Dobrý deň...rád by som sa vás opýtal na názor na objektív Canon EF 24-105mm f/4L ...už dlhšiu dobu fotím s Canonom 50D, s objektívom EF-S 18-200...nie som spokojný s jeho vykresľovaním, a celkovou kvalitou, a preto som sa rozhodol "vymeniť" objektív za vyššie menovaný...keďže sa jedná o Lkový objektív,predpokladám že mi bohato postačí na také "univerzálne" fotenie...rád by som teda vedel, či kúpou tohto objektívu neurobím somarinu a či je to fakt jedno z tých najlepších riešení v tejto cenovej relácií...Ďakujem...
počkal by som na 24-70 L II a kupil ten už čoskoro bude. 24-105 nie je zlé sklo ale 15-85 IS ti urobí lepšiu službu n amalom senzore, - pokiaľ nemieniš fotiť na sahare a v daždi:)
počkal by som na 24-70 L II a kupil ten už čoskoro bude. 24-105 nie je zlé sklo ale 15-85 IS ti urobí lepšiu službu n amalom senzore, - pokiaľ nemieniš fotiť na sahare a v daždi:)
[reply0=Jozef NR]počkal by som na 24-70 L II a kupil ten už čoskoro bude. 24-105 nie je zlé sklo ale 15-85 IS ti urobí lepšiu službu n amalom senzore, - pokiaľ nemieniš fotiť na sahare a v daždi:)[/reply0]na novu 24-70 sa uz caka niekolko rokov, kym bude tak utecie vela zaberov
[reply0=bear]na novu 24-70 sa uz caka niekolko rokov, kym bude tak utecie vela zaberov[/reply0]urcite neutecie, môze fotiť s 18-200, 15-85IS alebo so starou 24-70L ako ja, az s 1Ds Mark IV bude aj 24-70 L II alebo 24-105 L II to je jasne ako facka. Ja by som 24-105L na 50D radšej nedával to už radšej kupiť 15-85 ktorý je fakt ostrý ma tiež IS a USM. retušoval som po jednej známej slovenskej fotografke fotky z kombinácie 400D+24-105L a teda nič moc ostrosť, bolo to fotene v štúdiu, a čo to spraví na 50D.. Mals om dva týždne požičaný 24-105 a 24-70L a hádaj čo som kúpil. Canon s tým nemá problém v zásade žiadny - urobiť nový objektív ked je treba a novú 24-70L už treba. A ak sa chce niekto vyhovárať na techniku tak mu utečie všetko, nielen zábery ale asi aj celý život...
urcite neutecie, môze fotiť s 18-200, 15-85IS alebo so starou 24-70L ako ja, az s 1Ds Mark IV bude aj 24-70 L II alebo 24-105 L II to je jasne ako facka. Ja by som 24-105L na 50D radšej nedával to už radšej kupiť 15-85 ktorý je fakt ostrý ma tiež IS a USM. retušoval som po jednej známej slovenskej fotografke fotky z kombinácie 400D+24-105L a teda nič moc ostrosť, bolo to fotene v štúdiu, a čo to spraví na 50D.. Mals om dva týždne požičaný 24-105 a 24-70L a hádaj čo som kúpil. Canon s tým nemá problém v zásade žiadny - urobiť nový objektív ked je treba a novú 24-70L už treba. A ak sa chce niekto vyhovárať na techniku tak mu utečie všetko, nielen zábery ale asi aj celý život...
ja som asi jediny kto mal 24-105 a hned som ho aj predal...vobec sa mi nepacilo ze na 24mm na f4 ma tento objektiv celkom skaredu vinetaciu..to sa inginierom z canonu akosi nevydarilo..a nekupujem si L objektiv na to aby som ho priclonoval..ja by som to sklo nechcel..
ja som asi jediny kto mal 24-105 a hned som ho aj predal...vobec sa mi nepacilo ze na 24mm na f4 ma tento objektiv celkom skaredu vinetaciu..to sa inginierom z canonu akosi nevydarilo..a nekupujem si L objektiv na to aby som ho priclonoval..ja by som to sklo nechcel..
a sice na 50D nic neuvidis..len nerozumiem ako niekomu moze postacovat na cropovom fotaku 24 mm ohnisko plus este aj crop faktor :D sak kazdy po svojom..to radsej 17-40mm f4 L
a sice na 50D nic neuvidis..len nerozumiem ako niekomu moze postacovat na cropovom fotaku 24 mm ohnisko plus este aj crop faktor :D sak kazdy po svojom..to radsej 17-40mm f4 L
Canon EF 24-105mm f/4L
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa