Fórum » O TECHNIKE

vyber fotoaparatu

Bpali
2008-07-28 21:20:27+02
ahojte,potreboval by som poradit... chodim na turistiku a rad fotim veci okolo..krajinu,ale aj makro...chcem sa opytat,aky fotoaparat by ste mi odporucili, zrkadlovku alebo bridge? chcel by som ostat v cenovej kategorii do 20000sk najviac...

keksko
2008-07-28 21:26:03+02
iste zrkadlovku,,,
,, tak to mas napr nikon D60 + objekt. 18-55 a 55-200 oba s VR cena cca 20tisic,,,
alebo canon.. ,,,
vaha okolo 700gramov,,, ale mas kvalitku.. ;-))

Bpali
2008-07-28 22:21:11+02
no bol som doteraz rozhodnuty pre zrkadlovku,ale stale premyslam,lebo sa aj bojim,ze by sa nieco stalo s takym drahym fotakom a druha vec,co mi chyba je,ze zrkadlovka nerobi videa a v prirode sa stale nieco najde zaujimave,co stoji aj za video...ale ako hovorim,stale premyslam...a ta vaha nie je moc tazka,ked sa clovek vyberie do hor?a co sa tyka makra da sa fotit aj s tymi zakladnymi setovymi objektvivmi,alebo treba potom kupovat dalsi,makro objektiv?

MisoZ
2008-07-28 23:22:42+02
Je to otazka kvality aku pozadujes, vacsina dnesny setovych objektivov ponuka celkom slusne makro aj ked treba povedat ze aj sa nevyrovna niektorym kompaktom. Ak xces kupovat makro objektiv to je investicia asi od 13000 do 30000 ale vysledky su na uplne inej urovni...Bat nosit ten fotak je samozrejme na tebe ale cas ma naucil ze kam ten fotak nedoneses taqm nic neodfotis takze to je jak kupit si nove auto a nevozit sa na nom lebo by si sa bal ze je drahe;-) Ten nikon je ako entry velmi slusny s tymi lensami. Jedno mas na krajinky plus nejaky portret a druhe na nejake zvieratka a sport. ;-)

keksko
2008-07-29 00:34:47+02
príspevok od: Bpali
no bol som doteraz rozhodnuty pre zrkadlovku,ale stale premyslam,lebo sa aj bojim,ze by sa nieco stalo s takym drahym fotakom a druha vec,co mi chyba je,ze zrkadlovka nerobi videa a v prirode sa stale nieco najde zaujimave,co stoji aj za video...ale ako hovorim,stale premyslam...a ta vaha nie je moc tazka,ked sa clovek vyberie do hor?a co sa tyka makra da sa fotit aj s tymi zakladnymi setovymi objektvivmi,alebo treba potom kupovat dalsi,makro objektiv?
s videom sa rozluc,, ked chcesd tocit video kup si kameru,,, ;-))
ja mam aj kompakt olympus mju700 a to video je strasne slabe co sa tyka kvality (aj foto)a vobec video nevyuzivam,,, ale na druhej stranke ja taky maly ze sa vmesti do saka do vrecka,,, prakticky,,
druhy co mam je d40ka,, celkom cerstva,, ale ta kvalita sa neda zrovnavat,,,
som spokojny,,, mam zatial len setovy objektiv a po case isto k nemu pribudne nieco,, co ? uvidime podla financii...
priznam sa aj ja som premyslal nad ultrazoomom (panasonic fz18)a zrkadlovkou (d40, d60),, volba padla na d40,,,

dusan1973
2008-07-29 13:44:15+02
Keď sa raz pozrieš do hľadáčika zrkadlovky nebudeš chcieť s kompaktom viac fotiť, toľko môj skromný názor.

misko903
2008-07-29 14:02:44+02
tu ti nic ine ako zrkadlovky neporadia :D (v dobrom) a rad sa k nim pridam. skus si pozicat na chvilu zrkadlovku (ako vravi dusan, pozri sa do hladacika), a zabudnes ze si sa chcel rozhodovat. ja som spravil to iste a jedine co som spravil zle, ze som si hned na zaciatku nekupil d80 :) (ta je ale tazsia a vacsia)

pedro-eska
2008-07-30 21:04:05+02
zdravím.
často fotím najma veci v pohybe.šport.celkom krajinu, občas ma zaujme aj nejaký detail.čiže makro asi.mám olympus C 350Z a rád by som prešiel na niečo lepšie. zaujal ma Fuji S 9600, poprípade 6500. môžete mi poradiť s výberom? niečo v spomínanej cenovej hladine.
vďaka.

cambo
2008-07-30 22:33:45+02
aj ja som presiel pred dvoma tyzdnami na zrkadlovku a mal som olympus kompakt ale to sa neda porovnat mam canon eos 450D a rozmyslal som aj nad tym nikonom co ty radia je len na tebe co si vyberies ale ja som maximalne spokojny ze som presiel na zrkadlovku. ale ked budes chciet lepsie vysledky musis dokupit lepsie sklo ako je ten setovy objektiv a to nemusis hned najlepsie aj ja sa rozhodujem a citam temy o objektivoch a podla toho sa zariadim ale ma to aj hacik a to dost velky to su peniazky takze porozmyslaj a prajem dobry vyber.

Bpali
2008-07-30 22:41:12+02
vdaka za radu...ved to je smutne,ze by clovek aj chcel nieco poriadne...ale nechcem zasa minut velke tisice...skoda no,ze su tie ´hracky´ take drahe...

stevonoz
2008-07-30 22:46:11+02
ja som kupil EVF fujifilm S9600 a uz som velakrat olutoal ze som nekupil zrkadlovku aj ta moja robi celkom slusne fotky ale zrkadlovka je predsa zrkadlovka

keksko
2008-07-31 00:30:17+02
príspevok od: stevonoz
ja som kupil EVF fujifilm S9600 a uz som velakrat olutoal ze som nekupil zrkadlovku aj ta moja robi celkom slusne fotky ale zrkadlovka je predsa zrkadlovka
jasne, tam nie je uz velky rozdiel v cene,, 3-4tisic,,,
porovnavam nikon d40 a spominany fujifilm S9600,,

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()