Plánujem kúpiť v dohladnej dobe nejaké tele a v rámci mojich finančných možností mi vychádza Sigma 70-300mm F4-5,6 APO DG MACRO ku canonu 450D. máte niekto s týmto objektívom skúsenosti?? kúpila by som lepšie sklo ale financie nepustia momentálne takže ako dočasné riešnie bude asi táto sigma fotím prevažne vonku reportáže a pod. a seťák nestačí.
Skus spomenut aky mas setak, ktory ti nestaci....
Moje skusenosti s tou sigmou... Mal som, predal som.
Dovod, v zime nepouzitelny objektiv, zoom bol uplne tvrdy, ztuhnuty, nedalo sa pouzit. Opticke vlastnosti vsak lepsie (krajsie farby) ako canon 75-300 III.
Odporucanie: Skus vydrzat so setakom, a dospor si na nieco kvaltinejsie...
Sigma 70-300/4-5.6 DG Apo Macro Canon (199 EUR)
Idealny kompromis
Canon EF 100-300/4.5-5.6 USM (311 EUR)
Momentalne pouzivam ten objektiv, vyhoda USM, a IF => predna priruba sa pri zaostrovani neotaca.... (Avsak, planujem ho poslat prec, a nahrada bude pevna canonia 200mm/2.8 )
no momentálne mám tento Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS a stým sa moc na väčšie vzdialenosti fotiť nedá...noo tak asi budem museť ešte hádzať do prasiatka :))
Hmm, tak to je potom uplne ina vec, ked zatial ziadne tele nemas...
Zaujimavo vyzera aj Canon EF-S 55-250/4-5.6 IS s cenou okolo 257EUR
len netusim, co sa tyka kvality. Zaujimave moze byt pouzitie IS.
Treba si stanovit financny strop a podla toho sa rozhodnut.
hej hej ten Canon vyzerá byť v pohode aj tá cena by bola celkom prijatelná tak teraz budem rozhodovať asi medzi ním a Sigmou keďže Tamrona som zamietla :)) a cenový strop...no tak do tých 8 000 asi..viac nenaškrábem :)
aj mna,vrazil som uz do toho cca 90tis,zoom objektivy rozne,teraz mam tamron 70-300 f4-5.6 a neviem sa ho zbavit. Otras. Odkedy som drzal tu sigmu,musim sporit.neda sa nic robit.
aj mna,vrazil som uz do toho cca 90tis,zoom objektivy rozne,teraz mam tamron 70-300 f4-5.6 a neviem sa ho zbavit. Otras. Odkedy som drzal tu sigmu,musim sporit.neda sa nic robit.
quintes mame rovnaky ciel (Sigma AF 70-200/2,8 EX DG HSM Macro), i ked som ju nevidel ale kamarat ma ju a fotky vyzerali velmi dobre z nej. len este sa neviem rozhodnut nad batohom v ktorom by som ju nosil s telom.
ja mam caselogic,a az ten objektiv budem mat, tak z heho vyhodim tamron 70-300mm (no vyhodit ho mozem uz teraz),a este par hluposti ktore nebudem pouzivat a urcite sa do toho batohu vojde (videl som ho tam s nikonom d300)
ja mam caselogic,a az ten objektiv budem mat, tak z heho vyhodim tamron 70-300mm (no vyhodit ho mozem uz teraz),a este par hluposti ktore nebudem pouzivat a urcite sa do toho batohu vojde (videl som ho tam s nikonom d300)
a ktory typ caselogic, ja uvazujem nad tymto http://eshop.knkcomp.sk/caselogic-profesionalny-batoh-na-fotoaparat-slrc4-p-8810.html
vliezol by tam Canon 40D+BG s nasadenou Sigmou 70-200 f/2.8?
Do SlingShot 300 sa zmesti urcite, ja som ho pouzival asi 2 mesiace ale radsej som si kupil batoh (koli rovnomernejsej zatazi chrbta). Ak ho chces, dohodneme sa.
ved vravim,ze v tom batohu som videl nikon d300 aj so sigmou 70-200 f2.8 a predpokladam ze canon 40d je podobne velky. Ak chces tak ti ten batoh poziciam a vyskusas si to.
Pokial je cenovy strop cca 8000 SKK, tak potom jednoznacne canon 100-300.
Z toho co viem porovnat, mal som v rukach vsetky tri spominane objektivy:
Canon 100-300 USM
Tamron 70-300
Sigma 70-300 APO
Aj na tamrone a aj na Sigme bolo neskutocne pomale zaostrovanie, canon je tichy, pomer cena a vykon je to najlepsia volba.
Trocha som googlil a fakticky to potvrdzuje aj moje skusenosti
Sigma
+ nizsia cena
+ Moznost Macra 1:2
- Otacajuca sa predna priruba, zoomovanie ide trocha tazsie.
- Absenicia USM, pomaly AF.
Canon
+ USM (rychlejsi autofocus)
+ Objektiv je kompaktnejsi, lepsie mech prevedenie
- cena
zaver:
Oba objektivy su priblizne opticky rovnake, trocha som googlil, a nieje tam vela rozdielov, bude sa treba orientovat podla mech prevedenia, ze co je pre teba vyhodnejsie.
Kúpil som jej predchodcu bez APO, už by som ju nekúpil ani s APO.
Niekedy urobí super záber poväčšine ale nie som s kvalitou spokojný. Tie dobré zábery sú podmienené dobrým svetlom v slabšom svetle je skoro nepoužitelná. Za málo peňazí málo muziky. Predná príruba sa vysúva a otáča, s filtrami sa zle pracuje. Určite by som radšej hádzal do prasiatka na tvojom mieste a kúpil poriadne sklo. Myslím že Canon EF 70-200/4 L USM nie je až taký drahý v porovnaní s kvalitou ktorú ponúka. Ja na neho hádžem do prasiatka :-)
Sigma
Moje skusenosti s tou sigmou... Mal som, predal som.
Dovod, v zime nepouzitelny objektiv, zoom bol uplne tvrdy, ztuhnuty, nedalo sa pouzit. Opticke vlastnosti vsak lepsie (krajsie farby) ako canon 75-300 III.
Odporucanie: Skus vydrzat so setakom, a dospor si na nieco kvaltinejsie...
Sigma 70-300/4-5.6 DG Apo Macro Canon (199 EUR)
Idealny kompromis
Canon EF 100-300/4.5-5.6 USM (311 EUR)
Momentalne pouzivam ten objektiv, vyhoda USM, a IF => predna priruba sa pri zaostrovani neotaca.... (Avsak, planujem ho poslat prec, a nahrada bude pevna canonia 200mm/2.8 )
Ciel:
Canon EF 70-200/4.0 L USM (574 EUR)
Zaujimavo vyzera aj Canon EF-S 55-250/4-5.6 IS s cenou okolo 257EUR
len netusim, co sa tyka kvality. Zaujimave moze byt pouzitie IS.
Treba si stanovit financny strop a podla toho sa rozhodnut.
Z toho co viem porovnat, mal som v rukach vsetky tri spominane objektivy:
Canon 100-300 USM
Tamron 70-300
Sigma 70-300 APO
Aj na tamrone a aj na Sigme bolo neskutocne pomale zaostrovanie, canon je tichy, pomer cena a vykon je to najlepsia volba.
Trocha som googlil a fakticky to potvrdzuje aj moje skusenosti
Sigma
+ nizsia cena
+ Moznost Macra 1:2
- Otacajuca sa predna priruba, zoomovanie ide trocha tazsie.
- Absenicia USM, pomaly AF.
Canon
+ USM (rychlejsi autofocus)
+ Objektiv je kompaktnejsi, lepsie mech prevedenie
- cena
zaver:
Oba objektivy su priblizne opticky rovnake, trocha som googlil, a nieje tam vela rozdielov, bude sa treba orientovat podla mech prevedenia, ze co je pre teba vyhodnejsie.
Niekedy urobí super záber poväčšine ale nie som s kvalitou spokojný. Tie dobré zábery sú podmienené dobrým svetlom v slabšom svetle je skoro nepoužitelná. Za málo peňazí málo muziky. Predná príruba sa vysúva a otáča, s filtrami sa zle pracuje. Určite by som radšej hádzal do prasiatka na tvojom mieste a kúpil poriadne sklo. Myslím že Canon EF 70-200/4 L USM nie je až taký drahý v porovnaní s kvalitou ktorú ponúka. Ja na neho hádžem do prasiatka :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa