Zdravim, snazil som sa v roznych temach najst ulomky informacii, co by mi pomohli vybrat sirokouhly objektiv pre APS-C snimac Canonu 40D, ale nakoniec to riesim takto. Pocul som nejake nazory ze Canon 10-22 je stary, mam pocit ze niektore znacky uvadzaju ohnisko (nejaka fisheye 10-17?) uz po prepocte na mensi snimac. Rad by som pocul nejake vyjadrenia k volbe. Dakujem
stary a co ako ked si kupis novy je novy , ja ho mam som spoj=kijny je to rychle siroke krasne mnamkove :D a to je tokina 10-17 mm fisheye na ktoru mam zalusk teraz to je 180 stpnov tusim ze to neni po prepocte neviem v tomto som si neni isty kukni mam tu theater o tej tokine su tam aj dve fotky 10mm normal a 10 mm fisheye .
shodan, 10-22 je stale 10-22 lebo je to objektív EF-S takéto základné veci by si mal vediet
musim sa zastat shodana, mam presvedcenie hraniciace s istotou ze canon uvadza vsetky ohniskove vzdialenosti bez akehokolvek prepoctu... Ostatnym dakujem za reakcie, este by som rad pocul nejake skusenosti s Canon 10-22
Vsetky objektivy su oznacene akoby boli na kinofilm a uzivatel si ich musi prepocitat koeficientom orezu svojho fotoaparatu, je jednoduchsie, ked si to kazdy prerata, nez aby na objektive boli vyznacene vsetky prepocitane ohniska (kinofilmove ohniska sa pouzivaju viac nez 80 rokov).
Verim, ze neskuseneho uzivatela pomylia objektivy 10-22 od Canonu a 10-17 od Tokiny, pretoze ohnisko vacsinou urcuje uhol zaberu na vsetkych objektivoch rovnako. Vynimkou su objektivy Fish Eye, ktore pri rovnakom ohnisku ako supersirokouhle objektivy maju iny uhol zaberu. 10 mm ohnisko na Canon 10-22 ma uhol zaberu nieco malo nad 100°, kdezto ohnisko 10 mm na Tokine ma zaber 180°, je to dane specialnou konstrukciou optickej sustavy.
mne odporucili miesto C10-22 radsej tokinu 12-24/F4 ... Je tam uspora par tisic a vysledky z nej su fajn. Zatial ale nemam osobne skusenosti takze aj ja by som sa potesil vyjadreniam na danu temu.
mne odporucili miesto C10-22 radsej tokinu 12-24/F4 ... Je tam uspora par tisic a vysledky z nej su fajn. Zatial ale nemam osobne skusenosti takze aj ja by som sa potesil vyjadreniam na danu temu.
Chod do galerie a vyfiltruj si fotky podla objektivu.
Chod do galerie a vyfiltruj si fotky podla objektivu.
Priznam sa ze sa mi fotky z canonu zdali byt krajsie ale myslim ze to mohlo byt skor zapricinene tym ze drahsi canon maju skusenejsi fotografy ale mozno sa mýlim. Kazdopadne dakujem za tip na ten filter v galerii. Neviem ako bud vezmem tokinu s polarizacnym filtrom alebo canon bez. Co by ste mi poradili vy ?
Priznam sa ze sa mi fotky z canonu zdali byt krajsie ale myslim ze to mohlo byt skor zapricinene tym ze drahsi canon maju skusenejsi fotografy ale mozno sa mýlim. Kazdopadne dakujem za tip na ten filter v galerii. Neviem ako bud vezmem tokinu s polarizacnym filtrom alebo canon bez. Co by ste mi poradili vy ?
ja tu tokinu mam je to pekny objektiv a konstrukcne velmi dobre spraveny ..podla mna...jedine co sa mu da vytknut je obcasna chromaticka aberacia...a aj pomale zaostrovanie...inak je to vlastne moj zakladny objektiv mam ho skoro stale...
ja by som zobral uz teraz tokinu 10-17 fisheye kedze mam 10-22 a som s nu spokojny nadmieru je to suer ja rad take siroke :D no a rybycka by sa mi zisla tiez :)
Ja som povodne rozmyslal nad
Tamron 10-24 f3,5-4,5
Sigma 10-20 f4-5,6 DC HSM
Tokina 11-16 f2,8 PRO DX
Tokina 10-17 f3,5-4,5 D AT-X
...a podla vsetkeho vyhercovia su dvaja 10-17 a 11-16 len asi budem musiet predtym spravit nejaku banku :P
Tamron 10-24 este nie je na trhu
Tokina 10-17 je fisheye, nie sirokac
Tokina 12-24/4 chyba vynikajuci rozsah
Tokina 11-16/2.8 je velmi dobra volba
Sigma 10-20 je naladova, treba chytit ok kus. par ludi ju pouziva ako pevny objektiv 10/F8, lebo je na zvysku rozsahu a clonach nie velmi dobre pouzitelna
Tamron 11-18 asi najhorsia volba.
ps: banku? za kvalitu sa plati. si pozri, kolko stoji nikkor 14-24 a potom zistis, ze toto je velmi lacny spas ;)
Širokouhlý objektív na Canon 40D
Verim, ze neskuseneho uzivatela pomylia objektivy 10-22 od Canonu a 10-17 od Tokiny, pretoze ohnisko vacsinou urcuje uhol zaberu na vsetkych objektivoch rovnako. Vynimkou su objektivy Fish Eye, ktore pri rovnakom ohnisku ako supersirokouhle objektivy maju iny uhol zaberu. 10 mm ohnisko na Canon 10-22 ma uhol zaberu nieco malo nad 100°, kdezto ohnisko 10 mm na Tokine ma zaber 180°, je to dane specialnou konstrukciou optickej sustavy.
Tamron 10-24 f3,5-4,5
Sigma 10-20 f4-5,6 DC HSM
Tokina 11-16 f2,8 PRO DX
Tokina 10-17 f3,5-4,5 D AT-X
...a podla vsetkeho vyhercovia su dvaja 10-17 a 11-16 len asi budem musiet predtym spravit nejaku banku :P
Tokina 10-17 je fisheye, nie sirokac
Tokina 12-24/4 chyba vynikajuci rozsah
Tokina 11-16/2.8 je velmi dobra volba
Sigma 10-20 je naladova, treba chytit ok kus. par ludi ju pouziva ako pevny objektiv 10/F8, lebo je na zvysku rozsahu a clonach nie velmi dobre pouzitelna
Tamron 11-18 asi najhorsia volba.
ps: banku? za kvalitu sa plati. si pozri, kolko stoji nikkor 14-24 a potom zistis, ze toto je velmi lacny spas ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa