Fórum » O TECHNIKE

filmovy scanner

irisos
2011-04-10 16:59:07+02
chcel by som sa spytat ci niekto z uzivatelov tohto portalu ma skusenost s filmovym scanerom reflectaRPS7200 profesional.zaujima ma kvalita lebo mam canon8800F a scany z kinofilmu su na nic tak isto scany aj na minilabe.teda ci je to scanner proffesional alebo sa len tak tvari.dakujem vopred za odpovede.

keko
2011-04-10 20:30:27+02
príspevok od: irisos
chcel by som sa spytat ci niekto z uzivatelov tohto portalu ma skusenost s filmovym scanerom reflectaRPS7200 profesional.zaujima ma kvalita lebo mam canon8800F a scany z kinofilmu su na nic tak isto scany aj na minilabe.teda ci je to scanner proffesional alebo sa len tak tvari.dakujem vopred za odpovede.
V com su nanic, pois...

keko
2011-04-10 20:38:08+02
príspevok od: keko
V com su nanic, pois...
...popis... (nie pois)

irisos
2011-04-10 22:00:45+02
príspevok od: keko
...popis... (nie pois)
lebo scan napr.zdiaku na minilabe nie je nic moc je mensia ostrost ani farby nie su dokonale .a o stolnom skener i canon 8800F ani nehovorim nedokaze zobrazit farby ani ostrost.scan nieje vhodny na vacsie zvacseniny.to pisem o kinofilme.moj canon dokaze ako tak zoskenovat 6x6 a vacsi to by bolo fajn ale chyba mi kinofilm.

keko
2011-04-10 22:33:27+02
Minilaby nie su primarne urcene pre skenovanie diakov. Vysledky sa ti mozu nepacit. Ale neostre by nemali byt. Ide o to, ze skener v minilabe urobi vsetko preto, aby vysledok bol kopirovatelny na opacitnu podlozku, teda na papier zjednodusene. Ten ma maximalnu denzitu niekde D2,3, kym diak ma povedzme az D4. Ten rozdiel musi nejako upratat, tomu sa hovori rendering. Preto pre pozorovanie na monitore takyto sken nie je najlepsie riesenie. Pre tlac samotnu to az tak nevadi. Ak ziskas nadherny sken inym sposobom, typicky Nikon Coolscan 9000, mozes mat zas problem, ako z D4 sklopit sken na D2 na papier. Takze len presuvas problem. Ale skus zmenit ten minilab.
Placaty skener kategorie Canon 8800 nie je vhodny na seriozne skenovanie farebnych filmov. Vacsie rozlisenia sa ziskavaju zvacsa interpolaciou a aj ked mas obrovske mnozstvo bodov, nie su zakladom ostrosti.
Nepoznam Tu reflectu, ale lacne riesenia tu proste neexistuju. Kup si Minoltu Diamge Scan Dual IV, Nikon Coolpix 5000 alebo 9000, Canon FS 4000. To vsetko su skenery an diak. ALebo prejdi na negativ a ten ti vie minilab oskenovat (podla ceny) k spokojnosti.
Placate skenery za 350 eur su vyhodene peniaze.

Kaiman81
2011-04-10 22:42:29+02
Len sa tak tvári,ak chceš niečo lepšie kúp si starú Minoltu Napríklad Scan dual II III IV alebo vyššiu radu,sú síce viac ako 5r staré ale lepšie ako tá reflecta, minolta ´,tam máš kvalitnú optiku...

PeterMarek
2011-04-10 23:30:01+02
Dávno pradávno - keď sa vývojka sypala a ustaľovač lial mala firma Kodak skener Kodak Professional RFS 3600 - http://www.kodak.com/global/en/professional/products/scanners/rfs3600/3600Intro.jhtml Tento skener mal natívne 3600dpi, nemal HW ICE a bol horší ako Nikon skenery v tej dobe. Karosériu mal nápadne podobnú tejto Reflecte. Ako tam súdruhovia z číny zrazu dostali tých 7200dpi to netuším. Možno niečo inak spočítali. Možno aj to "ICE" bude len nejaké softwérové. Rozhodne ak nejaký skener pod 3333€ tak asi Nikon 9000ku. Aj ten sa mi ale zdal dobrý len kým som neuvidel tie isté veci naskenované na Flextight X5 - http://hasselblad.com/products/scanners/flextight-x5.aspx Že je to pekelne drahý kus železa? Je! A možno by som ho kúpil len ak by som fotil na diáky 6x9cm alebo radšej ešte väčšie. Alebo by som ho nekupoval a skeny si dal urobiť tu: http://www.flextightx5.com/ A ak by sa mi tie skeny nezaplatili tak by som ho nekupoval ani si to nedával skenovať a fotil by som digitálom. Prípadne by som si radšej k filmom kúpil zväčšovák s dobrým objektívom...

panpriatel
2011-04-11 09:52:58+02
príspevok od: PeterMarek
Dávno pradávno - keď sa vývojka sypala a ustaľovač lial mala firma Kodak skener Kodak Professional RFS 3600 - http://www.kodak.com/global/en/professional/products/scanners/rfs3600/3600Intro.jhtml Tento skener mal natívne 3600dpi, nemal HW ICE a bol horší ako Nikon skenery v tej dobe. Karosériu mal nápadne podobnú tejto Reflecte. Ako tam súdruhovia z číny zrazu dostali tých 7200dpi to netuším. Možno niečo inak spočítali. Možno aj to "ICE" bude len nejaké softwérové. Rozhodne ak nejaký skener pod 3333€ tak asi Nikon 9000ku. Aj ten sa mi ale zdal dobrý len kým som neuvidel tie isté veci naskenované na Flextight X5 - http://hasselblad.com/products/scanners/flextight-x5.aspx Že je to pekelne drahý kus železa? Je! A možno by som ho kúpil len ak by som fotil na diáky 6x9cm alebo radšej ešte väčšie. Alebo by som ho nekupoval a skeny si dal urobiť tu: http://www.flextightx5.com/ A ak by sa mi tie skeny nezaplatili tak by som ho nekupoval ani si to nedával skenovať a fotil by som digitálom. Prípadne by som si radšej k filmom kúpil zväčšovák s dobrým objektívom...
Pri predposlednej vete som sa vylakal! Ale poslednou si ma ukludnil.
Radit dakomu aby namiesto skenovania diaky zvatsoval je trocha pritiahnute za vlasy. I ked cibachrome vyzera uzasne... ked budem velky tak...
Ale primarne podla mna diak patri do premietacky na stenu. Pocitace by som s toho uplne vynechal.

marcel.m
2011-04-11 12:17:46+02
Skús toto. http://www.scandig.de/
Pomohlo mi to na zorientovaie sa v problematike skenerov a skenovania. Su tam porovnania a testy dostupnych skenerov na trhu a aj starsich modelov, ktore sa uz nevyrabaju. Velmi dobra stranka. Je tam test a tej Reflecty.

irisos
2011-04-11 16:48:46+02
príspevok od: panpriatel
Pri predposlednej vete som sa vylakal! Ale poslednou si ma ukludnil.
Radit dakomu aby namiesto skenovania diaky zvatsoval je trocha pritiahnute za vlasy. I ked cibachrome vyzera uzasne... ked budem velky tak...
Ale primarne podla mna diak patri do premietacky na stenu. Pocitace by som s toho uplne vynechal.
ale kto ti na slovensku urobi cibachrom.malych sukromnikov zlikvidoval digital a profesiinalny labak ktory by urobil vsetko ako bol.fotoservis na nezabudkovej ulici uz nieje aspon ja otom neviem.robit si ho sam v tmavej komore hoci je to zaujimave nebudem lebo stym nemam skusenost.na experimentovanie je ciba pridraha.

irisos
2011-04-11 16:49:13+02
príspevok od: marcel.m
Skús toto. http://www.scandig.de/
Pomohlo mi to na zorientovaie sa v problematike skenerov a skenovania. Su tam porovnania a testy dostupnych skenerov na trhu a aj starsich modelov, ktore sa uz nevyrabaju. Velmi dobra stranka. Je tam test a tej Reflecty.
dik pozriem

panpriatel
2011-04-11 16:54:59+02
ale kto ti na slovensku urobi cibachrom.malych sukromnikov zlikvidoval digital a profesiinalny labak ktory by urobil vsetko ako bol.fotoservis na nezabudkovej ulici uz nieje aspon ja otom neviem.robit si ho sam v tmavej komore hoci je to zaujimave nebudem lebo stym nemam skusenost.na experimentovanie je ciba pridraha.
nemyslis vazne ze ten lab na nezabudkovej uz neni? Som si tam chcel ist spravit dajake farebne vycvaky ze ako vyzeraju na papiery mokrym procesom... Dufam ze sa mylis a ze este funguje... Sak tobol jediny lab v ba kde ti vyvolaju dia. Vsetky ostatne posielaju dakam inam.
Stranka este funguje tak snad este existuju...
V kazdom pripade sa nenechaj odradit! Urcite zozenies skener s ktorym budes spokojny. Vela stastia!

irisos
2011-04-11 17:21:48+02
príspevok od: panpriatel
nemyslis vazne ze ten lab na nezabudkovej uz neni? Som si tam chcel ist spravit dajake farebne vycvaky ze ako vyzeraju na papiery mokrym procesom... Dufam ze sa mylis a ze este funguje... Sak tobol jediny lab v ba kde ti vyvolaju dia. Vsetky ostatne posielaju dakam inam.
Stranka este funguje tak snad este existuju...
V kazdom pripade sa nenechaj odradit! Urcite zozenies skener s ktorym budes spokojny. Vela stastia!
minuly rok ten labak na nezabudkovej ulici este bol,od tej doby som tam nebol.mam este nejake diaky takze aj pre mna by bol to problem.ale uz to nie je to co byvalo . v 90-tych rokoch to bol velky labak na vysokej urovni.

keko
2011-04-11 19:23:28+02
minuly rok ten labak na nezabudkovej ulici este bol,od tej doby som tam nebol.mam este nejake diaky takze aj pre mna by bol to problem.ale uz to nie je to co byvalo . v 90-tych rokoch to bol velky labak na vysokej urovni.
Stale tam je.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()