Nedavno som si kupil citaciu kartu znacky Apacer, ktora bola dost lacna a aj prevedenie bolo velmi jednoduche, no zavazila samozrejme cena. Vstup do citacky je dost kratky a stala sa mi teraz taka vec po tom ako som nafotil na silvestra nejake fotky s priatelmi, dal som kartu do citacky a jeden z tyych zubkov, resp. ihliciek ktore zapadaju do CF karty sa ohol, vobec som necitil ze by som to tam daval nejako nasilu. Do karty sa teda ta ihlicka nezapichla do dierky kam mala ist ale urobila jemnu dierku mimo nej a akoby ohla trosku ten plast. Karta automaticky potom uz nebola nacitatelna ani v citacke (ktoru uz pre istotu nepouzijem lebo som si isty ze by pokazila dalsiu kartu), ani vo fotoaparate, ani v internej citacke kariet ktoru som skusal na inom pocitaci. Myslite ze sa dajju este data z takejto karty nejako zachranit ?? ak ano poradte mi prosim ako..o kartu vobec nejde ale tie fotky proste fakt budu chybat dakujem ..
Akosi mi to nejde do makovice, ohol si pin v čítačke ale kartu ti nenačíta ani foťák a iná čítačka? nieje nejaký pin zalomený v karte? Ak ano môže byť že sa potom následne ohol nejaký pin aj v slote v aparáte, skontroluj si to pre istotu.
Kamoš urobil to isté čo ty , ale pin zohol vo foťáku (FUJI S9600) našťastie tam má slot aj na xD , CF karta ide , ale foťák už žiadnu CF nezoberie, po zapnutí stále len načítava...
No je to takto, vo fotaku som neohol nic pretoze fotak mi normalne berie ostatne karty, ale tuto jednu mi nezoberie vobec, a nie len fotak ale ani ina citacka co som skusal, a ten pin sa ohol v tej citacke na sto percent lebo je to viditelne, ale nie je zalomeny v karte pretoze do citacky je pekne vidiet ze vsetky tie piny su tam este takze to urcite nie ...mozno sa tam len dostal kusok tej umelej hmoty co ten pin vlastne tym ze si vytvoril novu dierku zdeformoval..
Tiez som ohol raz citacku CF kartou... Zobral som pinzetu, nozicku som narovnal a vsetko ide ako ma... Skus pod baterkou pozriet ci nieco nie je v tej dierke aj ked to asi moc neuvidis. Prip. skus vysavacom to vytiahnut. Inak ti asi neporadim. Ak ti na fotkach velmi zalezi zanes to do servisu (toho na obnovu dat), oni by si tam s tym mali poradit ale bude to asi nieco stat.
Takto sa to podarilo kamošovi, bohužial foťák už žiadnu CF neberie, karta inak šlape... Keby nemal dual slot pre dve rôzne karty tak ho môže hodiť rovno do koša
Takto sa to podarilo kamošovi, bohužial foťák už žiadnu CF neberie, karta inak šlape... Keby nemal dual slot pre dve rôzne karty tak ho môže hodiť rovno do koša
Pozerám že aj ten najspodnejší je ohnutý, nielen v strede. Treba kontaktovať Matunáka, on takéto srandy opravuje.
Tiez som ohol raz citacku CF kartou... Zobral som pinzetu, nozicku som narovnal a vsetko ide ako ma... Skus pod baterkou pozriet ci nieco nie je v tej dierke aj ked to asi moc neuvidis. Prip. skus vysavacom to vytiahnut. Inak ti asi neporadim. Ak ti na fotkach velmi zalezi zanes to do servisu (toho na obnovu dat), oni by si tam s tym mali poradit ale bude to asi nieco stat.
A vedel by si mi poradit kde takyto servis na obnovu dat najdem ??, ja som dnes bol aj v servise a skusal som to aj na dalsej citacke u znameho a neberie tu kartu, v servise mi povedal ze ten cip moze byt uz uplne odpaleny, prolaika ma do 10.1. inventuru takze este to je ako taka sanca
ja praveze nemam problem s fotakom, lebo ostatne karty mi v pohode berie, cize iba ta jedna karta je pokazena, tu mi nechce brat ziadna citacka ani fotak, a inak ak sa to tvojmu kamaratovi stalo dnes mi bolo povedane v servise ze sa to da aj vymenit ale stoji to asi 100 eur takze do kosa by to rozhodne nebolo
Je to starý Fuji S9600 , škoda dávať 10€ za opravu a nie to ešte 100€ , od novoty má kúpenú k tomu 512MB xD s ktorou si vystačí do konca životnosti toho foťáku
A vedel by si mi poradit kde takyto servis na obnovu dat najdem ??, ja som dnes bol aj v servise a skusal som to aj na dalsej citacke u znameho a neberie tu kartu, v servise mi povedal ze ten cip moze byt uz uplne odpaleny, prolaika ma do 10.1. inventuru takze este to je ako taka sanca
netusim... v zivote som to neriesil... musis vygooglit... napr.: http://www.zachrana-dat-24.sk/ http://www.zachrana-dat.sk/sk/zachrana-dat-hlavna-strana.html
Kingston karta
napr.: http://www.zachrana-dat-24.sk/
http://www.zachrana-dat.sk/sk/zachrana-dat-hlavna-strana.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie