ktoru z tychto kombinacii by ste mi skor poradili ?
Canon EF 70-200mm f/4L IS USM + Canon EF 1.4x II Extender
alebo
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS + Canon EF 1.4x II Extender
prva kombinacia ma lepsiu svetelnost
a z druhou by som zas dalej dotiahol
a druha je ako prva kombinacia s Extender len neviem ako by to bolo s kvalitou fotiek
malo by to bit na fotenie sportu zvierat .....
Prvu kombinaciu, by som vymenil za 2.8 zoom s IS. a kupil by som si k tomu extender 2x. 700-200 s extenderom bude veelmi tmave. Ja uz do prasiatka odkladam na canon ef 200mm 2.8....
Tuto sa pekna debata o pouziti Canonich telekonvertorov
http://www.fredmiranda.com/reviews/showproduct.php?product=118&sort=7&thecat=31
a spomina sa tam aj pouzitie spolu Canon EF 70-200mm f/4L IS USM.
Najvacsia nevyhoda extenderu je v tom, ze zo f/4 zoomu dostanes f/5,6 zoom.
Najvacsia nevyhoda 100-400 je jeho vaha....
tak ako napísal zvonec, vymeň 70-200/4 za 70-200/2,8 s IS, cena je len o niečo väčšia ako ten 100-400 a keď si k tomu kúpiš extender 2x tak máš super kombináciu na zver a keď nepoužiješ extender tak na šport.
K tej 100-400 viem len toľko že má neštandardné zoomovanie, stlačíš poistku a posúvaš dopredu dozadu. Zvyknuť sa dá na všetko ale zo začiatku Ti to určite bude robiť problémy.
k tomu telekonvertoru 2x v pouziti s 70-200mm len tolko ze nebud prekvapeny ak dostanes neostre fotky...pouzivam nikon 70-200mm f2.8 s 1.7x nikon telekonvertorom a nie je to ziadna hitparada...ak telekonvertor tak pevne sklo...tot moj nazor
bluesman -
ak das medzi objektiv a telo telekonvertor, je iste, ze sa ti zhorsi kvalita fotky - predsalen je to dalsie sklo, s ktorym vyrobca neratal. preto treba pri pouzit TC CLONIT! Idealne z F2.8 na F5.6 (cize v reali pri 1.4xTC F8, pri 2xTC F11), ale aspon na F4.
´pokial by mal niekto osobne skusenosti stouto zostavom /Canon EF 70-200mm f/4L IS USM +
Canon EF 1.4x II Extender /napiste´
ja mám niečo velmi podobné - Canon EF 70-200mm f/4L IS USM +
Tamron SP AF 1.4x Teleconverter, fotil som s ním jedeného motýla v mojej galérii,takto výjde min. clona 5,6, čo je ešte pre AF EOS 400D ok.
Canon 70-200 vs Canon 100-400
ak na sport, tak prvy, ak na zvierata, tak asi druhy. musis si urcit prioritu, ci budes fotit aj za sera/polotmy, alebo len za slnecnych dni.
http://www.fredmiranda.com/reviews/showproduct.php?product=118&sort=7&thecat=31
a spomina sa tam aj pouzitie spolu Canon EF 70-200mm f/4L IS USM.
Najvacsia nevyhoda extenderu je v tom, ze zo f/4 zoomu dostanes f/5,6 zoom.
Najvacsia nevyhoda 100-400 je jeho vaha....
K tej 100-400 viem len toľko že má neštandardné zoomovanie, stlačíš poistku a posúvaš dopredu dozadu. Zvyknuť sa dá na všetko ale zo začiatku Ti to určite bude robiť problémy.
ak das medzi objektiv a telo telekonvertor, je iste, ze sa ti zhorsi kvalita fotky - predsalen je to dalsie sklo, s ktorym vyrobca neratal. preto treba pri pouzit TC CLONIT! Idealne z F2.8 na F5.6 (cize v reali pri 1.4xTC F8, pri 2xTC F11), ale aspon na F4.
zvonec : kedze je to hobby a nezijem z toho tak vymenit 4.0 za 2,8 by bolo pekne ael uz celkom fnancne narocne :( a z extenderom aj paradne uz potom
dusan1973 : tak rozdiel medzi 70-200/2,8 s IS, a Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS je 10 tisic
bluesman : preto spom spominal 1,4 iba telekonventor stym by to nemuselo bit az take strasne ako z 2,0
pokial by mal niekto osobne skusenosti stouto zostavom /Canon EF 70-200mm f/4L IS USM +
Canon EF 1.4x II Extender /napiste
Canon EF 1.4x II Extender /napiste´
ja mám niečo velmi podobné - Canon EF 70-200mm f/4L IS USM +
Tamron SP AF 1.4x Teleconverter, fotil som s ním jedeného motýla v mojej galérii,takto výjde min. clona 5,6, čo je ešte pre AF EOS 400D ok.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa