zdravim. chcem sa posunut do vyssieho levelu fotografovania a po zenite a dvoch canonoch (powershot s50 a s1 is) som sa rozhodol prejst k digitalnym zrkadlovkam. nie som ziaden tazky profik, len skor pokrocily amater, ktoreho fotenie a technika fotenia bavia a chce sa tomu venovat trosku hlbsie (ako hobby a pasia). prechadzam fotoweby dlhsiu dobu a po tom vsetkom co som precital sa mi zacinaju pacit nikony. a prave tu smeruje moja otazka-nikon d80 alebo d40 ? s peniazkami az taky problem nie je. mal som moznost drzat obidve masiny v ruke a velmi sa mi pozdavaju. je medzi nimi az tak velky rozdiel ? je rozumne zaplatit menej za d40/d40x a usetrene peniaze vrazit do lepsich skiel alebo ist k d80, ktora vyzera byt o nieco vylepsena ? ak teda uz nikon, ktore objektivy by sa hodili (okrem setovych), ak mam zaujem skor o makro, detaily, ludi z blizka ? a este jedna otazka-cez jeden nemecky online obchod mam moznost ziskat za velmi dobru cenu d80 s nikkor 18-70. cital som slova chvaly na 18-55 (aj ken rockwell odporuca), o 18-70 som sa vsak nic nedocital. je to dobre sklo ? dakujem za kazdu odpoved.
d40 a d40x roziel je len v pixeloch, d40 ma 6 a d40x ma 10,, to je vsetko,,, nemaju cistenie cipu,, maju mensi hladacik v porovnani s d80,
najdes tu nazory rozne ,, jedne vravia ze oplati sa investovat do tela druhy ze do skiel,,, na zamyslenie je co robi foto,,, myslim si ze objektiv,,
Lepsie sa manualne zaostruje ak je hladacik vacsi, (ak nevyuzivas autofocus-automat. ostrenie) autofocus maju setaky na oboch,,
1) naco davas tu istu otazku na 3 roznych miestach na tej istej stranke? Schyzofrenia?
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/nikon-d80
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/nikon-d40
2) Ak planujes kupit viac objektivov, asi by bola lepsia D80, pripadne D50 (ako D40, ale ma AF motorcek v tele). Niektore svetelnejsie pevne objektivy nemaju AF motorcek a manualne zaostrovanie s mensim hladacikom na D40 nebude take presne.
D80 a D40 nie je to iste pe3k to sa dost mylis, na D40 nedas ziaden starsi objektiv od Nikonu, ktory nema motor v sebe ..., D40 nema display pri volicoch, co by mi riadne vadilo, pozerat vsetko cez display vzadu kde pozeram fotku, okrem toho viac veci D40 chyba co ma D80 a nakoniec ani tak dobre nesedi v ruke ako d80, aspon mne, a D80 je 10mpix, proste pri tej vypredajovej cene, ktora je na D80 jednoznacne D80.
ja mam d40x a z odstupom casu by som chcel isto nieco co ma motorcek a vacsi hladacik. najlacnejsia varianta je d80. obcas mi na d40x chyba viac odstriacich bodov (hlavne pri akcii). cistenie ultrazvukom a vacsia vydrz baterie su dobrym bonusom. nevyhoda d80 je okrem ceny aj vyssia vaha (to skor pre horalov).
byt tebou, tak D80 s objektivom 18-200 (univerzalny, ale ked vravis na makra, daj si poradit od inych). na nemeckom ebay su na tuto kombinaciu dobre akcie, takisto (ak si v nemecku) tak odporucam www.guenstiger.de, www.geizkragen.de.
tak vela stastia pri vybere, tesime sa na dalsieho nikonaka ;)
dik za rady nielen tebe, ale aj vsetkym vyssie. tiez, sa zlahka priklanam k d80. nemecke weby som uz pozeral. rovnako dobry je aj billiger.de. prave tam som nasiel d80 aj 18-70 za 360 eur (tam to ide ale cez jedneho predajcu, ktory ma z piatich hviezdiciek feedback 3 a tri stvrte... hmmm...). v nemecku nie som, som vo finsku a tu so fotaky kueffsky drahe aj cez finske netove sklepy. v nemecku to posielam ku kamosovi, ku ktoremu o dva tyzdne ide, tak aj preto mi to trosku suri...
D40 vs. D80
najdes tu nazory rozne ,, jedne vravia ze oplati sa investovat do tela druhy ze do skiel,,, na zamyslenie je co robi foto,,, myslim si ze objektiv,,
Lepsie sa manualne zaostruje ak je hladacik vacsi, (ak nevyuzivas autofocus-automat. ostrenie) autofocus maju setaky na oboch,,
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/nikon-d80
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/nikon-d40
2) Ak planujes kupit viac objektivov, asi by bola lepsia D80, pripadne D50 (ako D40, ale ma AF motorcek v tele). Niektore svetelnejsie pevne objektivy nemaju AF motorcek a manualne zaostrovanie s mensim hladacikom na D40 nebude take presne.
byt tebou, tak D80 s objektivom 18-200 (univerzalny, ale ked vravis na makra, daj si poradit od inych). na nemeckom ebay su na tuto kombinaciu dobre akcie, takisto (ak si v nemecku) tak odporucam www.guenstiger.de, www.geizkragen.de.
tak vela stastia pri vybere, tesime sa na dalsieho nikonaka ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa