HMC Super ma 12 vrstiev, 5 antireflexnych + 1 ochrannu na kazdej strane. Verzia Pro 1 je rovnaka ale s tenkym ramikom. Netreba si ju mylit s verziou Pro 1 Digital, ta by mala byt optimalizovana pre dig. fotoaparaty (o nej vsak nemam udaje, vcera som to hladal do noveho clanku o filtroch), zrejme sa jedna o lepsiu antireflexnu upravu zo strany objektivu.
Aky je rozdiel medzi HMC Super a HMC Super Pro 1 viem. Tu Pro1 D mam na stole (UV a PL-C), kupil som ich dnes, len neviem ci som nepochybil - v porovnani s HMC Super. Na rozdiel od Super Pro 1 sa na ne da v pohode nasrobovat dalsi filter a klasicka krytka, aj ked su tenke ako Super Pro 1. To ze je optomalizovana pre digitalne fotaoaparaty pisu aj na www.hoyafilter.com ale ziadne dalsie udaje som nikde nenasiel ... snad len ze oproti Super Pro 1 su lacnejsie ;-)
No takze k niecomu som sa dopatral / domeral :
- UV Pro1 D ma rovnaku obrubu ako Super Pro 1 (4mm) ale hrubsie sklo (2 mm vs 1 mm)
- CPL Pro1 D ma rovnaku obrubu ako Super Pro 1 (5mm) ale hrubsie sklo (3 mm vs 1 mm)
- na Pro1 D sa da nasadit krytka, alebo dalsi filter, na Super Pro 1 nie
- Pro1 D ma DMC (Digital Multi-Coating ... 6 vrstiev), Super Pro 1 Super HMC (3 vrstvy) ale pisu o nom ze ´Hoya´s DMC is a redesigned three-layer coating. It´s better, newer and uses different materials than HMC´
Hoya HMC Super vs. Pro1 D
- UV Pro1 D ma rovnaku obrubu ako Super Pro 1 (4mm) ale hrubsie sklo (2 mm vs 1 mm)
- CPL Pro1 D ma rovnaku obrubu ako Super Pro 1 (5mm) ale hrubsie sklo (3 mm vs 1 mm)
- na Pro1 D sa da nasadit krytka, alebo dalsi filter, na Super Pro 1 nie
- Pro1 D ma DMC (Digital Multi-Coating ... 6 vrstiev), Super Pro 1 Super HMC (3 vrstvy) ale pisu o nom ze ´Hoya´s DMC is a redesigned three-layer coating. It´s better, newer and uses different materials than HMC´
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa