Fórum » O TECHNIKE

Transcend 16GB vs Sandisk 16GB

Majsterfu
2008-08-10 12:19:49+02
Mám fotoaparát Sony Alpha 350 a vyberam si medzi tymito kartami http://www.leopard.sk/ukaz_tovar.php?id=720&e=Transcend-Compact-Flash-Card-16GB-133x a http://www.leopard.sk/ukaz_tovar.php?id=716&e=Sandisk-Compact-Flash-Extreme-III-16GB cenovy rozdiel je dost velky, chapem, ze Sandisk je rychlejsia ale ci to aj vyuzijem, teda ci tam budem citit nejaky rozdiel. Mate niekto skusenosti s tymito kartami? Ktoru odporucate?

Ferdo
2008-08-10 12:46:28+02
Mam aj Sandisk Extreme III aj Transcend 133x a pri foteni vo fotoaparate necitim ziadny rozdiel. Len v citacke pri kopirovani do PC je Extreme III rychlejsie. No a Sandisk ma este vyhodu 10rocnej zaruky, taka istota ze data by mali byt bezpecne ulozene na karte :)

PRINST
2008-08-10 17:10:19+02
Majsterfu !
V tom istom e-shope máš :
Sandisk Compact Flash Extreme III 8GB - v cene á : 1869,-
t.j. za 2 ks - spolu 2x 1.869,- = 3.738,- Sk , pričom JEDNA karta Sandisk Compact Flash Extreme III 16GB - stojí 3.840,- Sk !!!!!!!!!!!!!!!
Takže,myslím nie je o čom uvažovať !
No a ´ Sandisk Compact Flash Extreme III ´ je proste Sandisk !

quintes
2008-08-10 22:29:33+02
uskromi sa na II. A máš tu istú muziku za tú menšiu cenu. A tá jedna minútka pri kopírovaní do pc ťa nezabije. Hovorím o sandisk samozrejme.

dmedia
2008-08-10 22:51:05+02
Ja by som nebral jednu 16GB, ale dve 8GB, pripadne dve 4GB, ked ti prdne karta prides o data-fotky, ked mas na dvoch, aspon nieco ti ostane. A nenamyslaj si , ze karta nemoze odist!!! Aj ked to je Sandisk, bezne odchadzaju, a ked prides o vzacne fotky, tak ti bude na... i zaruka....

Majsterfu
2008-08-10 23:14:22+02
Mne ide o to, ze dost mi robi nervy ked mi dojde pamat a teraz mam menit karty, preto chcem 16GB. A co som pozeral tak, Transcend ma vraj dozivotnu zaruku od vyrobcu... Asi pojdem predsalen do tej lacnejsej

dmedia
2008-08-10 23:33:18+02
To dochadzanie karty, berem ako zart...uz od 4Gb nemoze byt ani reci o dochadzani...aj ked robis do raw tak sa ich tam zmesti vela , a pri jpg stovky a tisice. A najvacsia blbost je mat jednu velku kartu, stratis, zdochne, alebo hocico sa s nou stane a si tam kde si nechcel byt...a tiez drzat fotky na karte, z vyssie uvedenych dovodov by som neriskoval, Inac dozivotnu zaruku maju i Kingston, overena kvalita, velmi male percento reklamacii.

Ferdo
2008-08-10 23:55:08+02
na transcendy poradim tento shop http://www.transcend.sk/ , za cenu 4GB Sandisk Extreme III mas 8GB Transcend 133x.. atd.. :)

SHoDaN
2008-08-12 09:01:37+02
ako pisu vyssie: nekupuj jednu velku! kamos bol na dovolenke a stalo sa mu to,ze pocas fotenia karta zahlasila daku chybu a uz na nu nemohol fotit. musel najst niekoho s PC aby mu z karty zazalohoval nafotene snimky, potom ju formatol a bolo po probleme. ale zabil tym pol dna a ked potrebujes surne fotit tak je lepsie rychlo prehodit karty za par sekund ako niekolko hodin/dni.
takze radsej 2 mensie s istotou ako 1 s rizikom. lebo co sa moze pokazit v tu najnevhodnejsiu chvilu, tak to sa aj pokazi...

michal.k
2008-08-14 21:49:54+02
Osobne vo vyssie popisanom pripade nevidim velky rozdiel. Ak by mu odisla len jedna z dvoch a bol tam dlhsie, tiez by mal problem a musel by hladat niekoho s PC, lebo by nemal na co fotit...

Riesim teraz podobny problem, ale vo vseobecnej rovine. Ked cestujem, casto nemam kde fotky stahovat a napalovat a/alebo tym nechcem prilis zabijat cas (naposledy som tak zabil 2,5h hladanim internetovej kaviarne a napalovanim) Napriek tomu, cena je vzdy cena, preto asi pojdem do 2 resp. 4 namiesto jednej.

Ma niekto vyslovene negativnu skusenost s niektorou zo znaciek na nasom trhu?

Dakujem

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()