ohladom blesku som totalny laik a potreboval by som poradit ohladom vyberu. som zaciatocnik vlastnim nikon d80tku.. neovplivam prisil velkym kapitalom tak by som uvital rady v podobe nizsich cenovych kategorii. dakujem.
Pris sucasnych cenach je cislom jedna jednoznacne Nikon SB-600, donedavna to mohol byt aj Metz 48 AF-1, ale Nikon cenovo klesol na jeho uroven.
Bleskom Fomei, Sigma, Sunpac... sa zdaleka vyhni, su s nimi len problemy. V pripade bleskov sa neoplati vymyslat a treba brat original. Spolahlivo funguju len Metzky, ale cenovou uz nedokazu konkurovat.
Ja mam sice Canon. Mam blesky sigma a Fomei a s oboma mam problemy po upgrade tela (Canon 350D > Canon 40D)
Fomei nefunguje vobec a sigma nevie fast sync flash a nefunguje nastavovanie parametrov blesku, lebo fotak hlasi, ze nie je pripojeny E-TTL2 komparibilny blesk.
Som v podobnej situacii ako ifco, zhanam cenovo dostupny blesk na D40.
Na Fotoskoda.cz som nasiel este Cullman D4500
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2031438-cz-cullmann-blesk-d4500-lz30-nikon
Znacka Cullman mi vela nehovori, pozna niekto z vas blesk D4500?
je pravda... ku kazdej zrkadlovke jednoznacne zober blesk toho isteho vyrobcu, je vyladeny na ten prislusny model, vela ludi sa popalilo s bleskami inych vyrobcov like a sigma, fomei... problemy so sync, slave mode a pod... kolega mal sice stastie, ku canon Eos 400D mu Cullman D4500 zapasoval a je spokojny...
Tiez potrebujem k Pentax K10D ext. blesk, stale mam dilemu, kupit original Pentax blex alebo Metz 48, cital som recenzie, ze aj ten Metz robil problemy... zalezi dost aj firmware ktory mas v tom modeli...
ja som si kupil teraz ku pentaxu K10D kupil ten metz 48 fotil som jednu oslavu a je celkom fajn....
len neviem nastavit sinchronizaciu na kratke casy v manualnom rezime blesku...
baca ja by som bral ten metz pentax je drahy ked tak by som sa pozrel po tom slabsom pentaxe sa mi zda ze 360ka.
no,tak som zvedavy,co urobi sigma 500 na mojom eos 400d.. Uz som ju objednal.. Riti, dufam,ze to pobezi,ako ma.. Ako zistim,ze nieco nie je v poriadku?
vyber blesku
Bleskom Fomei, Sigma, Sunpac... sa zdaleka vyhni, su s nimi len problemy. V pripade bleskov sa neoplati vymyslat a treba brat original. Spolahlivo funguju len Metzky, ale cenovou uz nedokazu konkurovat.
Fomei nefunguje vobec a sigma nevie fast sync flash a nefunguje nastavovanie parametrov blesku, lebo fotak hlasi, ze nie je pripojeny E-TTL2 komparibilny blesk.
Na Fotoskoda.cz som nasiel este Cullman D4500
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2031438-cz-cullmann-blesk-d4500-lz30-nikon
Znacka Cullman mi vela nehovori, pozna niekto z vas blesk D4500?
Tiez potrebujem k Pentax K10D ext. blesk, stale mam dilemu, kupit original Pentax blex alebo Metz 48, cital som recenzie, ze aj ten Metz robil problemy... zalezi dost aj firmware ktory mas v tom modeli...
len neviem nastavit sinchronizaciu na kratke casy v manualnom rezime blesku...
baca ja by som bral ten metz pentax je drahy ked tak by som sa pozrel po tom slabsom pentaxe sa mi zda ze 360ka.
je len P-TTL-HSS režim
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa