Fórum » O TECHNIKE

Vyvazenie bielej

Pavol B.
Pavol B. 2010-12-04 08:57:49+01
Cchcem sa opytat ohladom vyvazenia bielej, moj brige ma tuto funkciu precital som si tu clanok ohladom vyvazenia bielej pomocov 18% sedej tabulky. No na nete v obchodoch zaoberajucich sa fotom som nasiel aj nejaku krytku na objektov kde v nutro je z bieleho plastu urceneho na vyvazenie bielej. Teraz tomu nechapen takze 18%sedu tabulku alebo staci ta krytka na objektiv? http://www.photonet.sk/shop/vyvazenie-bielej/c_40.html Ako postupovat pri nastaveni s touto kratkou?

MatoK
2010-12-05 12:57:15+01
mno, ja byt tebou, asi zacnem manualom k fotaku, ono mozno to znie smiesne, ale niektore fotaky je lepsie vyvazit podla bieleho paiera a niektore podla sedej tabulky....ale celkovo suhlasim s kecalom, ja osobne vyvzujem podla sceny a mojej predstavy, ked treba, tak vyvazujem aj podla oblohy pripadne posun farieb podla zameru, osobne by som z toho az taku vedu nerobil, ci vyvazit podla bielej alebo sedej tabulky, ale vzhladom na hladajuci kompromis medzi bielou a ciernou je lepsie vyvzit ked tak, tak na sedu tabulku. A na radu profikov (ktoru som kedysi dostal aj ja (-: ): zadavaj hodnoty priamo v kelvinoch a vystup nechaj na grafika ;-)

Pavol B.
2010-12-05 13:57:57+01
OK, mam vo fotaku aj možnost zadat hodnoty v kelvinoch. aj cital som niekde o vyvazeni na biely zafoliovany papier. Ja to zatal nechavam na fotak bud automaticky alebo prednastavenych hodnot len ma zaujimal vas nazor a chcel som vediet ze ako sa to robi stou krytkov lebo sa mi zdala taka sikovna do tašky ze som myslel ze sa to robi tak ze sa podrzi pred objektivom a zmera sa vyvazenie.
Dokonca som niekde pocul (ale neviem ci je to pravda) ze sa pouziva aj biela odrazka no neviem aka, ci taka na bycikel :) :) :) .

Pavol B.
2010-12-05 13:57:57+01
OK, mam vo fotaku aj možnost zadat hodnoty v kelvinoch. aj cital som niekde o vyvazeni na biely zafoliovany papier. Ja to zatal nechavam na fotak bud automaticky alebo prednastavenych hodnot len ma zaujimal vas nazor a chcel som vediet ze ako sa to robi stou krytkov lebo sa mi zdala taka sikovna do tašky ze som myslel ze sa to robi tak ze sa podrzi pred objektivom a zmera sa vyvazenie.
Dokonca som niekde pocul (ale neviem ci je to pravda) ze sa pouziva aj biela odrazka no neviem aka, ci taka na bycikel :) :) :) .

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()