Fotografovanie ma fakt bavi,tak rozmyslam,ze by som si aj zohnala svoju prvu zrkadlovku len fakt neviem co by bolo asi tak pre mna najlepsie..nepotrebujem nic extra,ale taky lepsi priemer by bol fajn..rozmyslala som tak nikon,ale nie som si ista..nemohli by ste mi poradit prosim?
Pred vyberom by som Ti odporucil najprv si toho co najviac precitat (vedla v menu si precitaj clanky co su vo ´Fotoskola´) aby si ziskala predstavu ake objektivy by Ti najviac vyhovovali a potom si pozri ktora znacka (Canon/Nikon/Pentax su OK) Ti najlepsie splni tvoje potreby, pripadne si kandidatov niekde vyskusaj.
... pripadne si precitaj toto forum, kde sa viaceri zacinajuci (prechadzajuci na zrkadlovku) pytali na tela ci objektivy, aby si neurobila tie iste chyby.
katka aj ty si jedna z tych, ktori namiesto rozmyslania zakladaju hlupe nazvy prispevkov?
uz mi to zacina liezt na nervy. kto sa ma v tom vyznat. horsie, nez ´bravo, mam problem´... vobec sa necudujem, ze sa tolki ludia nabalili na bmg a podobne :( :( :(
hmmm,tak dik,strasne mile..kazdy raz zacinal.ty nie si urcite vynimka..precitala som si uz toho dost a nemyslim si,ze je nieco hlupe na tom sa slusne opytat..mohol si to kludne odignorovat a vobec sa nevyjadrovat,ked mas s tym taky problem.
myslim ze narazal na nazov temy ´aj ja by som chcela poprosit o radu :)´, lepsi nazov by bol ´prva zrkadlovka pre zaciatocnika´. Samozrejme, ak by si isla do fora, tak by si zistila, ze na tu istu temu je cca 1/3 vsetkych tem. Ak maju temy taketo nazvy, takzko tu bude potom niekto s podobnou otazkou hladat odpoved.
no, toto je odkaz hlavne adminovi..
Skor rada..
Skuste umiestnit niekde na viditelne miesto fora clanok ´ MOJ PRVY FOTAK´
usetrite mnohim ludom pracu... Bez urazky alebo podcenovania vsetkych, ktori zacinaju.. Uz som to tusim raz spominal...
Katka: skus si prestudovat fotoroman.cz,a potom sa skus opytat to iste... ide o to, kolko mas na to financii a casu, aby tvoja prip zrkadlovka neskoncila na policke, alebo predajom..
len ti radim,ked chces radu..tu sa nikto nehra na profika alebo podobne, ale naozaj kukni forum,starsie clanky, je mnoho tem s touto problematikou...
s pozdravom
katka a ty si nebodaj cakala, ze ta niekto pochvali, ked das taky hlupy nazov?!?
nemohol som to odignorovat, lebo to robia viaceri a nie si prva, ktorej som to vytkol a budem to robit aj dalej.
mam pocit, ze je to problem doby - ludia proste sprosteju podla obrazu ameriky. maju vsetko na dosah a ich mozog pomaly vypina a nedokazu si polozit otazku; ´ako naformulovat otazku, aby som nevyzeral ako idiot´. takze ano, zacinas s fotenim, ale snad nie s rozmyslanim.
ako vidim, tak nieco ako pokora ti tiez nic nehovori. alebo si si ani neuvedomila, ze si urobila hlupost?!? kam ten svet speje...
katka a ty si nebodaj cakala, ze ta niekto pochvali, ked das taky hlupy nazov?!?
nemohol som to odignorovat, lebo to robia viaceri a nie si prva, ktorej som to vytkol a budem to robit aj dalej.
mam pocit, ze je to problem doby - ludia proste sprosteju podla obrazu ameriky. maju vsetko na dosah a ich mozog pomaly vypina a nedokazu si polozit otazku; ´ako naformulovat otazku, aby som nevyzeral ako idiot´. takze ano, zacinas s fotenim, ale snad nie s rozmyslanim.
ako vidim, tak nieco ako pokora ti tiez nic nehovori. alebo si si ani neuvedomila, ze si urobila hlupost?!? kam ten svet speje...
priatelu,zas tak nakladat jej nemusis :-)
potom tuto stranku obide kazdy zaciatocnik milovimi krokmi.treba hladat nejake riesenie pre zaciatocnikov.
quintes - pokial nie su vychovani, tak si ich radsej vychovam. toto forum celkom dobre zacalo, ale zle pokracuje. len tak som prebehol prve 2 strany prispevkov v sekcii technika a nasiel som 15 debilnych nazvov ako tento + dalsie uplne neprehladne (aky blesk). pri 30 na stranku je to 1/4 prispevkov!!! myslim, ze by tu mal admin pri zakladani napisat nejaky manual, ktory bude svietit (podobne ako na dpreview, aj ked to tam tiez nepomaha :( ).
niekolko rokov robim v sluzbach, takze mam celkom slusny odhad. ja som vedel, ze zareaguje, ako zareagovala. na ludi treba tvrdo, inak si to nezapamataju.
no,ak treba tvrdo,tak zacni.som zvedavy na tvoje hranice tolerancie voci amaterom. To s tym manualom s tebou suhlasim. A co sa tyka urovne tohto fora,tiez. A zaujimalo by ma,co by si ty s tym robil. A dufam,ze s temou aky blesk si nenarazal na mna,ja mam temu blesk na canon :)
quintes:
nie, Domino zalozil: ´Optimálny blesk.´
predstavoval by som si to asi tak, ze kazdy, kto zaklada forum, by musel vybrat 1 az 2 vyrobcov fotakov, inak by mu nedovolilo zalozit novy prispevok. to by sa pomocou skriptu zakomponovalo do nazvu na zaciatok, cize nieco ako: ´nikon, canon nazov vytvoreny uzivatelom´.
dalej by tam svietili nejake standardne nazvy, ako by to malo vyzerat a hlavne ako by to nemalo vyzerat a na velmi vysvietenom mieste by bolo vyhladavanie. 1 krok pred pridanim by to este cloveku, ktory ma pod 100 prispevkov vo fore doporucilo hladat najskor a ponuklo mu 5 prispevkov s podobnym nazvom, alebo s viacerymi rovnakymi slovami v diskusii.
napr. na forum.digineff.cz to zafungovalo. viaceri sme sa postavili za inteligentne nazvy a vychovali sme ich.
to musim skusit,digineff.cz ale asi nic nove by som tam nedoniesol. Co sa tyka urovne tohto fore,je mi to velmi luto,ze je jak chabe co sa tyka poctom ludi. Mozno sa mylim,ale ak by som si kukol mena,boli by to v podstate tie iste,tak 20ludi vseho vsudy. Skoda,ze ephoto vyzera ako len doplnkova stranka. A pritom uroven po stranke grafickej a strukturovej je velmi dobra. Len tomu chyba to korenie,prispievatelia.
quintes:
po case sa clovek z for o technike nedozvie vela noveho.
tu chybaju osobnosti, (ktore na digineffe su, aj ked tam je tiez vela mladych neskusenych) ktore by pomahali ludom s fotkami, alebo s otazkami spojenymi priamo s technikami fotenia, pripadne komentarmi k fotkam.
napr. ja tu mam viacero fotiek, ani pri jednej som nepovolil bodovanie a dopadlo to tak, ze nemam skoro ziadne komentare, lebo ludia sa obmedzuju vacsinou na body. podlozit body nazorom vsak uz nevedia...
katka23, nehnevaj sa na achberger-a, ale ma pravdu. pises, ze si toho precitala dost, ale so zalozenim temy s takymto nazvom.... no neviem ci si citala nieco na tomto fore o zaciatocnikoch a ich prvych zrkadlovkach. stacilo tam len pripisat svoju otazku.
Ci uz tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=641
alebo tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=593
alebo na kopu dalsich... Fakt staci trochu citat...
Vážený pán ´Šalamún´ - myslíte si mladý muž, že ste zhltli múdrosť sveta - keď niekoľko rokov robíte v službách ? Ak robíte v službách - tak ´slúžte´ ale tu nikoho sa nesnažte vychovávať - NIE JE TO VAŠE SÚKROMNÉ FÓRUM - a myslím si že v prvom rade nemáte na to žiadne právo - morálne už vonkoncom nie ! Akým právom tu arogantne urážate slušných ľudí ??? Ak Vás nezaujímajú ich otázky - tak nereagujte - veď sa nepýtajú konkrétne Vás !!!
Neuškodilo by Vám asi preštudovať si základné pravidlá slušného správania !
P.S. Nedalo mi nezareagovať na všetky tie Vaše : ´premúdre pripomienky i k ostaným otázkam vo fóre vznesených´
hmmm,tak dik,strasne mile..kazdy raz zacinal.ty nie si urcite vynimka..precitala som si uz toho dost a nemyslim si,ze je nieco hlupe na tom sa slusne opytat..mohol si to kludne odignorovat a vobec sa nevyjadrovat,ked mas s tym taky problem.
Nedajte sa vôbec znechutiť. Na takéto reakcie : ´ Samozvaných mudrcov ´ vôbec neberte ohľad !!! Svet je plný rôznych typov ľudí - musíte sa naučiť žiť i v ich prítomnosti - čo však neznamená, že sa im máte prispôsobiť - tobôž podvoliť. Z vlastných životných skúseností si dovolím poznamenať - že sú to obyčajne ľudia, ktorý vedia upozorniť druhých LEN SVOJIM KRIKOM !!!
Prajem Vám mnoho úspechov - a určite sa nájdu slušný ľudia, čo Vám teraz i v budúcnosti určite nezištne poradia !
Ale musite uznat, mily pane, ze ma pravdu v tom, ze treba urcitu slusnost k tomuto foru. Cize fakt staci trosku pouzit sedu koru mozgovu na to, aby zalozili temu s priznacnym menom. Na inych forach su stanovene pravidla ako zakladat temy a kto ich porusi,tomu ich mazu. Ak sa tu nemaju objavovat taketo ´´premudrele pripomienky´´, tak sa to musia uzivatelia naucit!
´Neuškodilo by Vám asi preštudovať si základné pravidlá slušného správania!´ - presne tak,neuskodilo! Ale plati to aj pre ten zvysny svet okolo nas.
Viete, vôbec som nechcel reagovať, ale naozaj mi nedalo uviesť tie moje dva predošlé príspevky !
Ak ste si nevšimli podstata je : ´ SLUŠNÉ SPRÁVANIE ´ !!! Ak ak by aj mal ten mladý muž tisíckrát pravdu - NIČ, ale NIČ na svete mu nedáva právo osočovať druhých ľudí - o to tu ide !!! Tá mladá dáma sa slušne opýtala ( ako i mnoho iných v ďalších otázkach ) a tento ( s kľudným svedomím si dovolím konštatovať ) arogantný nevychovanec si zosobnil právo ich urážať !!!
Súhlasím i s tým, že treba slušnosť k tomuto fóru - ale nie je mi jasné ako túto slušnosť porušili predkladatelia dotazovaných tém ? Veď neporušili žiadne pravidlá. Ak sa niekomu pravidlá zdajú zlé : NECH POŽIADA ADMINA - len ten je oprávnený meniť a stanovovať pravidlá - samozrejme technické !!!
Pravidlá slušnosti by mali v byť v nás - v každom jednom !!!
Prinst, no neviem, co je na tvojich prispevkoch slusne. Sa pekne ukludni, daj si cigaretku a este raz si precitaj, co si napisal. Este stale myslis, ze si zareagoval slusne. Ta mlada dama sa mozno slusne opytala, ale potom zacala prskat, namiesto toho, aby sa slusne ospravedlnila, ze zalozila take hlupe vlakno. Takze ja som nebol slusny, ona nebola slusna, ty nie si slusny uz vobec...
aj ja by som chcela poprosit o radu :)
uz mi to zacina liezt na nervy. kto sa ma v tom vyznat. horsie, nez ´bravo, mam problem´... vobec sa necudujem, ze sa tolki ludia nabalili na bmg a podobne :( :( :(
Skor rada..
Skuste umiestnit niekde na viditelne miesto fora clanok ´ MOJ PRVY FOTAK´
usetrite mnohim ludom pracu... Bez urazky alebo podcenovania vsetkych, ktori zacinaju.. Uz som to tusim raz spominal...
Katka: skus si prestudovat fotoroman.cz,a potom sa skus opytat to iste... ide o to, kolko mas na to financii a casu, aby tvoja prip zrkadlovka neskoncila na policke, alebo predajom..
len ti radim,ked chces radu..tu sa nikto nehra na profika alebo podobne, ale naozaj kukni forum,starsie clanky, je mnoho tem s touto problematikou...
s pozdravom
potom tuto stranku obide kazdy zaciatocnik milovimi krokmi.treba hladat nejake riesenie pre zaciatocnikov.
niekolko rokov robim v sluzbach, takze mam celkom slusny odhad. ja som vedel, ze zareaguje, ako zareagovala. na ludi treba tvrdo, inak si to nezapamataju.
nie, Domino zalozil: ´Optimálny blesk.´
predstavoval by som si to asi tak, ze kazdy, kto zaklada forum, by musel vybrat 1 az 2 vyrobcov fotakov, inak by mu nedovolilo zalozit novy prispevok. to by sa pomocou skriptu zakomponovalo do nazvu na zaciatok, cize nieco ako: ´nikon, canon nazov vytvoreny uzivatelom´.
dalej by tam svietili nejake standardne nazvy, ako by to malo vyzerat a hlavne ako by to nemalo vyzerat a na velmi vysvietenom mieste by bolo vyhladavanie. 1 krok pred pridanim by to este cloveku, ktory ma pod 100 prispevkov vo fore doporucilo hladat najskor a ponuklo mu 5 prispevkov s podobnym nazvom, alebo s viacerymi rovnakymi slovami v diskusii.
napr. na forum.digineff.cz to zafungovalo. viaceri sme sa postavili za inteligentne nazvy a vychovali sme ich.
po case sa clovek z for o technike nedozvie vela noveho.
tu chybaju osobnosti, (ktore na digineffe su, aj ked tam je tiez vela mladych neskusenych) ktore by pomahali ludom s fotkami, alebo s otazkami spojenymi priamo s technikami fotenia, pripadne komentarmi k fotkam.
napr. ja tu mam viacero fotiek, ani pri jednej som nepovolil bodovanie a dopadlo to tak, ze nemam skoro ziadne komentare, lebo ludia sa obmedzuju vacsinou na body. podlozit body nazorom vsak uz nevedia...
Ci uz tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=641
alebo tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=593
alebo na kopu dalsich... Fakt staci trochu citat...
Neuškodilo by Vám asi preštudovať si základné pravidlá slušného správania !
P.S. Nedalo mi nezareagovať na všetky tie Vaše : ´premúdre pripomienky i k ostaným otázkam vo fóre vznesených´
Prajem Vám mnoho úspechov - a určite sa nájdu slušný ľudia, čo Vám teraz i v budúcnosti určite nezištne poradia !
´Neuškodilo by Vám asi preštudovať si základné pravidlá slušného správania!´ - presne tak,neuskodilo! Ale plati to aj pre ten zvysny svet okolo nas.
Ak ste si nevšimli podstata je : ´ SLUŠNÉ SPRÁVANIE ´ !!! Ak ak by aj mal ten mladý muž tisíckrát pravdu - NIČ, ale NIČ na svete mu nedáva právo osočovať druhých ľudí - o to tu ide !!! Tá mladá dáma sa slušne opýtala ( ako i mnoho iných v ďalších otázkach ) a tento ( s kľudným svedomím si dovolím konštatovať ) arogantný nevychovanec si zosobnil právo ich urážať !!!
Súhlasím i s tým, že treba slušnosť k tomuto fóru - ale nie je mi jasné ako túto slušnosť porušili predkladatelia dotazovaných tém ? Veď neporušili žiadne pravidlá. Ak sa niekomu pravidlá zdajú zlé : NECH POŽIADA ADMINA - len ten je oprávnený meniť a stanovovať pravidlá - samozrejme technické !!!
Pravidlá slušnosti by mali v byť v nás - v každom jednom !!!
Vodu kazes, vino pijes...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa