momentalne vlastnim Canon 50D + Canon 50mm/1.4USM k tomu by som si rad zriesil nejake sirsie sklo,koly tomu ze ak chcem aby mi modelka na aps-c pri 50mm objektive vosla (v stoji) cela do zaberu musim ist aspon 4-5meter a tam narazam na ine problemi atd.. -chcem to na nieco typu: modeling, akt
Takze sa zamyslam nad ohniskom okolo 35mm svetlost nehraje extra rolu, je jedno ci pevny alebo zoom len nech je obrazova kvalita na urovni (za slusnu cenu ) -pozeral som sa na canon 35mm/2 za 250e -cena dobra, nema usm, obrazova kvalita neviem.. -alebo canon 35mm/1.4L USM za 1300e - cena nie premna, usm ma.. obrazova kvalita asi dobra -potom canon 17-40/4L USM za 600-700e - cena dalo by sa, len tu ma trapi ze je to zoom co moze sposobovat tie klasicke neduhy na koncoch oboch ohnisk a kedze ja sa budem pohybovat prevazne na 35-40 mm neviem ci mi nebude sposobovat znizenie kvality..
- ak mane nejake ine skusenosti alebo navrhy kludne piste diky
pozeram ze ten canon 17-40mm/4 L sa mi asi najviac pozdava - viem mi miokto dat nejaky typ comu sa mam pri tomto objektive vyvarovat, resp. ma s nim niekto skusenosti (konkretne co sa tyka fotenia aktov) ?
ja neviem ale nie je f4 pri tak sirokom ohnisku predsa len privela ? ked vezmes v uvahu ze mozno ho budes trosku clonit pre lepsie vysledky v rohoch (nevyznam sa do portretnej foto tak iba tipujem)
35/2 a sigmu 30/1.4 nemam, tak k tym sa vyjadrovat nebudem
35L je vyborny, pri otvorenej clone treba davat pozor na hlbku ostrosti a rovinu ostrosti ma mierne prehnutu (tym smerom, ze to pomaha znizit chyby pri metode zaostri a prekomponuj), kontrast, farby a odolnost na protisvetlo je vyborna. Chce to ale fotoaparat s dobrym AF (na 5D mark II to znamena len stredovy bod).
17-40/4 Ma dobry kontrast a odolnost na protisvetlo, ale kresba na APS-C s vysokym rozlisenim nie je taka dobra, navyse to nie je vhodne na portrety, ak uz chces zoom na portrety (so zableskami), tak na APS-C je vhodnejsi 24-105/4L IS USM
35/2 a sigmu 30/1.4 nemam, tak k tym sa vyjadrovat nebudem
35L je vyborny, pri otvorenej clone treba davat pozor na hlbku ostrosti a rovinu ostrosti ma mierne prehnutu (tym smerom, ze to pomaha znizit chyby pri metode zaostri a prekomponuj), kontrast, farby a odolnost na protisvetlo je vyborna. Chce to ale fotoaparat s dobrym AF (na 5D mark II to znamena len stredovy bod).
17-40/4 Ma dobry kontrast a odolnost na protisvetlo, ale kresba na APS-C s vysokym rozlisenim nie je taka dobra, navyse to nie je vhodne na portrety, ak uz chces zoom na portrety (so zableskami), tak na APS-C je vhodnejsi 24-105/4L IS USM
nezda sa mi ze by 17-40 robil nejake problemy pri foteni portretov v atelieri na apsc.
Tiež hladám niečo podobné, no chcem pevné svetelné sklo. Inak ako základ na APS-C mám Sigmu 17-70 f/2.8-4.0 OS HSM Macro a môžem ho len chváliť. Chcem však niečo so sveteľnosťou
Tiež hladám niečo podobné, no chcem pevné svetelné sklo. Inak ako základ na APS-C mám Sigmu 17-70 f/2.8-4.0 OS HSM Macro a môžem ho len chváliť. Chcem však niečo so svetelnosťou pod 2.0. Ideálny je Canon 35L, ale cena je na koníček privysoká. A z ostatných si neviem vybrať. Sigma 30/1.4 je na plnú dieru nič moc a ak mám pricloniť, tak to môžem použiť radšej môj existujúci objektýv. S Canonom 28/1.8 by som si tiež nepolepšil. Najlepšia možnosť mi vychádza Canon 35/2.0. Opticky dobrý, ale pomalý a konštrukčne nič moc (asi na úrovni 50/1.8). Skúsil by som ho z druhej ruky, keby vychádzal tak na 100 €. Inak si asi radšej počkám na nový Canon 35/1.8. O tom sa šepkalo na tento rok a nič z toho .
nezda sa mi ze by 17-40 robil nejake problemy pri foteni portretov v atelieri na apsc.
Pisal som len tolko, ze na portrety sa hodia skor dlhsie ohniska a 24-105 ma na APS-C velmi prakticky rozsah (38-168) pre pracu v studiu. Ohniska kratsie ako 35mm uz maju vyrazne perspektivne skreslenie a problem robi aj kompozicia (pri sirokom zabere byva casto problem, ze z pozadie obsahuje viac rusivych prvkov).
Pisal som len tolko, ze na portrety sa hodia skor dlhsie ohniska a 24-105 ma na APS-C velmi prakticky rozsah (38-168) pre pracu v studiu. Ohniska kratsie ako 35mm uz maju vyrazne perspektivne skreslenie a problem robi aj kompozicia (pri sirokom zabere byva casto problem, ze z pozadie obsahuje viac rusivych prvkov).
treba si aj precitat cele zadanie temy. tu je poziadavka na fotenie celej postavy. a presne na to som aj vo svojom komentari narazal. ale ani pri foteni tvare som si nijake velke skreslenie nevsimol.
no takze mam tu dalsieho adepta.. 24-105/4 L vyzera velmi lakavo, len ta cena je skoro na urovni pevnej 30mm L (co si samozrejme zatial nemozem dovolit..) -no kazdopadne sirsie ohnisko potrebujem.. dilema ak oprasa
no takze mam tu dalsieho adepta.. 24-105/4 L vyzera velmi lakavo, len ta cena je skoro na urovni pevnej 30mm L (co si samozrejme zatial nemozem dovolit..) -no kazdopadne sirsie ohnisko potrebujem.. dilema ak oprasa
24-105 sa predava ako setovy objektiv k 5D a da sa velmi casto zohnat second-hand ovela lacnejsie (600-800 EUR)
takze rozhodol som sa ze zaverecny boj o vyber objektivi zohraje- Sigma 30mm 1.4 (x1.6 48mm) Canon 28mm 1.8 (x1.6 45mm) -o sigme som cital recenziu a ked trafim dobry kus nemal by byt problem -ten canon nejako zvlast nepoznam (mal som zalusk na Canon 35mm f2 no mam pocit ze 35 mi uz asi bude trosku na moje predstavy a podmienky pritesny (x1.6 56mm na aps-c snimaci, ale cena je o polovicu lacnejsia ako tie dve hore uvedene-takze stale tak trosku ho mam v povedomi)
-pomohlo by mi vyjadrenie nikoho kto mal spominane objektivy alebo onich nieco vie dakujem
ps: potrebujem to na fotenie portret/akt celej postavy z 3-5metrovej vzdialenosti a aby modelka nebola natlacena vo fotke ako sardinka, a mam canon 50D (aps-c snimac)
takze rozhodol som sa ze zaverecny boj o vyber objektivi zohraje- Sigma 30mm 1.4 (x1.6 48mm) Canon 28mm 1.8 (x1.6 45mm) -o sigme som cital recenziu a ked trafim dobry kus nemal by byt problem -ten canon nejako zvlast nepoznam (mal som zalusk na Canon 35mm f2 no mam pocit ze 35 mi uz asi bude trosku na moje predstavy a podmienky pritesny (x1.6 56mm na aps-c snimaci, ale cena je o polovicu lacnejsia ako tie dve hore uvedene-takze stale tak trosku ho mam v povedomi)
-pomohlo by mi vyjadrenie nikoho kto mal spominane objektivy alebo onich nieco vie dakujem
ps: potrebujem to na fotenie portret/akt celej postavy z 3-5metrovej vzdialenosti a aby modelka nebola natlacena vo fotke ako sardinka, a mam canon 50D (aps-c snimac)
na tvoje potreby - atelier, bude najlepsi asi prave 35 f2. zo vsetkych troch ma najmensie skreslenie (sigma 30 a canon 28 maju viditelne sudkove skreslenie). taktiez 35ka je zo vsetkych najostrejsia. podla mna tych 30 vs. 35 v atelieri ti vela nespravi (krok vzad). pokial by si to chcel ako fanusik bokehu, tak najlepsia bude asi sigma. ma ostry stred, krasny bokeh a f1.4. 28mm 1.8 by som vyradil, radsej sigmu alebo 35f2. sigmu mam doma. minuly tyzden som ju kupil v nemenovanom obchode, na f1.4 z toho lezu super fotky. zistil som vsak ze mi predali pouzity kus, nakolko zabudli z krabice vytiahnut stary doklad o kupe, potvrdeny zarucny list a dokonca reklamacny protokol . tos, objektiv som vratil a objednal v inom eshope. vcera mi prisiel teda druhy kus, testoval som ho iba na kamosovej 350D a tam mala brutalny front focus. uvidim, co to spravi na mojej 50d a ci to budem schopny nastavit s MA.
na tvoje potreby - atelier, bude najlepsi asi prave 35 f2. zo vsetkych troch ma najmensie skreslenie (sigma 30 a canon 28 maju viditelne sudkove skreslenie). taktiez 35ka je zo vsetkych najostrejsia. podla mna tych 30 vs. 35 v atelieri ti vela nespravi (krok vzad). pokial by si to chcel ako fanusik bokehu, tak najlepsia bude asi sigma. ma ostry stred, krasny bokeh a f1.4. 28mm 1.8 by som vyradil, radsej sigmu alebo 35f2. sigmu mam doma. minuly tyzden som ju kupil v nemenovanom obchode, na f1.4 z toho lezu super fotky. zistil som vsak ze mi predali pouzity kus, nakolko zabudli z krabice vytiahnut stary doklad o kupe, potvrdeny zarucny list a dokonca reklamacny protokol . tos, objektiv som vratil a objednal v inom eshope. vcera mi prisiel teda druhy kus, testoval som ho iba na kamosovej 350D a tam mala brutalny front focus. uvidim, co to spravi na mojej 50d a ci to budem schopny nastavit s MA.
dakujem za odpoved velmi mi to pomohlo, tak nakoniec to bude ta canon 35ka uz mam canon 50/1,4 a zatial ma nesklamala a dufam ze to tak ostane
35mm objektiv na APS-C
-chcem to na nieco typu: modeling, akt
Takze sa zamyslam nad ohniskom okolo 35mm svetlost nehraje extra rolu, je jedno ci pevny alebo zoom len nech je obrazova kvalita na urovni (za slusnu cenu
-pozeral som sa na canon 35mm/2 za 250e -cena dobra, nema usm, obrazova kvalita neviem..
-alebo canon 35mm/1.4L USM za 1300e - cena nie premna, usm ma.. obrazova kvalita asi dobra
-potom canon 17-40/4L USM za 600-700e - cena dalo by sa, len tu ma trapi ze je to zoom co moze sposobovat tie klasicke neduhy na koncoch oboch ohnisk a kedze ja sa budem pohybovat prevazne na 35-40 mm neviem ci mi nebude sposobovat znizenie kvality..
- ak mane nejake ine skusenosti alebo navrhy kludne piste
diky
http://www.photozone.de/canon-eos
-no kazdopadne sirsie ohnisko potrebujem.. dilema ak oprasa
-no kazdopadne sirsie ohnisko potrebujem.. dilema ak oprasa
Sigma 30mm 1.4 (x1.6 48mm)
Canon 28mm 1.8 (x1.6 45mm)
-o sigme som cital recenziu a ked trafim dobry kus nemal by byt problem
-ten canon nejako zvlast nepoznam (mal som zalusk na Canon 35mm f2 no mam pocit ze 35 mi uz asi bude trosku na moje predstavy a podmienky pritesny (x1.6 56mm na aps-c snimaci, ale cena je o polovicu lacnejsia ako tie dve hore uvedene-takze stale tak trosku ho mam v povedomi)
-pomohlo by mi vyjadrenie nikoho kto mal spominane objektivy alebo onich nieco vie
dakujem
Sigma 30mm 1.4 (x1.6 48mm)
Canon 28mm 1.8 (x1.6 45mm)
-o sigme som cital recenziu a ked trafim dobry kus nemal by byt problem
-ten canon nejako zvlast nepoznam (mal som zalusk na Canon 35mm f2 no mam pocit ze 35 mi uz asi bude trosku na moje predstavy a podmienky pritesny (x1.6 56mm na aps-c snimaci, ale cena je o polovicu lacnejsia ako tie dve hore uvedene-takze stale tak trosku ho mam v povedomi)
-pomohlo by mi vyjadrenie nikoho kto mal spominane objektivy alebo onich nieco vie
dakujem
pokial by si to chcel ako fanusik bokehu, tak najlepsia bude asi sigma. ma ostry stred, krasny bokeh a f1.4.
28mm 1.8 by som vyradil, radsej sigmu alebo 35f2.
sigmu mam doma. minuly tyzden som ju kupil v nemenovanom obchode, na f1.4 z toho lezu super fotky. zistil som vsak ze mi predali pouzity kus, nakolko zabudli z krabice vytiahnut stary doklad o kupe, potvrdeny zarucny list a dokonca reklamacny protokol
pokial by si to chcel ako fanusik bokehu, tak najlepsia bude asi sigma. ma ostry stred, krasny bokeh a f1.4.
28mm 1.8 by som vyradil, radsej sigmu alebo 35f2.
sigmu mam doma. minuly tyzden som ju kupil v nemenovanom obchode, na f1.4 z toho lezu super fotky. zistil som vsak ze mi predali pouzity kus, nakolko zabudli z krabice vytiahnut stary doklad o kupe, potvrdeny zarucny list a dokonca reklamacny protokol
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa