ahojte!
chcela by som vas poprosit o radu... chcela by som si zaobstarat filter ( po precitani clanku vo fotoskole asi sedy prechodovy filter)pre moj nedavno kupeny nikon D40, ale som z toho akosi v koncoch. filter s akymi parametrami mam hladat? stvorcovy alebo kruhovy? a na akych strankach?
za rady uz teraz vopred dakujem
POzri www.mafra.sk, system filtrov Cokin, aj tu na portale o nich najdes kopu infa. Je to univerzalnejsie ako kupovat na kazdy priemer objektivu vzdy novy. Aj ked trochu menej pohodlne-drziak, nasadzovat flter a pod., ale ked Ti ide o vysledok...
záleží čo je pre teba praktickejšie, či chceš kvalitné foto, kedy kúpiš cokin a posúvaním štvorcového filtra hore alebo dole si nastavuješ intenzitu efektu, alebo vsadíš na praktickosť a kúpiš si kruhový kde je efekt nemenný. Ja používam cokin a až na infra filter je to súper. A univerzálnejšie. Držiak s redukčným krúžkom ťa vyjde na cca 800 korún, a dokupuješ len filtre, poprípade pri zmene priemeru objektívu buď redukčný krúžok (pozor, len na zmenu veľkosti z väčšieho na menší ) alebo originál redukčný cokin daného priemeru, cca od 270sk do 380sk za krúžok. Všetko máš na mafra.sk kúp si držiak rady P, má dosť široké pokrytie ohniska.
filter pe nikon D40
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa