Fórum » O TECHNIKE

filter pe nikon D40

zuzana727
2008-07-22 23:37:58+02
ahojte! chcela by som vas poprosit o radu... chcela by som si zaobstarat filter ( po precitani clanku vo fotoskole asi sedy prechodovy filter)pre moj nedavno kupeny nikon D40, ale som z toho akosi v koncoch. filter s akymi parametrami mam hladat? stvorcovy alebo kruhovy? a na akych strankach? za rady uz teraz vopred dakujem

dmedia
2008-07-23 08:25:56+02
POzri www.mafra.sk, system filtrov Cokin, aj tu na portale o nich najdes kopu infa. Je to univerzalnejsie ako kupovat na kazdy priemer objektivu vzdy novy. Aj ked trochu menej pohodlne-drziak, nasadzovat flter a pod., ale ked Ti ide o vysledok...

quintes
2008-07-23 09:12:21+02
záleží čo je pre teba praktickejšie, či chceš kvalitné foto, kedy kúpiš cokin a posúvaním štvorcového filtra hore alebo dole si nastavuješ intenzitu efektu, alebo vsadíš na praktickosť a kúpiš si kruhový kde je efekt nemenný. Ja používam cokin a až na infra filter je to súper. A univerzálnejšie. Držiak s redukčným krúžkom ťa vyjde na cca 800 korún, a dokupuješ len filtre, poprípade pri zmene priemeru objektívu buď redukčný krúžok (pozor, len na zmenu veľkosti z väčšieho na menší ) alebo originál redukčný cokin daného priemeru, cca od 270sk do 380sk za krúžok. Všetko máš na mafra.sk kúp si držiak rady P, má dosť široké pokrytie ohniska.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()