Ahojte, chcem vas poprosit o radu ohladom filtrov.
Da sa system Cokin rozumne pouzivat sucasne s polarizakom inej znacky?
K fotaku som kupil polarizacny filter Hoya a cim dalej viac citim potrebu prechodoveho ND filtra. Zaujal ma (najma svojou cenou :) system Cokin. Kedze som do polarizaka investoval pre mna vyraznu ciastku, chcem ho pouzivat aj nadalej. Otazka je, ci je nieco taketo mozne, pripadne, aka by bola rozumna alternativa?
Budem vdacny za kazdy rozumny navrh alebo pohlad na vec :)
P.S.
Objektiv mam Tamron 17-50 F2,8, priemer filtrov 67.
System Cokin mozes pouzit aj na iny filter, problemom moze byt vinetacia drziaka filtrov. Mozno budes musiet pouzit sirokouhly drziak BPW-700. Vyhoda filtrov Cokin je, ze mozes menit umiestnenie strednej casti podla toho ako komponujes horizont.
Vacsinou vsak nie je potrebne kombinovat polarizak s prechodakom. Su to filtre ktore sa skor doplnaju. Ked je pekne, polarizak. Skaredo a zapad slnka, prechodak. Samozrejme su situacie kedy je vhodne pouzit obidva naraz, ale to je pomerne zriedkavo.
Pouzit sa to da, mam to vyskusane, ale trochu je s tym ostara, ked s tym robis, vies natocis si polarizak podla potreby, pootoci sa ti cokin drziak, musis vratit spat do polohy, ale da sa, a u krajiny mas trochu casu.
kravina kruhovy prechodovy keze si nemozes nastavit ´intenzitu prechodu´ no ja neivem c kupit cokin alebo ano lebo myslis si ze za tie peniaze sa budem potom v PS kakat s tym to sa mi nechce sak to ma byt poriadne ked to daco stoji :P
System Cokin a polarizacny filter inej znacky?
Vacsinou vsak nie je potrebne kombinovat polarizak s prechodakom. Su to filtre ktore sa skor doplnaju. Ked je pekne, polarizak. Skaredo a zapad slnka, prechodak. Samozrejme su situacie kedy je vhodne pouzit obidva naraz, ale to je pomerne zriedkavo.
Btw. bola by dobra alternativa, keby som kupil B+W prechodovy kruhovy filter priamo na 67 objektiv?
:D:D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa