Ja mam Nikon D80 a som s nim co sa tyka takmer vsetkeho az na sum spokojny, ale predsa len je to uz pomaly vykopavka Pomaly zvaujem upgrade a momnetalne by to bol bud D300s alebo D700, ale vzhladom na to, ze nemam FX objektivy je mi 12Mpx malo. Preto ma napadalo prejst na Canon 5D mk2, objektivy sa mi tiez pozdavaju, hlavne 70-200/4 ako uz spominal niekto predomou, ale to telo no neviem. Canon mi nesedi do ruk, skusal som aj nizsie radu napr. 500D ale rovnako nic moc. 2 ovladacie kolieska su proste nutnost D7000 by mi sice stacil, ale planujem neskor aj manualne objektivy (teraz mam uz Samyang fisheye), a nejde ani tak o automaticke meranie exp. ako zapis tychto manualne zadanych parametrov do EXIFu Takze podla vsetkeho pockam na naslednikov D300s a D700
mne by vyhovoval Nikon ako je - len s cenami, senzormi a spracovaním obrazu Canon. Napríklad model D700 by bol pre mna so senzorom z 5D II ideálny ako pracovné telo
mne by vyhovoval Nikon ako je - len s cenami, senzormi a spracovaním obrazu Canon. Napríklad model D700 by bol pre mna so senzorom z 5D II ideálny ako pracovné telo
Presne toto mi na D700 chyba. Hlavne kvoli cropu a zalostnym 5Mpx s nim.
Mne minule jeden panko hovoril že D800 má riešieť problém DX objektívov na FX telách neako tomu nemozem verit ale preco by si NIKON konkuroval sam sebe ? KED MOZU PREDAT D3s/D3x/D700 + D300s/D7000/D90 tomu istemu cloveku ?
CANON vs. NIKON
Ja mám NIKON D2x
Otec má CANON 7D
D7000 by mi sice stacil, ale planujem neskor aj manualne objektivy (teraz mam uz Samyang fisheye), a nejde ani tak o automaticke meranie exp. ako zapis tychto manualne zadanych parametrov do EXIFu
Takze podla vsetkeho pockam na naslednikov D300s a D700
D700 a 5D ma pokial viem rovnako velky senzor nie?
D700 a 5D ma pokial viem rovnako velky senzor nie?
no v každom prípade ludia su všeliaky a prečo nevyužiť DX na FX
neako tomu nemozem verit ale preco by si NIKON konkuroval sam sebe ?
KED MOZU PREDAT D3s/D3x/D700 + D300s/D7000/D90 tomu istemu cloveku ?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa