Prosim vas, mam na plane si kupit nikon d40 + objektiv AF-S DX 18-55, neviete mi prosim vas niekto povedat aky zoom je na tom objektive? nikde som to nenasiel,diky za rady.
aha, tak dakujem, ale neni to dost malo?, rozhodujem sa medzi nikon d40 a panasonic dmc fz18, a na panasonicu je az 18x zoom, inak, ktory by ste mi odporicali ako 15rocnemu zaciatocnikovi :)
Vyskusaj pisat len jednu temu na tvoj problem a aspon ju poriadne nazvi, o co sa jedna. Ten ultrazoom ma preto taky objektiv, lebo si vyrobca mysli, ze ho nejaky amous vyuzije :-) Zrkadlovky maju vymenne objektivy a spolu sokazu pokryt aj 100x zoom.
aha, tak dakujem, ale neni to dost malo?, rozhodujem sa medzi nikon d40 a panasonic dmc fz18, a na panasonicu je az 18x zoom, inak, ktory by ste mi odporicali ako 15rocnemu zaciatocnikovi :)
najlepsie je si najprv zistit, co ocakavas od fotaku a kolko mas nan penazi celkovo. pri zrkadlovke je nakup fotaku len zaciatok. pri tom panasonicu je to hranica.
najlepsie je si najprv zistit, co ocakavas od fotaku a kolko mas nan penazi celkovo. pri zrkadlovke je nakup fotaku len zaciatok. pri tom panasonicu je to hranica.
Panasonic neskor rozsiris maximalne o nejake predsadky (tele, sirokouhle)a tym to hasne. Ak to chces na rodinne fotky doma v obyvacke, u kamarata doma, na kupalisku a pod, kludne si kup Panasonic. Ale ak sa planujes fotografovaniu venovat ako konicku, kup si zrkadlovku so setakom. Casom si budes vybavu rozsirovat. A poviem ti, tento konicek je poriadny zrut penazi :-)
Panasonic neskor rozsiris maximalne o nejake predsadky (tele, sirokouhle)a tym to hasne. Ak to chces na rodinne fotky doma v obyvacke, u kamarata doma, na kupalisku a pod, kludne si kup Panasonic. Ale ak sa planujes fotografovaniu venovat ako konicku, kup si zrkadlovku so setakom. Casom si budes vybavu rozsirovat. A poviem ti, tento konicek je poriadny zrut penazi :-)
dakujem, chcem sa tomu venovat, ale ked ten nikon ma 3x zoom, a ten panasonic az 18x, to by som si musel casom zas kupit objektiv, a to je vela kes...
stale tu tocis o tom zoome, kup si zrkadlo, objektiv ku kanonu dostanes zakladak nejaky 18-55 dokupis 55-250 alebo 17-85 -> 75-300 a mas zoom viacej ako 14x
Prosím o radu :)
kup zrkadlo a tamron 18-250 a mas 13.9 nasobny zoom ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa