Zdravim vas, mam taku mensiu dilemu ... nuka sa mi tu ponuka kupit telo canon 5D za 850 eur, je pravda, ze ma nabehanych 150 000, ale dolezite je, ze do 200 000 by mal vydrzat co je peknych 50 000 zaberov.
Dovod tohto premyslania je zamena 400D, ktora uz dosluhuje a chcelo by to nieco lepsie a i ked su oba priblizne rovnako stare tak citelny rozdiel v kvalite vystupu by tam bol. Este jedna dolezita vec, zamerat by som sa chcel na portretovanie a na to vyuzivat 5D a za rozdiel ceny medzi 5D a 5D Mark II radsej kupit nejake kvalitne sklo.
Tak nakoniec mensia rekapitulacia ist do 5D alebo radsej vytrieskat prachy za novu 5D Mark II ?
Vopred vdaka.
5D ma odhadovanu zivotnost uzavierky 100.000 zaberov, takze uz presluhuje a aj tak 850 EUR je za nu dost. Ja tiez pozeram po nejakej starsej 5D na infra, ale som ochotny dat max 600.
5D ma odhadovanu zivotnost uzavierky 100.000 zaberov, takze uz presluhuje a aj tak 850 EUR je za nu dost. Ja tiez pozeram po nejakej starsej 5D na infra, ale som ochotny dat max 600.
Moj nazor je, ze by som fotak s nacvakanymi 150 000 nekupil nikdy :D Ale to je len moj nazor. Fungovat moze aj do 500 000 zaberov. A moze sa pokazit po dvoch. Ked chces usetrit chod do 50D, co bude omnoho lepsie ako 400D a usetris a mozes mat relativne novy fotak aj so zarukou. AK chces silou mocou 5D radsej pouzitu mark II. Uvedom si ze tam sa neopotrebuvava len zavierka ale aj mnozstvo inych casti. Aby si nemusel potom zbytocne vyhadzovat peniaze na opravu a nakoniec to aj tak nepojde. Dobre si to zvaz. Inak 5D je vyborny stroj... Skus mozno najst s menej zabermi...
Moj nazor je, ze by som fotak s nacvakanymi 150 000 nekupil nikdy :D Ale to je len moj nazor. Fungovat moze aj do 500 000 zaberov. A moze sa pokazit po dvoch. Ked chces usetrit chod do 50D, co bude omnoho lepsie ako 400D a usetris a mozes mat relativne novy fotak aj so zarukou. AK chces silou mocou 5D radsej pouzitu mark II. Uvedom si ze tam sa neopotrebuvava len zavierka ale aj mnozstvo inych casti. Aby si nemusel potom zbytocne vyhadzovat peniaze na opravu a nakoniec to aj tak nepojde. Dobre si to zvaz. Inak 5D je vyborny stroj... Skus mozno najst s menej zabermi...
Bazárový Canon 5D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa