..uvazujem nad zrkadlovkami nikon D60 ,canon 450d, pentax k200D,po pripade olympus e420/e510 spominam zamerne tieto modely kedze by sa vsetky mali az na canon zmestit do cca 15 tis. ..vzorky fotiek som si nasiel na nete, skoro u vsetkych su super.. poradte ..(zrkadlovku som este nevlastnil,mam ultrazoom od fuji)...alebo pockat na nejaky kompakt s lepsim cipom..pride vobec nieco co bude stat za to?(od zrkadloviek ma odhovara trosku aj ich cena,no hlavne draha prevadzka..hlavne co sa tyka kupy objektivov a doplnkov)
diki za info, lebo si chcem kupit fotak. rozmyslal som nad EOS 450D a nikon D60 alebo D80, ale ten ma uz svoje roky:) a cakam na jeho nastupcu....stale ma to taha k nikonu lebo uz som mal canon v ruke(400D, 30D)
a este taka blba otazka, na co sluzi ten motorcek? :)
motorcek v tele ta neobmedzuje iba na objektivy co maju motorcek. cize pri nikone mozes pouzivat s motorcekom v tele aj AF (bez motoceka), aj AF-S (s motorcekom) objektivy.
vlasto13:
co fotis? lebo D80 odovzdava profesionalne vysledky, pokial pouzijes spravne objketivy a pokial vies, ako fotit ;) ma vela funkcii vyvedenych ako tlacidiel, co napr na canone, alebo D60 nemas. je aj lepsie stavany, jediny problem:
PSYCHOLOGICKY EFEKT :D :D :D :D :D
pred 2 tyzdnami som stretol profika, ktory foti D100 a staci mu to na to, aby celkom slusne fotenim zarabal ;) dalsi fotil D200 a doma mu stal D3 od Nikon CZ, len sa mu nepacil :D :D :D
napisem len jedno. pred tyzdnom som kupil canon 450D. presiel som prvy raz z kompaktu na zrkadlovku. a aj ked nemozem porovnavat canon a nikon (olympus E 520 mi tu neodporucali mal som tu aj ja temu)lebo nikon som nedrzal v rukach (D60)tak mi ver ze sice len po tyzdennej skusenosti mozem povedat ze fotenie so zrkadlovkou je o volacom uplne inom ako kompakt. som zatial nadseny a ked pozeram na starsie fotky z olympusu (450 UZ) tak to sa neda porovnat. ked budes mat tu moznost to porovnat tak uvidis. a este jedna vec - dobra rada co je vyssie - kup telo samostatne (nie so setovym objektivom) a objektiv nejaky lepsi. pozri nejake temy co radia skusenejsi - nemusi to byt hned uplna pecka ale nieco lepsie ako je setak.
Diki za info ale teraz sa mi do pozornosti dostala nova K20D... Takze teraz zacinam zvazovat aj tuto alternativu... teda presnejsie K10D a K20D... je tam sice mensi cenovy rozdiel ale aj vo funkciach...
som rad ze podava dobre vykony, ale neviem este ake vykony to podava v hale pri sporte(basket) kde nebiva zrovna dobre svetlo, teda treba kupit svetelny objektiv. neviete ake foto to roby pri sporte s vyssim ISO? okolo 800-1600
a fotografovanie mam ako relax, a vcelku sa rychlo ucim:)
vyber zrkadlovky
a este taka blba otazka, na co sluzi ten motorcek? :)
co fotis? lebo D80 odovzdava profesionalne vysledky, pokial pouzijes spravne objketivy a pokial vies, ako fotit ;) ma vela funkcii vyvedenych ako tlacidiel, co napr na canone, alebo D60 nemas. je aj lepsie stavany, jediny problem:
PSYCHOLOGICKY EFEKT :D :D :D :D :D
pred 2 tyzdnami som stretol profika, ktory foti D100 a staci mu to na to, aby celkom slusne fotenim zarabal ;) dalsi fotil D200 a doma mu stal D3 od Nikon CZ, len sa mu nepacil :D :D :D
a fotografovanie mam ako relax, a vcelku sa rychlo ucim:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa