Fórum » O TECHNIKE

Canon 20D...história?

samuelson
samuelson 2008-08-13 18:51:53+02
Ak je to možné poprosím o odpoveď niekoho.kto má praktické skúsenosti.Aź doteraz som fotil výhradne na kinofilmý Canon EOS30.Mám k nemu aj viac objektívov.Rád by som prešiel na digitál ale vytypované Pentax K20D /príp.K10D / je pre mňa momentálne nedostupný aj kôli nutnosti koplet novej sady objektívov.Mohol by som riešiť Canon 40D,ale aj ten je momentálne nad mojou finanć.latkou. Otázka znie : z pohľadu parametrov - dynamický rozsah,farebné podanie,a celkový vývoj - má podľa Vás význam kúpiť si teraz Canon 20D,keď jeho cena je 1/3 nových hore spomínaných modelov.Alebo na to zabudnúť a radšej došetriť....ďakujem

Peetii
2010-04-02 18:41:19+02
No ja mam podobny problem, alebo skor dilemu. Vyberam telo do 200 eur na sport. V mojom meritku je C20D, 400D, Nikon D60 prip. D40. Co sa systemov tyka, som skor pre Nikon, no tu je hacik, ze to telo D60 je teraz v servise s AF, caka sa 10 tyzdnov. Ale co sa tiel konkretne tyka, moj favorit je 20D. Myslim, ze z Nikonov je az D80, kt. sa mu aspon v com/tom vyrovna. Mozem mat eos20D za 170 eur (vraj) od amatera, kt. ho dostal ako dar. Nie je to velke riziko? Predsa, na DIGIC II sa neda zistit pocet cvaknuti a ked pojde som v xxxx. A co sa obj. tyka, vobec neviem co by som si k tomuto telu zaobstaral. Viem iba, ze 50/1.8 mi urcite bude treba, kedze v septembri ma otec pedesiatku a chcem urobit co najlepsie spomienky, a za cenu noveho 100 eur nieje o com :). K Nikonu by som vzal setak, stabilizovany, ultrasonicky 18-55 a ten by mi asi robil radost dlho.

Stavdisp., dva rollery, magnesiove telo- to su veci, kt. su pre mna dost dolezite. Sum je tiez dolezity. Pofotil by som aj napr. s C350D, ale uz by to nebolo ono. Vlastne su moje naroky nasledovne: rychlost(seriove snimanie, AF, nastavovanie parametrov), maly sum a nizka cena. Bojim sa toho, ze mi po roku alebo po mesiaci moze take stare tielko zdochnut :(. Za 6500kč by som ho urcite nevzal, to je ozaj vela! Z narokov povolim iba ak by sa jednalo o nove, ovela novsie telo ako ta D60 s rocnou zarukou :). Mam do toho ist? Co by ste mi poradili za obj. k tomuto telu na zaciatok(cena noveho tak do 200 eur, alebo bazar do 100)? Budem fotit psov, mojich psov, takze velke teliatko nepotrebujem, ale chcem co najrychlejsi a najsvetelnejsi obj, ale prvorada je rychlost AF, kedze vacsina fotiek bude vonku za ostreho denneho svetla ;).

Chesterik77
2010-04-03 10:55:52+02
Osobne mam 20d. pred nou som vlastnil 400d a neviem si predstavit vratit sa na 400d. Pises tam ze je kompaktnejsi a lahsi. Daj si na telo blesk a tele objektyv a skus to drzat minutu v ruke.. polame ti prsty .. este aj z gripom to je maly problem. Co sa tyka aj rychlosti Fps 3/5 ties lepsie 20d. Moj osobny nazor na tu amatersku radu je ubohy. sice su celkom dobre vybavene funkciami ale aergonomia je na biednej urovni.

kuchta
2010-04-03 12:36:01+02
príspevok od: tomatito
dovolim si tvrdit ze canon eos 20d foti lepsie fotky ako novy 40d ktory sumi viac..neviem ako niekto dosiel k tomu ze 20d sumi viac ako 40d..skor je to opacne...20d je spickovy fotak ktory na svoj vek stale foti super..osobne ho mam a perfektne zvlada sum..a kludne pri 20d aj ostan nemusis na nic lepsie prechadzat//mozno tak na 5d ...ale nie 40d..
rad by som vedel odkial mas taku informaciu ze 40D je horsi ako 20D .. osobne som fotil s oboma fotakmi a nepostrehol som, ze by bola v comkolvek 40tka horsia, ani v šume a an v nicom inom

dodo_bb
2010-04-03 15:26:24+02
Kamarát predáva starší NIKON D200 s gripom za nejakých 500 €, to je veľmi slušné poloprofi telo, ak dáš do gripu tužkové baterky, tak tam máš rýchlosť tuším 9 snímkov za sekundu. A je to už niečo iné ako Canon 400 či NIKON D60... Na šport veľmi dobrá voľba za málo peňazí.

mato.draho
2010-04-03 16:40:19+02
príspevok od: Chesterik77
Osobne mam 20d. pred nou som vlastnil 400d a neviem si predstavit vratit sa na 400d. Pises tam ze je kompaktnejsi a lahsi. Daj si na telo blesk a tele objektyv a skus to drzat minutu v ruke.. polame ti prsty .. este aj z gripom to je maly problem. Co sa tyka aj rychlosti Fps 3/5 ties lepsie 20d. Moj osobny nazor na tu amatersku radu je ubohy. sice su celkom dobre vybavene funkciami ale aergonomia je na biednej urovni.
Jasne, najviac zalezi na tom, co chces fotit. Ja ako turista viac ocenim kompaktnost a kazdy usetreny gram vahy, blesk vobec nepouzivam (ani nevlastnim:), teleobjektivom fotim skor sporadicky (90% casu mam nasadeny ultrasirokac) a FPS je pre krajinu tiez nepodstatny udaj. Ak by som ale pravidelne fotil s velkymi a tazkymi sklami a externym bleskom, urcite by som sa poobzeral po rade xxD. Toto ale zda sa nie je Robov pripad, kedze pise, ze chce fotit najma prirodu.

Jastojan
2010-04-03 21:27:29+02
Ano, ja mam v plane fotit predovsetkym prirodu (no sem-tam aj zver). Zatial som teda este nic nekupil, len som sa informoval blizsie k niektorym inzeratom. Naozaj teda este na 100% neviem pre ktoru zrkaldovku sa rohodnut. Aj tak Vam dakujem za kazdu radu.

Peetii
2010-04-03 21:30:33+02
No to je veľmi dobrá ponuka, ale bohužiaľ, môj limit je do 200 eur za telo a tam sa vojde asi iba eos20D:).

viator
2010-04-03 21:53:42+02
Uprednostnil by som xxD rad pred xxxD radom kôli ergonómii. Obrazový výstup je síce porovnateľný, no prístup na niektoré funkcie je u xxD rady o dosť lepší. Tiež som si nevšimol, že by bol šum na 40D oproti 20D vyšší a to fotím aj astro - exp. časy rádovo desiatky až stovky sekúnd, iso 800 - 1600. Súhlasím však s tým, že 20D je stále postačujúci (teda /aj/ pre mňa) a to aj A. Fokus. Ja by som volil 20D!

Peetii
2010-04-03 22:31:22+02
príspevok od: viator
Uprednostnil by som xxD rad pred xxxD radom kôli ergonómii. Obrazový výstup je síce porovnateľný, no prístup na niektoré funkcie je u xxD rady o dosť lepší. Tiež som si nevšimol, že by bol šum na 40D oproti 20D vyšší a to fotím aj astro - exp. časy rádovo desiatky až stovky sekúnd, iso 800 - 1600. Súhlasím však s tým, že 20D je stále postačujúci (teda /aj/ pre mňa) a to aj A. Fokus. Ja by som volil 20D!
No a na co si mam dat pozor, ked mi teoreticky pride to telo 20D? Lebo zvonku asi bude vyzerat ako nove :) Tomu cloveku som pisal 1. a este sa neozval, takze asi to nie je realne.

Peetii
2010-04-03 22:33:08+02
príspevok od: Peetii
No a na co si mam dat pozor, ked mi teoreticky pride to telo 20D? Lebo zvonku asi bude vyzerat ako nove :) Tomu cloveku som pisal 1. a este sa neozval, takze asi to nie je realne.
Tak zo toho vypliva, ze budem musiet najst aleternativu k tomuto telu:) Mate neake napady? Keby to bolo nieco novsie, tak by to mohlo byt snad do tych 250 :)ale taku D80 za to asi nezozeniem

viator
2010-04-03 23:07:00+02
Hmmm, na čo si dať pozor - pozri, chceš kúpiť aparát z ruky, alebo nový ? Treba sa rozhodnúť - od toho sa odvíja cena... Myslím si, že väčšina majiteľov zrkadloviek radu xxD ich používajú amatérsky. Tj. zrejme nebudú až tak ojazdené, no ak predsa - sú už po záruke - preto tá cena. Alebo kúpiť nový a po cca roku a pol predať a zas... sám sa musíš rozhodnúť. Zas 200-250 Euro nie je tak veľa za napr. funkčnú 20D. Doporučujem osobné prevzatie po vyskúšaní (AF,prenos clony,rôzne časy závierky /M-mód/,funkčnosť meracej automatiky v Av Tv P módoch,systémový aj interný blesk,FPS...) Prajem veľa šťastia pri výbere.

Peetii
2010-04-04 00:05:06+02
príspevok od: viator
Hmmm, na čo si dať pozor - pozri, chceš kúpiť aparát z ruky, alebo nový ? Treba sa rozhodnúť - od toho sa odvíja cena... Myslím si, že väčšina majiteľov zrkadloviek radu xxD ich používajú amatérsky. Tj. zrejme nebudú až tak ojazdené, no ak predsa - sú už po záruke - preto tá cena. Alebo kúpiť nový a po cca roku a pol predať a zas... sám sa musíš rozhodnúť. Zas 200-250 Euro nie je tak veľa za napr. funkčnú 20D. Doporučujem osobné prevzatie po vyskúšaní (AF,prenos clony,rôzne časy závierky /M-mód/,funkčnosť meracej automatiky v Av Tv P módoch,systémový aj interný blesk,FPS...) Prajem veľa šťastia pri výbere.
Ja ju môžem mať od jedného človeka, kt. nepoznám za 170 eur. (Vraj) ho používal amatérsky, dostal ako dar. Pre zaujímavosť som sa spýtal či by nešiel na 150 a poprosil som foto. Je to možné iba na dobierku :(. Za 170 je to super, len aby bol 100% funkčný a nie veľmi jazdený. Keby to malo klapnúť, tak by som sa s ním dohodol na nejakom krátkom skúšobnom období.

Peetii
2010-04-04 14:44:16+02
Ja ju môžem mať od jedného človeka, kt. nepoznám za 170 eur. (Vraj) ho používal amatérsky, dostal ako dar. Pre zaujímavosť som sa spýtal či by nešiel na 150 a poprosil som foto. Je to možné iba na dobierku :(. Za 170 je to super, len aby bol 100% funkčný a nie veľmi jazdený. Keby to malo klapnúť, tak by som sa s ním dohodol na nejakom krátkom skúšobnom období.
Ešte dnes ráno, keď som išiel spať, dostal som skvelý nápad, vďaka kt. by rodičia uštetrili a môj limit by sa vyšplhal (možno) k 300e. Chcem sa spýtať a vlastne poradiť, kedže chcem využívať telo, teda set čo najdlhšie a najviac na športové účely, rýcle deje, príp. panning.:) Mám známeho, kt. kúpil ND40+18-55+Tamron 70-200macro za 160 eur :)a odloží si z toho iba telo(ako záložné), malo by mu to dôjsť v stredu alebo v utorok a dohodli sme sa, že mi môže odložiť ten seťák 18-55 vr usm za 40 eur. Takže v tomto smere je 1:0 pre Nikon a moje osobné sympatie vedú práve k Nikonom.

Prosím o pomoc s výberom tela do 300 eur na športovú fotografiu(keby to u rodičov neprešlo, tak do 200 budem hľadať ND60 alebo C20D). Moje nároky sú: čo najlepší AF, čo najlepšie fps, prijateľný šum a dobrá ergonómia. Je samozrejmosťou, že to telo mi musí vydržať aspoň najbližšie 3 roky. Preferujem modely s dvomi rolermi, stavdispom. Od Canonu by to bola 30D+18-55IS a od Nikonu asi D80+18-55 :). Máte ešte neaké nápady ako doplniť tento výber? S veľkým šťastím by som mohol zohnať aj D200, ale o tom pochybujem... čo sa týka obj. tak najskôr by som drankal peniaze na 50/1.8 a až neskôr na lepšie sklá.

Eriček123
2010-04-05 17:52:13+02
30D + 18-55 (ale určite s IS) je to dobrá kombinácia , ako D80 +18-55 (VR) je tiež slušná no 30D má isté podstatné výhody CMOS - CCD , 1/8000s ,odolnejšie prevedenie .D200 podla mna už dosť starý model ( a zasa CCD) radšej D90 (ale to je už asi iná cenová kategória)

Peetii
2010-04-05 20:52:24+02
No starý/nestarý, niečo ako ´morálne´ zastaralý mi vôbec nevadí... kým bude technicky vpohode, tak je vlastne jedno ako je starý..

Eriček123
2010-04-05 21:02:08+02
starý som myslel zasa CCD - šum , a vraj hodne žerie D200 baterku čom sa čítal na rôznych fórach

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()