kariet... su delene podla class 4, 6, 10 ... co urcuje rychlost ich zapisu, a teraz otazka - pri pouziti karty class 10 (rychlost zapisu 10MB/s) umozni mi ulozit viacej snimkov pri seriovom snimani do vyrovnavacej pamate ako napr. class 4 karta (momentalne to je cca 6 RAW foto), ci je to vec bufferu fotaku (konkretne nikon D90) ??? dakujem za pomoc
to vyzera celkom schopne co citam na nete. dakujem za radu. kamos ju zevraj ma, tak to pojdem kuknut a otestovat s telom a potom sup do obchodu pre vianoceny darcek :-D
[reply0=WildSammy]Pozri si aj kartu zn. Transcend 16GB 600x CF.. tiez je to kombinacia kov/plast a lepsia znacka ako Pretec. Ja si planujem tiez kupit 8GB Transcend 600x CF.[/reply0]to vyzera celkom schopne co citam na nete. dakujem za radu. kamos ju zevraj ma, tak to pojdem kuknut a otestovat s telom a potom sup do obchodu pre vianoceny darcek :-D
[reply0=upir13]to vyzera celkom schopne co citam na nete. dakujem za radu. kamos ju zevraj ma, tak to pojdem kuknut a otestovat s telom a potom sup do obchodu pre vianoceny darcek :-D[/reply0]neni zac, aj ja si ju dam pod stromcek :-))
[reply0=bAger]caute, viem ze je tato tema o CF kartach ale nechcem zakladat novu... chcel by som info ohladom SD HC kariet... su delene podla class 4, 6, 10 ... co urcuje rychlost ich zapisu, a teraz otazka - pri pouziti karty class 10 (rychlost zapisu 10MB/s) umozni mi ulozit viacej snimkov pri seriovom snimani do vyrovnavacej pamate ako napr. class 4 karta (momentalne to je cca 6 RAW foto), ci je to vec bufferu fotaku (konkretne nikon D90) ??? dakujem za pomoc [/reply0]Ak si kupis kvalitnu SDHC kartu Class10, mala by Ti to umoznit, ale velky pokrok od toho necakaj..
myslim, ze tak to zrovna nie je... vyrovnavacia pamat sa zaplni rovnako rychlo, ale s rychlejsiou kartou sa rychlejsie vyprazdni. ak nie, opravte ma :)
[reply0=bAger]caute, viem ze je tato tema o CF kartach ale nechcem zakladat novu... chcel by som info ohladom SD HC kariet... su delene podla class 4, 6, 10 ... co urcuje rychlost ich zapisu, a teraz otazka - pri pouziti karty class 10 (rychlost zapisu 10MB/s) umozni mi ulozit viacej snimkov pri seriovom snimani do vyrovnavacej pamate ako napr. class 4 karta (momentalne to je cca 6 RAW foto), ci je to vec bufferu fotaku (konkretne nikon D90) ??? dakujem za pomoc [/reply0]myslim, ze tak to zrovna nie je... vyrovnavacia pamat sa zaplni rovnako rychlo, ale s rychlejsiou kartou sa rychlejsie vyprazdni. ak nie, opravte ma :)
Pretec 16 GB CompactFlash 567x
7d by mala mat podla specifikaciu podporu UDMA CF.[/reply0]Pozri si aj kartu zn. Transcend 16GB 600x CF.. tiez je to kombinacia kov/plast a lepsia znacka ako Pretec. Ja si planujem tiez kupit 8GB Transcend 600x CF.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa