Fórum » O TECHNIKE

Zrkadlovka SONY 700

skaros
2008-07-20 19:46:58+02
Dobrý den. Chcel bi som kúpiť zrkadlovku SONY Alfa700 s objektivom Carl Zeiss 16-80 . Chcel bi som poradiť či je to dobrá kúpa.So pokročilý amater.

Macko
2008-07-20 20:55:33+02
Presiel som z KM5D a KM7D na A700/CZ 16-80.Zatial plna spokojnost.Sony a CZ objektivy su o kusok drahsie ale stoja za to.Pouzivam aj ine znacky Sigmu10-20,Tamron 200-500.

2008-07-20 22:07:33+02
skaros:
ak nemas ziadne somy/minolta objektivy, nekupuj sony. chod radsej do canon/nikon/pentax zrkadlovky. na tieto znacky existuje omnoho vacsi vyber objketivov za omnoho nizsie ceny. okrem toho, sony objektivy za to nestoja. minolty boli omnoho lepsie a ani carl zeiss nie si vyhrou, ako testy ukazali. ked k tomu spomeniem este problemy so stredovym kontaktom blesku, ktory nechce spolupracovat ani cez redukciu s velkym mnozstvom profi dialkovych odpalov, co by ta mohlo v buducnosti zaujimat, je to viac-menej jasne.

Ferdo
2008-07-21 08:10:59+02
Na tomto fore s myslienkou kupit DSLR Sony velmi nepochodis, je tu vela anti-sony nazorov :) Ja ako pouzivatel spominanej DSLR-A700 ti ju mozem len odporucit, je to vyborny fotoaparat s vysokou kvalitou vystupov. Samozrejme len v pripade ze mas uz z minulosti objektivy s Minolta A mount alebo mas vela penazi :) Co sa tyka objektivov, je to myslim ze porovnatelne s konkurenciou a objektivy Carl Zeiss su to najlepsie co sa da v sucasnosti kupit na zrkadlovku.. len si za to da Sony aj patricne zaplatit. Najviac sa oplati kupovat Sony Alfa prislusenstvo v USA alebo Hongkongu...europske ceny su neskutocne vysoke. Ked to zhrniem, kvalitou nijako Sony nezaostava za konkurenciou, v niektorych pripadoch je na tom aj lepsie (mal som moznost vyskusat spickove skla a porovnat ich s Canon L a Nikkor objektivmi), ale cenovou politikou aspon zatial su velmi pozadu, dufam ze sa to raz zmeni.

Ferdo
2008-07-21 08:14:07+02
Este som zabudol povedat, ze stale existuju kvalitne skla od tretich vyrobcov, (Sigma, Tamron a pod.) ktore vyuziva aj vela pouzivatelov C/N a v obehu je aj vela originalnych skiel Minolta (bolo ich vyrobenych nieco vyse 16 milionov). Co sa tyka dialkoveho odpalovania bleskov, nieje s tym az taky problem, poznam pouzivatelov Sony/Minolta ktori s tym teda problem nemaju :)

2008-07-21 11:05:22+02
Ferdo - nema zmysel sa hadat, je jasne, ze nebudes kydat na znacku, ktoru vlastnis, ale ked uz spomonas tie Zeissy, tak si pozri toto a povedz mi, ci si naozaj stale myslis, ze je to najlepsie, co sa da kupit:
http://www.photozone.de/Reviews/47-sony-alpha-aps-c/381-zeiss_za_135_18
http://www.photozone.de/Reviews/47-sony-alpha-aps-c/374-zeiss_za_85_14
http://www.photozone.de/Reviews/47-sony-alpha-aps-c/380-zeiss_za_2470_28
Rozlisovacie schopnosti su super, ale CA (fialove/ruzove zavoje na hranach kontrastnych prechodov) a bokeh tieto objektivy nezvladaju.

Sony robi velmi zlu politiku na kazdom trhu, na ktory pride. Vydavaju neskutocne mnozstvo produktov v priebehu kratkej doby (A100, A200, A300, A350, A700) a vacsina z nich nie je o nic lepsia, nez konkurencia, cize sa mozu odlisit len cenou a to nerobia. Objektivy su vacsinou drahsie nez konkurencia (aj ked nepatrne o $100 - $200) a navyse ich je momentalne malo.

Ak chces, kup si Sony, ale ja a vela inych ludi by sme to neurobili. Niektori maju proste radi ´tazku cestu´...

julo kotus
2008-07-21 13:20:47+02
Sony Alpha 700 som testoval a mal som s nim možnosť fotiť viackrát a nie je to vôbec zlý foťák, skôr naopak.
Má vynikajúci dynamický rozsah, veľmi rýchle zaostrovanie a objektív CZ 16-80 je naozaj výborný.
Aj iné zeiss objektívy sú výborné aj keď ako každý iný objektív, aj tu sa vyskytnú chyby, na ktorých sa dá handrkovať a hádať.
Chytiť a vyskúsať je to najlepšie, čo môžeš urobiť, hádky a kydanie na iné značky nepomôže. :) Každá značka má svoje pre a proti, dnešná technológia je však na takej úrovni, že akákoľvek digitálna zrkadlovka v tejto cene splní svoj účel.
:)

bear
- moderator
2008-07-21 13:37:57+02
Netvrdim ze Canon, Nikon a Pentax su skvele firmy, ale Sony u mna osobne skoncili po tomto: http://blogs.zdnet.com/Spyware/index.php?p=690
Tu slapli s drzostou ku svojim zakaznikom pridaleko.
Mna osobne sa to nedotklo, akurat, ze som si koli takymto praktikam prestal kupovat CD, lebo nemam chut zaoberat sa ochranami proti ´kopirovaniu´, aby som si mohol vypocut nieco za co som zaplatil.

2008-07-21 13:58:34+02
jules:
nehadam sa, ze Sony nerobi ok fotaky, ktore uspokoja amatera, mozno aj narocneho pouzivatela, len po skusenostiach a xy precitanych recenziach odporucam radsej neist do Sony.
ps: ja by som do sony nesiel kvoli tomuto:
http://www.fotoskoda.cz/eObchod/images/produktyvetsi/4082214.gif
chcem vediet, ako clovek drziaci grip pristupuje k ty tlacidlam?!? skor by mohlo hrozit, ze ich omylom stlaci dlanou...

Ferdo
2008-07-21 14:16:44+02
Ked budes mat moznost, chyt si do ruk A700, najlepsie aj s gripom. Ja s tym nemam najmensi problem lebo uchyt aj na tele aj na gripe je dostatocne mohutny a nehrozi nejake stlacanie tlacidiel dlanou. Velkostou je telo A700 aj s gripom porovnatelne s Nikon D300/Canon 40D

julo kotus
2008-07-21 14:20:23+02
achberger: No vidíš, a mne sa ten grip pozdával a aj ovládal veľmi dobre :).
A vyhovovalo mi, že k tým funkciám nemusím preklápať foťák na stranu.
:)
A to používam Canon aj Nikon, ktoré sú v tomto smere oveľa strohejšie. Ale nechajme to, nech si to skaros vyskúša a rozhodne. Bezpochyby Canon aj Nikon robia najvynikajúcejšie foťáky, ak ideme na špičku. Práve testujem Nikon D3 a nemám zatiaľ jedno negatívne slovo. No to je iná cenová kategória.
Píšem, lebo len nemám rád, keď niekto zavrhuje niečo ´a priori´ či ako sa to píše. :)

Ferdo
2008-07-21 14:34:34+02
Spravne Jules :) mne sa pacia aj Nikony aj Canony ale ked som uz zacal kedysi davnejsie s Minoltou..tak pokracujem a bojujem dalej so Sony. Uznavam, je to tazsia cesta koli tym cenam ale pri troske sikovnosti si vie clovek poradit a kupit podstatne lacnejsie. Pre mna je dolezity vysledok a to co s A700 lezie je vynikajuce a ked sa podari zla snimka, problem nieje vo fotaku ale vo mne

Ferdo
2008-07-21 14:41:32+02
Mimochodom odporucam pozriet sa na web jedneho zaryteho Sony/Minoltaka.. odkedy poznam tohto cloveka nelutujem ani jeden den so Sony lebo viem ze Alfa je konkurencieschopny system :)

http://www.infrastellar.net/

2008-07-21 17:21:01+02
Ferdo:
tu nejde o konkurencie schopnost... konkurencie schopny je aj Nikon F3 analog, dokonca v niektorych situaciach ako dynamicky rozsah predbieha dnesne zrkadlovky... tu ide o to, aky ma sony pristup k zakaznikom, tym mi je nesympaticka. minolta bola legenda, sony ju pochoval a snazi sa na jej popole vybudovat tazky biznis.
dobru fotku nerobi fotak, ale fotograf. davat sem odkazy je preto zbytocne ;)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()