Uz velmi dlho uvazujem nad kupou pevneho skla ku mojej zrkadlovecke. Tento objektiv sa mi zda ako najlepsia volba, avsak neviem ci mi pri nom bude fungovat AF.Nevie niekto poradit?A keby sa chcelo tak by som uvital aj nejake nazory co sa tyka vyberu...
Je to objektiv s HSM, takze zaostrovanie by malo fungovat, ale zatial som na neho nevidel ziadny serioznejsi test (je to pomerne novy obejktiv). Pri variabilite kvality sigma objketivov by som to kupoval asi az po viacerych pozitivnych testoch.
Diky. A nepoznas nejaku alternativu?... Co som pozeral tak na 30mm f1.4 som videl same kladne reakcie... myslim si ze by to mohol byt kvalitativne rovnaky objektiv.
ak ti to nesuri, pockaj do konca septembra ;)
ak vsetko pojde, ako ma, Nikon by mohol predstavit par AF-S pevnych skiel :)
(snad 24/1.4, 35/1.4, 50/1.4 a 85/1.4)
ak nemozes cakat, kazdy sigma objektiv az na macro testuj pred kupou.
a nezabudni, ze 30/1.4 je len na APS-C, nie na FF a preto moze vinetovat (strata svetelnosti do rohov)
Ja som tú Sigmu 30/1.4 skúšal. Je to ´rýchle´ sklo, ale kresba v oblast do cl 4 bola na okrajoch dosť mimo. Okrajová neostrosť zasahovala dosť hlboko do obrazového pola. Porovnal som ho s objektívom Nikon 35/2 DA a ten pri plnej diere kreslil ostrejšie než Sigma v oblasti 3.5 - 4, takže som sa rozhodol pre Nikona, napriek tomu, že je ´pomalší´ a mechanicky podstatne menej robustný. Teraz je ten Nikon za dobú cenu. Ak Nikon skutočne predstaví nové 24/1.4 alebo 35/1.4 budem na ne dosť zvedavý a dúfam, že to bude bomba!
Neviem však, že aký objektív zháňaš k D4O. 3O - 35 je ekvivalentom 5O - ky na 35 mm film. 50 - ka je už skôr portrétne sklo na APS-C /D40/
Ahoj, tiez rozmyslam nad pevným objektivom k mojej D40. Mam dvoch favoritov a to Nikon 35/2 alebo 28/2,8. Viem, ze ostrit budem rucne. Radsej by som volil ten sirokejsi objektiv, ale je tam horsia svetelnost. Fotim na ulici a vsetko okolo zivota, tak sa mi tieto objektivy pacia kvoli vahe a velkosti. Su pekne kompaktne. Ako si prosim ta spokojny s tou 35/2. Dakujem
marcel.m:
35/2 je super, len neviem, ci ti na ulici nebude pridlhy.
skus pozriet po bazaroch po 24/2.8, pripadne po sigme 24/1.8. z tej sigmy si vsak nechaj poslat testovacie snimky, nebyvaju totiz vsetky rovnako kvalitne.
Ahoj, tiez rozmyslam nad pevným objektivom k mojej D40. Mam dvoch favoritov a to Nikon 35/2 alebo 28/2,8. Viem, ze ostrit budem rucne. Radsej by som volil ten sirokejsi objektiv, ale je tam horsia svetelnost. Fotim na ulici a vsetko okolo zivota, tak sa mi tieto objektivy pacia kvoli vahe a velkosti. Su pekne kompaktne. Ako si prosim ta spokojny s tou 35/2. Dakujem
Mne sa k mojej práci 35/2 osvedčil, hoci som hladal 1,4. Niečo v tomto segmente sa má čoskoro objaviť. 24/2.8 som neskúšal. Na môj vkus má moc veľkú ´dieru´ , ale aj tu sa čaká na svetelnejšiu novinku. Ak teraz kúpiš 35/2 , nič nestratíš, ale doporučujem skúsiť nafotiť nejaké zábery, aby sa nestalo to čo píše Achberger, že Ti to sklo bude ´dlhé´ Ja takéto obmedzenia občas pociťujem pri reportážach, ale pri svadbách a iných akciách sa to odvďačí tým, že perspektívne skreslenie fotených postáv je podstatne znesiteľnejšie než by si fotil lacným zoomom, aj keď veľa borcov takéto skreslené fotky kľudne predáva, alebo hodiny trávi ich opravovaním pri PC
ešte k tej Sigme 24/1.8 Toto sklo som neskúšal, ale radšej by som bral 24/2.8 od NIKONa, alebo 20/2.8 , ale tu treba tiež pozrieť na testy. Oba objektívy so sveteľnosťou 2.8 sú na ulicu dosť dobré.
Dakujem velmi pekne za tvoje skusenosti. Chcel som sa opytat aj teba na Nikon 35/2, lebo som tusim v nejakej inej teme cital, ze ho mas. Predbehol si ma s odpovedou. Este raz dakujem.
ešte k tej Sigme 24/1.8 Toto sklo som neskúšal, ale radšej by som bral 24/2.8 od NIKONa, alebo 20/2.8 , ale tu treba tiež pozrieť na testy. Oba objektívy so sveteľnosťou 2.8 sú na ulicu dosť dobré.
Dakujem za rady. Tie nove Nikon 1.4 objektivy su velmi lakave. Pre mna hlavne 24. No predpokladam, ze budu aj dost drahe. Budem cakat. Nesuri ma to. Pohodlnejsie by mi bolo ostrit AF ako manualne s tymito D-ckovymi. Kazdopadne su to dobre spravy od Nikona.
Zdravím, uvazujem nad kupou pevneho Nikkora AF 50mm f1,8...ale kedze mam D40 AF mi fungovať nebude, mate niekto skusenosti s manualnym ostrenim na velmi nizkych clonach? Lebo som pocul názory ze na f1,8 s manualnym nezaostrim, coho sa aj trocha bojim lebo moj hladacik tiez nepatrí medzi tie najvacsie
Sigma 50mm f1.4 + Nikon D40X
ak vsetko pojde, ako ma, Nikon by mohol predstavit par AF-S pevnych skiel :)
(snad 24/1.4, 35/1.4, 50/1.4 a 85/1.4)
ak nemozes cakat, kazdy sigma objektiv az na macro testuj pred kupou.
a nezabudni, ze 30/1.4 je len na APS-C, nie na FF a preto moze vinetovat (strata svetelnosti do rohov)
Neviem však, že aký objektív zháňaš k D4O. 3O - 35 je ekvivalentom 5O - ky na 35 mm film. 50 - ka je už skôr portrétne sklo na APS-C /D40/
35/2 je super, len neviem, ci ti na ulici nebude pridlhy.
skus pozriet po bazaroch po 24/2.8, pripadne po sigme 24/1.8. z tej sigmy si vsak nechaj poslat testovacie snimky, nebyvaju totiz vsetky rovnako kvalitne.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa