Ahoj mala by som na vás jednu otázočku,ak by ste mi vedeli poradiť. Vlastním fotoaparát Canon eos 300D, je už dosť starý, ale doteraz vždy veľmi spoľahlivo fungoval. Tento týždeň som s ním fotila, a v priebehu fotenia zrazu prestal zaostrovať. Nespadol mi, ani neutrpel žiadne iné poškodenie. Jednoducho počas fotenia sa z ničoho nič pokazil. Najprv som myslela, že je pokazený objektív, pretože nechcel zaostriť a pretože som v hľadáčiku videla jemný druhý obraz - čiže som videla dvojmo. Preto som vymenila objektívy a nič sa nezmenilo. Taktiež som videla dvojmo, a taktiež nezaostril. Jediný prípad, kedy bol schopný niečo odfotiť, bolo po prepnutí na manuálne zaostrovanie na objektíve. Nevedeli by ste mi prosím poradiť kde by mohla byť chyba, a či je potrebné dať fotoaparát opraviť? V prípade nutnosti opravy, neviete čo by niečo také mohlo stáť? Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za pomoc a prajem krásny deň
Áno čítala som tú diskusiu, ale tam je taká chyba, že foťák odfotí fotku a polovica alebo koľko z fotky je čierna. Lenže môj fotoaparát neodfotí na automatike vôbec nič, lebo nezaostrí.Snaží sa naostriť - zozoomuje a odzoomuje ale nezaostri.potom zacne blikat zelene svetielko akoze nezaostrene..a tym padom neodfoti
Áno čítala som tú diskusiu, ale tam je taká chyba, že foťák odfotí fotku a polovica alebo koľko z fotky je čierna. Lenže môj fotoaparát neodfotí na automatike vôbec nič, lebo nezaostrí.Snaží sa naostriť - zozoomuje a odzoomuje ale nezaostri.potom zacne blikat zelene svetielko akoze nezaostrene..a tym padom neodfoti
Je to na 90% rovnaky problem. Sub-mirror odraza obraz pre zaostrovacie senzory, ak je to zrkadlo uvolnene, fotoaparat nezaostri.
V kazdom pripade, servis bude porovnatelny s cenou bazaroveho fotoaparatu. Ked si kupis bazarovu 350D, 20D/30D vyjde Ta to asi podobne ako servis a budes mat este upgrade.
No takže nové zistenie je, že problém nezaostrovania bol v tom, ze sub mirror bol zaklapnuty hned pod hlavnym zrkadlom. Takze som ho mohla marne hladat ze ...horsie je,ze teraz ked je na tom mieste na ktrom ma byt, tak foti presne tak ako v tej diskusii co si mi poslal ..cize polka obrazka uplne tmava a to aj na manuale, co predtym nerobil.. Neviete mi niekto povedat co stoji cca oprava tejto chyby? Lebo sama si netrufam na vlastnorucnu opravu, ked som videla aky je rozpitvany ten fotak tak sa mi az plakat chcelo...
Problém s Canon 300D
Nevedeli by ste mi prosím poradiť kde by mohla byť chyba, a či je potrebné dať fotoaparát opraviť? V prípade nutnosti opravy, neviete čo by niečo také mohlo stáť?
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za pomoc a prajem krásny deň
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa