Páni má tu niekto skúsenosti s rádiovým odpalovačov Phottix Strato ??? Mám jeden vysielač a jeden príjmač. Skúšal som spraviť snímku na dialku takým spôsobom, že vysielač bol na fotoaparáte na ktorý som ešte uchytil blesk canon 430 ex II... Odpaloval som to tým príjmačom. Blesk aj cvakol, ale obraz žiadny. Rýchlosť uzávierky som nastavoval od 1/250 po 10s, kde som už ako taký obraz mal.
Ahoj, Phottix Strato používam asi 3 mesiac ako náhradu za predchodcu cactus V4 a doteraz som nezaznamenal žiadny problém. Neviem ako si to použil, ale ak máš jeden \"Transmitter-Vysielač\" a jeden \"Receiver-prímač\" môžeš dať vysielač na telo a naň blesk, u blesku bude podporované i TTL, ale v tom prípade si nemohol Phottix použiť ako diaľkovú spúšť, maximálne ako káblovu, teda že prijímač si káblom prepojil s telom ale v tom prípade si prijímačom ako káblovou spúšťou dal podnet telu a telo blesku. Ak by si chcel použiť diaľkový odpaľovač blesku na odpálenie blesku i ako diaľkovú spúšť potreboval by si dva vysielače, teda jeden na tele na odpálenie blesku v sánkach blesku, druhý vysielač na ovládanie prijímača spojeného káblikom s telom pre ovládania spúšte. 1/250 je najkratší možný čas podporovaný Phottixom, pri čase 10 s som blesk ešte nepoužil.
Ahoj, Phottix Strato používam asi 3 mesiac ako náhradu za predchodcu cactus V4 a doteraz som nezaznamenal žiadny problém. Neviem ako si to použil, ale ak máš jeden \"Transmitter-Vysielač\" a jeden \"Receiver-prímač\" môžeš dať vysielač na telo a naň blesk, u blesku bude podporované i TTL, ale v tom prípade si nemohol Phottix použiť ako diaľkovú spúšť, maximálne ako káblovu, teda že prijímač si káblom prepojil s telom ale v tom prípade si prijímačom ako káblovou spúšťou dal podnet telu a telo blesku. Ak by si chcel použiť diaľkový odpaľovač blesku na odpálenie blesku i ako diaľkovú spúšť potreboval by si dva vysielače, teda jeden na tele na odpálenie blesku v sánkach blesku, druhý vysielač na ovládanie prijímača spojeného káblikom s telom pre ovládania spúšte. 1/250 je najkratší možný čas podporovaný Phottixom, pri čase 10 s som blesk ešte nepoužil.
...takže asi potrebujem ešte jedem prijmač??...ja som to riešil tak, že príjmač som mal v sánkach fotoaparátu a ten príjmač som ešte prepojil s káblami a na tom príjmači som mal ešte blesk a pokúšal som sa to odpáliť s tým vysielačom.
...takže asi potrebujem ešte jedem prijmač??...ja som to riešil tak, že príjmač som mal v sánkach fotoaparátu a ten príjmač som ešte prepojil s káblami a na tom príjmači som mal ešte blesk a pokúšal som sa to odpáliť s tým vysielačom.
v takomto prípade blesk nemohol správne pracovať, pracovať mohol len v manuálnom režime a okrem toho blesk nepracoval kompatibilne s telom, došlo k neskoršiemu alebo skoršiemu otvorenia závierky, ako došlo k záblesku. Ide o veľmi krátke rozdiely v synchronizácii, skrátka blesku či už priamo, alebo cez odpaľovač-vysielač medzi telom a bleskom musí dávať podnet k záblesku telo cez vysielač a nie priamo vysielač, ktorý si použil na ovládanie spúšte na diaľku i na odpálenie blesku.
v takomto prípade blesk nemohol správne pracovať, pracovať mohol len v manuálnom režime a okrem toho blesk nepracoval kompatibilne s telom, došlo k neskoršiemu alebo skoršiemu otvorenia závierky, ako došlo k záblesku. Ide o veľmi krátke rozdiely v synchronizácii, skrátka blesku či už priamo, alebo cez odpaľovač-vysielač medzi telom a bleskom musí dávať podnet k záblesku telo cez vysielač a nie priamo vysielač, ktorý si použil na ovládanie spúšte na diaľku i na odpálenie blesku.
ešte som zabudol, druhý samostatný prijímač Ti nepomôže, skrátka ak potrebuješ diaľkovo odpaľovať blesk potrebuješ k tomu vysielač na tele foto a prijímač na blesku a ak to chceš ešte ovládať na diaľku potrebuješ druhý prijímač prepojený káblikom s telom foto a tento musíš ovládať druhým vysielačom , sú to vlastne dve rôzne funkcie, ktoré nepracujú v 100% synchronizácii a tak nemôžeš jedným vysielačom ovládať dva prijímače, ktoré majú vykonávať odlišné funkcie a ešte byť zosynchronizované, potrebuješ na to dve sady Phottix, jedna na odpálenie blesku, druhá ako diaľková spúšť.
...to nemyslíš vážne ...takže musím mať na tele vysielač a na ňom ešte jeden vysielač, ktorý je naladený na druhý kanál? ...pochopil som to dobre???
neviem či Ti to napíšem rovnako, už som reagoval, ale nepridalo to do fóra, takže takto, jeden vysielač nasunieš do sánok na tele a cez tento sa bude ovládať blesk, ktorý dáš do sánok na vysielači, spodné a horná kontakty vysielača sú spojené priamo / preto podpora TTL/, ale sú prepojené i s vysielačom. Tento vysielač bude ovládať prijímač na ktorom budeš mať druhý blesk ale len v manuáli bez podpory TTL. To je jedna sada Phottix. Ak telo potrebuješ ovládať na diaľku bez toho aby si bol pri tela foťáku, musíš druhý prijímač spojiť káblikom s telom na ovládanie spúšte tela, ale nesmieš ho nasunúť do sánok medzi už nasunutý blesk, vysielač a telo, ale ho necháš voľne, alebo upevníš nejako k statívu alebo telu. V opačnom prípade nebude blesk hore na tele ovládaný telom a dosiahneš to, ako si to skúšal prvý krát. No a ďalej tým druhým vysielačom budeš ovládať prijímať spúšte, teda druhá sada Phottix. Chápeš? Sú to dve rôzne funkcie. Ak nechceš kupovať druhu sadu Phottix investuj do blesku s funkciou \"master\", týmto budeš ovládať iné blesky s funkciou \"slave\" a Phottix budeš používať ako diaľkovú spúšť. Dúfam, že si to pochopil, lebo ja Ti to už lepšie vysvetliť neviem.
neviem či Ti to napíšem rovnako, už som reagoval, ale nepridalo to do fóra, takže takto, jeden vysielač nasunieš do sánok na tele a cez tento sa bude ovládať blesk, ktorý dáš do sánok na vysielači, spodné a horná kontakty vysielača sú spojené priamo / preto podpora TTL/, ale sú prepojené i s vysielačom. Tento vysielač bude ovládať prijímač na ktorom budeš mať druhý blesk ale len v manuáli bez podpory TTL. To je jedna sada Phottix. Ak telo potrebuješ ovládať na diaľku bez toho aby si bol pri tela foťáku, musíš druhý prijímač spojiť káblikom s telom na ovládanie spúšte tela, ale nesmieš ho nasunúť do sánok medzi už nasunutý blesk, vysielač a telo, ale ho necháš voľne, alebo upevníš nejako k statívu alebo telu. V opačnom prípade nebude blesk hore na tele ovládaný telom a dosiahneš to, ako si to skúšal prvý krát. No a ďalej tým druhým vysielačom budeš ovládať prijímať spúšte, teda druhá sada Phottix. Chápeš? Sú to dve rôzne funkcie. Ak nechceš kupovať druhu sadu Phottix investuj do blesku s funkciou \"master\", týmto budeš ovládať iné blesky s funkciou \"slave\" a Phottix budeš používať ako diaľkovú spúšť. Dúfam, že si to pochopil, lebo ja Ti to už lepšie vysvetliť neviem.
Zdravim, rozmyslam ze prejdem z Cactus V4 na Phottix Strato. Viete mi povedat ci sa mi to oplati? Samozrejme Phottix ma viac funkcii, ale je v kvalite taky rozdiel ze sa mi oplati investovat 160€ za 1+4 a prestat pouzivat Cactusy? Druha moja otazka, viete mi povedat, ci sa daju zohnat Strata aj v Bratislave? Lebo som pozeral na oehlingu, ale s tym ze tam platim este 250czk dopravu. O to mi tak nejde, ide mi skor o to, ze ak si chcem dokupit napr. len jeden prijmac, tak znova to musim objednat z CZ a znova platit 250kc za dopravu. A naraz 10 prijmacov kupovat nechcem, dalsie budem kupovat postupne. Dakujem
Zdravim, rozmyslam ze prejdem z Cactus V4 na Phottix Strato. Viete mi povedat ci sa mi to oplati? Samozrejme Phottix ma viac funkcii, ale je v kvalite taky rozdiel ze sa mi oplati investovat 160€ za 1+4 a prestat pouzivat Cactusy? Druha moja otazka, viete mi povedat, ci sa daju zohnat Strata aj v Bratislave? Lebo som pozeral na oehlingu, ale s tym ze tam platim este 250czk dopravu. O to mi tak nejde, ide mi skor o to, ze ak si chcem dokupit napr. len jeden prijmac, tak znova to musim objednat z CZ a znova platit 250kc za dopravu. A naraz 10 prijmacov kupovat nechcem, dalsie budem kupovat postupne. Dakujem
Mám skúsenosť zaťiaľ len s Phottix-om a som nadmieru spokojný. Čo som sa dočítal materiálovo je oveľa kvalitnejšie spracovaný a šlape bez problémov ako Cactus. Na silvestra som sním skúšal fotiť vonku pri -12 a tam už začal trochu blbnúť,ale nakoľko patrí na trhu ešte medzi tie lacnejšie verzie, tak si myslím, že nemôžme od neho očakávať zázraky. Na porovnanie by ti pravdepodobne vedel viac poradiť kolega ,,pecoXY´´ nakoľko on používal obe. Ja si myslím, že 4+1 ti bohato postačí
Ahoj, nepíšeš dôvod prečo Ti cactus už nevyhovuje, mne vyhovoval v pohode, k prechodu som sa rozhodol po tom ako mi odišiel prijímač a nemohol som ho v bazáre zohnať. Tak som pozrel Phottix, celkom sa mi pozdával a nakoľko som mal cestu cez CZ, tak som ho objednal a osobne prevzal v Humpolci. Rozdiel v prospech Phottix, 1. lepšie prevedenie, tiež čína, ale má lepšie rozmiestnené ovládacie prvky, 2. hlavný rozdiel oproti cactusu, na vysielači sú hore sánky na blesk, teda môžeš mať blesk na vysielači s podporou TTL, 3. na vysielači sú kovové časti namiesto plastu ako pre uchytenie do sánok tela, tak horné sánky /tie sú kovové na väčšine vysielačov iných značiek/, ale cactus mal spodok z plastu, je pravda, že nemusel držať váhu blesku hore. Prijímač je takmer totožný s vysielačom, čo sa mi nepáči je to, že časť pre zasunutie do sánok blesku dole je plast a po 2. pokiaľ nemáš stojan od blesku musíš prijímač upevniť na statív, alebo podobne, nedá sa skrátka zasunúť blesk a položiť s prijímačom na rovnú plochu, lebo spodná časť pre zasunutie prijímača vyčnieva asi 1 cm. Toto je u prijímača cactusu vyriešené dvoma nožičkami vpredu. Či Phottix kúpiš v BA neviem, keď som kupoval ja v googli som našiel i slovenské stránky, ale dodanie bolo z CZ.
Dakujem za odpovede. Cactus mi uz nevyhovuje pre to, lebo: 1. Prijmac funguje na 23AE baterie, zohnat ich nie je problem, cena tiez nie. Ale vzdy kvoli tomu rozmontovavat prijmac sa mi moc nechce.. Pisu ze by mala jedna baterka vydrzat cca 30 000 odpalov.. No to asi tazko kedze som cactus kupil tusim v auguste 2010 a niekedy pred vianocami sa mi baterka odporucala.. Za tu dobu to 30 000 odpalov urcite nebolo. Ani 3000... 2. Cactusy pracuju na tej idiotskej frekvencii ktora sa interferuje s mojou 580 exII a 430exII.. To znamena, na 10-15m uz maju cactusy problem a obcas neodpalia (hlavne 580tku) 3. Hotshoe na prijmacoch je idiotsky umiestnene, a este k tomu je okolo hotshoe taky vystuply plast ktory mi pri zaaretovanej 580tke ohyba tesnenie na blesku... casom by sa to najskor znicilo a uz by mi neplnilo tu fuknciu aku ma. 4. Cactusy nedokazu prebudit blesky ked prejdu do sleepmodu.. a zakazdym kvoli tomu pobehovat a rucne ich prebudzat sa mi nechce.. a riesit to vypnutim funkcie sleepmodu nechcem. 5. Ak chcem dalsi prijmac, musim to objednat z gadgetinfinity a to postovne 4€ ci kolko to je, je dost vysoke, ak vezmem len jeden prijmac za 20€... 6. Jeden z prijmacov co mam, je daky posahany a nepracuje s jednym z mojich bleskov, konkretne so starsou Carenou TZ250.. jednoducho ju neodpaluje.. ale robi to len jeden.. ine blesky odpaluje v pohode, az na to, ze po pripojeni hocijaky blesk samovolne blisne na fullpower co je dost neprijemne, hlavne ak si to neuvedomim a mam to nasmerovane do tvare.. 7. Materialove spracovanie tiez nie je ziadne terno a s tou antenkou na vysielaci som si uz neraz skoro vypichol oko.... 8. Moc funkcii cactus nema... az na tu jednu a to vyslat povedl na odpalenie.. samozrejme ze pri tej cenovej kategorii nemozem ocakavat viac a prave preto chcem ist vyssie. do pocketwizardov sa podla mna investovat neoplati, su kvalitne, fajn, pre moje potreby budu dufam bohate postacovat tie phottix odpalovace..
Na tych phottixoch sa mi paci hlavne to, ze maju viac funkcii ako len tu jednu primitivnu. Ocenujem tam hlavne tu moznost mat nasadeny blesk na fotaku i cez to vsetko ze tam mam aj odpalovac. To znamena 430tku si budem odpalovat s ttl informaciou a carenu na manual ako blesk napr. na prisvetlenie pozadia a podobne.. Idem si kupit dalsie dve 430tky takze ta funkcia sa mi este viac bude hodit.
Rádiový odpalovač Phottix
Cactus mi uz nevyhovuje pre to, lebo:
1. Prijmac funguje na 23AE baterie, zohnat ich nie je problem, cena tiez nie. Ale vzdy kvoli tomu rozmontovavat prijmac sa mi moc nechce.. Pisu ze by mala jedna baterka vydrzat cca 30 000 odpalov.. No to asi tazko kedze som cactus kupil tusim v auguste 2010 a niekedy pred vianocami sa mi baterka odporucala.. Za tu dobu to 30 000 odpalov urcite nebolo. Ani 3000...
2. Cactusy pracuju na tej idiotskej frekvencii ktora sa interferuje s mojou 580 exII a 430exII.. To znamena, na 10-15m uz maju cactusy problem a obcas neodpalia (hlavne 580tku)
3. Hotshoe na prijmacoch je idiotsky umiestnene, a este k tomu je okolo hotshoe taky vystuply plast ktory mi pri zaaretovanej 580tke ohyba tesnenie na blesku... casom by sa to najskor znicilo a uz by mi neplnilo tu fuknciu aku ma.
4. Cactusy nedokazu prebudit blesky ked prejdu do sleepmodu.. a zakazdym kvoli tomu pobehovat a rucne ich prebudzat sa mi nechce.. a riesit to vypnutim funkcie sleepmodu nechcem.
5. Ak chcem dalsi prijmac, musim to objednat z gadgetinfinity a to postovne 4€ ci kolko to je, je dost vysoke, ak vezmem len jeden prijmac za 20€...
6. Jeden z prijmacov co mam, je daky posahany a nepracuje s jednym z mojich bleskov, konkretne so starsou Carenou TZ250.. jednoducho ju neodpaluje.. ale robi to len jeden.. ine blesky odpaluje v pohode, az na to, ze po pripojeni hocijaky blesk samovolne blisne na fullpower co je dost neprijemne, hlavne ak si to neuvedomim a mam to nasmerovane do tvare..
7. Materialove spracovanie tiez nie je ziadne terno a s tou antenkou na vysielaci som si uz neraz skoro vypichol oko....
8. Moc funkcii cactus nema... az na tu jednu a to vyslat povedl na odpalenie.. samozrejme ze pri tej cenovej kategorii nemozem ocakavat viac a prave preto chcem ist vyssie. do pocketwizardov sa podla mna investovat neoplati, su kvalitne, fajn, pre moje potreby budu dufam bohate postacovat tie phottix odpalovace..
Na tych phottixoch sa mi paci hlavne to, ze maju viac funkcii ako len tu jednu primitivnu. Ocenujem tam hlavne tu moznost mat nasadeny blesk na fotaku i cez to vsetko ze tam mam aj odpalovac. To znamena 430tku si budem odpalovat s ttl informaciou a carenu na manual ako blesk napr. na prisvetlenie pozadia a podobne.. Idem si kupit dalsie dve 430tky takze ta funkcia sa mi este viac bude hodit.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa