Fórum » O TECHNIKE

zhorenie baterky?

bmb
2011-11-17 14:23:25+01
Zdravim, nevedel som kam to napisat, ale dnes sa mi stala zahadna vec.
Z nicoho nic zacala nabijatelna tuzkova baterka sycat. Ide o to, ze baterky som nabijal pred tyzdnom a odvtedy boli iba volne polozene na stole. Bola taka horuca, ze som sa na nej normalne popalil. Stretol sa s tym uz niekto, pripadne by mi to vedel niekto vysvetlit?
Kedze bateriek pre blesk mam dost, obavam sa ze sa mi to stane v nom...
jednalo sa o nabijacie Ni-MH baterie GP 2700

lubo-125
2011-11-17 14:47:27+01
tie iste baterky mam v gripe a teras poslednou dobou ako keby sa ten grip zblaaznil dam dobho napno nabite bazerky a on po 5 minutach uzivania ukazuje uz len 1 palicku na baterke a predtim to vôbec nerobilo

Marcel Rebro
2011-11-17 15:08:55+01
príspevok od: bmb
Zdravim, nevedel som kam to napisat, ale dnes sa mi stala zahadna vec.
Z nicoho nic zacala nabijatelna tuzkova baterka sycat. Ide o to, ze baterky som nabijal pred tyzdnom a odvtedy boli iba volne polozene na stole. Bola taka horuca, ze som sa na nej normalne popalil. Stretol sa s tym uz niekto, pripadne by mi to vedel niekto vysvetlit?
Kedze bateriek pre blesk mam dost, obavam sa ze sa mi to stane v nom...
jednalo sa o nabijacie Ni-MH baterie GP 2700
zacala sycat priamo na stole? bez toho aby bola zapojena v okruhu?

bonifacko
2011-11-17 15:31:28+01
No hlavne, že si to nemal v prístroji, to by boli ine problemy.

valec86
2011-11-17 16:30:14+01
ked som si kupil 5D mk II s Honk Kongu, k fotaku mi dodali gratis nabijacku s nejakou no name baterkoupo prvom vyfoteni som dal baterku do nabijacky a odisiel do skoly. ked som sa vratil nabijacka bola roztrhnuta a baterka ties. ak este niekde najdem fotku poslem. odvtedy som inu baterku ako origo do fotaku nedal. sme mohli kludne vyhoriet

majster333
2011-11-17 16:43:40+01
pre tieto prípady majú dobré nabíjačky telné čidlo.

bmb
2011-11-17 20:21:32+01
príspevok od: Marcel Rebro
zacala sycat priamo na stole? bez toho aby bola zapojena v okruhu?
ano, len tak bezpriciny... este som rozmyslal, ci to nemohol telefon spravi, ale ten som mal v druhej miestnosti... skutocne nicoho sa nedotykala, proste zrazu zacala sycat ....

bmb
2011-11-17 20:23:02+01
príspevok od: valec86
ked som si kupil 5D mk II s Honk Kongu, k fotaku mi dodali gratis nabijacku s nejakou no name baterkoupo prvom vyfoteni som dal baterku do nabijacky a odisiel do skoly. ked som sa vratil nabijacka bola roztrhnuta a baterka ties. ak este niekde najdem fotku poslem. odvtedy som inu baterku ako origo do fotaku nedal. sme mohli kludne vyhoriet
aj ja rozmyslam , co spravit, ci vsetky baterky tejto znacky rovno zahodit, alebo len skladovat v nehorlavej nadobe a dufat, ze sa to nestane pocas fotenia....

bmb
2011-11-17 20:25:08+01
príspevok od: lubo-125
tie iste baterky mam v gripe a teras poslednou dobou ako keby sa ten grip zblaaznil dam dobho napno nabite bazerky a on po 5 minutach uzivania ukazuje uz len 1 palicku na baterke a predtim to vôbec nerobilo
tiez sa mi to stalo a myslel som si, ze som ich len nemal nabite, kedze mam viacero sad

cmato
2011-11-17 21:21:55+01
V nimh a nicd baterkach sa vo vnutri casom robia krystaly (neviem uz presne preco a za akych podmienok), moze sa stat ze tie krystaly sa az tak zvacsia ze poskodia izolaciu medzi elektrodami a prerastu az k druhej elektrode, tym padom vznike v baterke skrat... Take baterky maju vacsinou male napatie a su nepouzitelne. O tom zeby sa to az takto spravalo som este nepocul, bohvie co sa v tych baterkach deje... ale pripisal by som to tomu.

Na baterky a nabijacky z ebayu velky pozor, obzvlast u Lion. Kupil som s tamat baterku do telefonu, asi po dvoh nabitiach sa nafukla a napatie na nej bolo 0V, predajca mi vratil peniaze. Nedalo mi to, tak som ju rozobral. V kazdej Lion baterke ma byt ochranny obvod proti nadmernemu vybitiu, prebijaniu zkratu... aby nesposobila poziar, ale v nej nic nebolo. Mal som stastie ze sa iba nafukla a nic neposkodila. Ale z ebayu mam aj nahradnu baterku do fotaka... mam ju az par rokov, teraz uz dost badat pokles jej kapacity v porovnani s original pentax, ale inac je v pohode. Takze je to asi o stasti.

O tom ze Lion baterky nemaju problem sposobit poziar som pocul hned z prvej ruky. Znamy zabudol vecer vypnut nabijanie akku skrutkovaca a rano hasil garaz... este ze nie cely dom. Bol to noname skrutkovac kupeny na SK.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()