Ahojte, som úplný amatér fotograf a chcel by som si kúpiť zrkadlovku.len pre vlastnú potrebu.Chcel by som fotiť prírodu,zver možno nejaké tie rodinné foto.uvítal by som lepší zoom kvôli tej prírode.vôbec sa nevyznám vo veciach okolo objektívu ,ISO...atď.tak vás prosím o radu akú tú zrkadlovku kúpiť. cena do 500 eur .
Ahojte, som úplný amatér fotograf a chcel by som si kúpiť zrkadlovku.len pre vlastnú potrebu.Chcel by som fotiť prírodu,zver možno nejaké tie rodinné foto.uvítal by som lepší zoom kvôli tej prírode.vôbec sa nevyznám vo veciach okolo objektívu ,ISO...atď.tak vás prosím o radu akú tú zrkadlovku kúpiť. cena do 500 eur .
Obavam sa ze ti tych 500 eur na toto vsetko co chces fotit stacit nebude.najlacnejsie tela sa pohybuju okolo 350 eur..potrebujes dva objektivy 18-55 is a 75-300 alebo 55-250..(vybral som to najlacnejsie).telo + 18-55IS kupis za cca 430ecok+hocijaky telezoom na fotenie zvery zhruba za 220eur..takze sa dostanes na realnejsich 650 eur..a to je minimum pokial by si chcel kupit tieto skla v bazari,tak tam sa mozes do tejto sumy priblizne zmestit
Idú Vianoce, témy čo mám kúpiť začínajú. Ja by som podľa vlastných skúsenosti odporučil najprv knihu, alebo naštudovať niečo o tom, lebo ako tak čítam, nevieš sám čo chceš... lepšie kúpiš ak budeš vedieť čo kupuješ, a ak nemáš o to nejaký extra záujem a ani plné vačky peňazí, tak si môžeš kúpiť nejaký ultrazoom markato1 ti napísal lacnejšie riešenia, ale tak do 500 € máš len nejaké telo príapdne + seťák, kvalitnejšie objektívy sa pohybujú v stovkách €. Napr. novšie nikon d3100, canon 1100 prípadne predchodza sa niekde dá ešte kúpiť 1000D so seťákom do 500 € by si to aj +- mal. Ktomu však budeš potrebovať napr. len jednoduchú pam. kartu, tá nieje zadarmo, batoh / brašňu.. ďalšie výdavky
Keď sa nevyznáš "vo veciach okolo objektívu ,ISO...", tak zrkadlovku nepotrebuješ. Kúp si kompakt okolo 200-250 € ktorý nebude mať viac ako 10-12 MPx a zoom do 12× (v tomto je viac je horšie), bude ti to stačiť. Ak budeš chcieť niečo lepšie, podobné zrkadlovke, tak Olympus E-PL1 v cene 260-270 €. Na učenie ti to vysoko postačí. Na prírodu, krajinky, rodinu bohate. Na zver radšej zabudni, tak si s 500 € vystačíš len ťažko. Tam to chce zrkadlovku so slušným objektívom zväčša 300 a viac mm, statív... Za 500 € naozaj ťažko, nešiel by som do toho za menej než 2000 €. Ak to chceš predsa len skúsiť, tak Olympus kúp aj s teleobjektívom 40-150. V sete by si sa mal vojsť do 500 €. V tejto cene ťažko zoženieš niečo lepšie. Rátaj však s tým, že sa budeš musieť veľa učiť a ťažko pofotíš niečo rýchlejšie.
pána beka, co to tu citam, ved oni ta snad chcu odlakat od kupi tej zrkadlovky. neboj, nie je to nic strasne. kup si entry level bud od nikonu ci canonu a po par mesiacoch sa do toho dostanes. D3100 plus 18-105 a mas krasne foto z prechadzky ci zo zoo. casom ta to bude samo tahat za lepsim objektivom. nenechaj sa vystrasit ,)
Ked nemas rozpocet, kup nieco z toho co ti tu radia. Podla toho, ktory system je ti sympatickejsi 3100/1100. epl-1 je tiez kazdopadne skvela volba. Pomocou parkorunovych adapterov tam viacmenej hociaky objektiv a teraz sa predava za symbolicku cenu. Pravdepodobne bude ale horsi v horsom svete. S tymto chybu nespravis....a pre buducnost, pouzi VYHLADAVANIE!
v Canonoch sa nevyznám. ale napríklad nikon d3100 +18-105. a časom ked došetrííš možeš kúpiť napríklad tamron sp70-300 vc usd. ale vyhni sa objektívom tipu sigma 18-200-
Keď sa nevyznáš "vo veciach okolo objektívu ,ISO...", tak zrkadlovku nepotrebuješ. Kúp si kompakt okolo 200-250 € ktorý nebude mať viac ako 10-12 MPx a zoom do 12× (v tomto je viac je horšie), bude ti to stačiť. Ak budeš chcieť niečo lepšie, podobné zrkadlovke, tak Olympus E-PL1 v cene 260-270 €. Na učenie ti to vysoko postačí. Na prírodu, krajinky, rodinu bohate. Na zver radšej zabudni, tak si s 500 € vystačíš len ťažko. Tam to chce zrkadlovku so slušným objektívom zväčša 300 a viac mm, statív... Za 500 € naozaj ťažko, nešiel by som do toho za menej než 2000 €. Ak to chceš predsa len skúsiť, tak Olympus kúp aj s teleobjektívom 40-150. V sete by si sa mal vojsť do 500 €. V tejto cene ťažko zoženieš niečo lepšie. Rátaj však s tým, že sa budeš musieť veľa učiť a ťažko pofotíš niečo rýchlejšie.
Amateri sme tu vacsina, ale ty si hlavne zaciatocnik.
do zrkadlovky kludne chod, naucis sa, ak chces, ale na zver zabudni, na to su skla v hodnote par tisic EUR. mal som "najlepsi amatersky teleobjektiv" na nikon VR 70-300 (sam stoji viac ako tvoj rozpocet), ale predal som ho. krasne kreslil, ale az na vyssich clonach a pri dobrom svetle (pri jeho parametroch sa netreba cudovat) a srnke nevysvetlis, ze ma prist nie rano za sera, ale cez den, ked je dobre svetlo, ani jej nevysvetlis, ze ma postat chvilku a pozerat ti priamo do objektivu... odfotit sa ti zver podari, ale ak budes narocny na kvalitu, tak to nechas radsej na inych, pretoze s amaterskym sklom nikdy neurobis take zabery, ake si videl u profikov. niektore veci proste neoklames... mne sa moc tie moje rozmazane zabery nepacili...
takze moja rada zaciatocnika zaciatocnikovi- zrkadlovku ano, ale na divu zver si priprav par tisic EUR... a mozno chces fotit zver v ZOO. v tom pripade by to mohlo byt OK ale aj tak ti rozpocet velmi nestaci
do zrkadlovky kludne chod, naucis sa, ak chces, ale na zver zabudni, na to su skla v hodnote par tisic EUR. mal som "najlepsi amatersky teleobjektiv" na nikon VR 70-300 (sam stoji viac ako tvoj rozpocet), ale predal som ho. krasne kreslil, ale az na vyssich clonach a pri dobrom svetle (pri jeho parametroch sa netreba cudovat) a srnke nevysvetlis, ze ma prist nie rano za sera, ale cez den, ked je dobre svetlo, ani jej nevysvetlis, ze ma postat chvilku a pozerat ti priamo do objektivu... odfotit sa ti zver podari, ale ak budes narocny na kvalitu, tak to nechas radsej na inych, pretoze s amaterskym sklom nikdy neurobis take zabery, ake si videl u profikov. niektore veci proste neoklames... mne sa moc tie moje rozmazane zabery nepacili...
takze moja rada zaciatocnika zaciatocnikovi- zrkadlovku ano, ale na divu zver si priprav par tisic EUR... a mozno chces fotit zver v ZOO. v tom pripade by to mohlo byt OK ale aj tak ti rozpocet velmi nestaci
rozmazane zabery? staci dvihnut iso...lepsie zasumene ako rozmazane
úplne stebou nesuhlasím. zver sa da fotit kludne aj 200. len sa treba vedet ku nej dostat. ku diviakom sa dokazem dostat na 10 metrov, a to ti staci aj pevna50,
prezri si bazar napr aj tu na ephoto........doporucujem D90 cena okolo 350-400 eu, plus zakladny objektiv 18-105 cena okolo 120-140 eu.....a na 10 rokov mas postarane o zabavu........
úplne stebou nesuhlasím. zver sa da fotit kludne aj 200. len sa treba vedet ku nej dostat. ku diviakom sa dokazem dostat na 10 metrov, a to ti staci aj pevna50,
ano, da sa, ale vystup nemozes porovnat s tym, co vidis na nete od inych autorov... ten objektiv bol fajn, ale bol som nan prilis narocny, alebo netrpezlivy. amaterske teleobjektivy kreslia najlepsie niekde okolo f8. tak si zrataj sum na D90 pri vyokom ISO, pripocitaj k tomu blato pri minimalnej clone a mas co si nechcel teda ja som nechcel...
male diviaciky som fotil aj ja v takom polovybehu, dokonca 18-105kou, ale to nie je wild...
Nová zrkadlovka
vyber fotoaparatu:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/
zaciname s fotografovanim:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/
forum o zrkadlovkach:
www.ephoto.sk/forum/48/7194/nikon-3100-alebo-canon-1100/
www.ephoto.sk/forum/12/8069/vyber-zrkadlovky/
a teraz si daj ty tu namahu a precitaj si to
btw. bohvie ci tie clanky este platia, vyvoj ide dopredu... tiez by som im neveril...
pokial by si chcel kupit tieto skla v bazari,tak tam sa mozes do tejto sumy priblizne zmestit
Napr. novšie nikon d3100, canon 1100 prípadne predchodza sa niekde dá ešte kúpiť 1000D so seťákom do 500 € by si to aj +- mal. Ktomu však budeš potrebovať napr. len jednoduchú pam. kartu, tá nieje zadarmo, batoh / brašňu.. ďalšie výdavky
vyber fotoaparatu:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/
zaciname s fotografovanim:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/
forum o zrkadlovkach:
www.ephoto.sk/forum/48/7194/nikon-3100-alebo-canon-1100/
www.ephoto.sk/forum/12/8069/vyber-zrkadlovky/
a teraz si daj ty tu namahu a precitaj si to
nenechaj sa vystrasit ,)
takze moja rada zaciatocnika zaciatocnikovi- zrkadlovku ano, ale na divu zver si priprav par tisic EUR... a mozno chces fotit zver v ZOO. v tom pripade by to mohlo byt OK
takze moja rada zaciatocnika zaciatocnikovi- zrkadlovku ano, ale na divu zver si priprav par tisic EUR... a mozno chces fotit zver v ZOO. v tom pripade by to mohlo byt OK
male diviaciky som fotil aj ja v takom polovybehu, dokonca 18-105kou, ale to nie je wild...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa