Fórum » O TECHNIKE

starý objektív redukcia?

pencil
2011-01-20 18:15:45+01
zdravím! chcem sa opýtať na redukciu na tento objektív ,chcel by som to na canon 400D
neviete či sa to dá niekde zohnať?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-01-20 18:21:24+01
Mozno by typove oznacenie pomohlo, aby sme nemuseli hadat podla bajonetu.

pencil
2011-01-20 18:50:50+01
to neviem,pozeral som sa potom ale nenašiel som to tam,a nemám ho doma ani nieje moj, skúsim sa na to spýtať

drummer54
2011-01-20 18:59:21+01
najprv by si potreboval vediet typove oznacenie bajonetu, a potom na ebay najdes kopec redukcii, co som pozeral, tak redukcie tusim existuju tusim na vsetko mozne, len hladat treba

pencil
2011-01-20 19:00:54+01
ale je to cannon obj. bol na cannon FT QL starej zrkadlovke

pencil
2011-01-20 23:37:15+01
diky tak som to našiel,je to FD bajonet
a na ebay som už našiel aj redukciu

RLCV
2011-05-11 18:41:27+02
zdravim vas otvaram znova toto vlakno kedze sa mi prave dens dostal do ruk tu uz spominany canon FT QL spolu so sklami 50 1.8, 200 3.5 a 28 3.5 a rad by som ich nejako vyskusal na mojej D80. ak by mi niekto poradil ze kde (okrem ebayu) by sa dala splasit uz vyssie spominana redukcia Canon FT > Nikon F. pripadne nejake oznacenie pod cim ju mam hladat budem velmi vdacny

RLCV
2011-05-11 19:02:29+02
som sa preklepol.. canon FL > nikon F redukciu

RLCV
2011-05-11 19:04:30+02
aa este detail.. nasiel som nejake FD > F adapter.. .len neviem ci do toho bude pasovat FL sklo? niekto nejake info?

http://www.enjoyyourcamera.com/Nikon-Accessories/Lens-Mount-Adapter-for-Canon-FD-Lens-on-Nikon-F-Mount-eg-Nikon-D700-D300-D60-D40::1518.html

keko
2011-05-11 22:44:46+02
Nerozumies po anglicky? Treba ti prelozit, co je tam napisane?

Funguje to, akurat sa ziadne automaticke funkcie neprenesu. Ani automaticka zaskakovacia clona nebude fungovat, teda pred fotenim po zaostreni treba zaclonit na pozadovanu clonu. Potom este treba vediet, ze meranie expozicie sa da vykonat iba pri zaclonenom objektive ...
Naco je to dobre? Kup si film a tes sa, ze za par korun mas nadherny aparat a skvele objektivy

RLCV
2011-05-11 22:48:58+02
príspevok od: keko
Nerozumies po anglicky? Treba ti prelozit, co je tam napisane?

Funguje to, akurat sa ziadne automaticke funkcie neprenesu. Ani automaticka zaskakovacia clona nebude fungovat, teda pred fotenim po zaostreni treba zaclonit na pozadovanu clonu. Potom este treba vediet, ze meranie expozicie sa da vykonat iba pri zaclonenom objektive ...
Naco je to dobre? Kup si film a tes sa, ze za par korun mas nadherny aparat a skvele objektivy
tolko som pochopil.. len som sa pytal ze ci mi to bude pasovat aj s FL sklom kedze toto je FD adapter.. nevyznam sa do tychto canonackych starich skiel natolko...

keko
2011-05-12 00:35:06+02
príspevok od: RLCV
tolko som pochopil.. len som sa pytal ze ci mi to bude pasovat aj s FL sklom kedze toto je FD adapter.. nevyznam sa do tychto canonackych starich skiel natolko...
Su dva typy bajonetov Canon. Stary FD a novy EF. Tym je povedane asi vsetko. Nikon ma bajonet F. Odkey presiel zo zavitu M42, tento bajonet presiel niekolkymi drobnymi zmenami, ale vsetky vyrobene objektivy sa daju pripevnit na vsetky vyrobene aparaty. Je potrebne mozno odmontovat Bat Ears, alebo nebude bez upravy objektivu fungovat symulacia clon, pripadne sa bude musiet na aparate zmenit rezim, ale pripevnit sa da.
Canon taku vymozenost nema. Vdaka zle zvolenemu priemeru bajonetu a prichodu novych vykonnych skiel bol nuteny zmenit bajonet FD na vacsi EF. Existuju nejake adaptery, ale tiez sa neda vsetko preniest a preto vravim, ze je lepsie si obstarat stary Canon so starymi objektivmi popri novom Canone s novymi objektivmi. Alebo stary Canon so starymi objektivmi popri Nikone s Nikon objektivmi.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()