Mám jednu technickú otázku. Ako už v nadpise zaznelo, chcel by som vedieť, ako pracuje AF fotoaparátu pri sériovom snímaní. Teda, či objektív stíha preostrovať pri sledovaní pohyblivého objektu a pod. Vďaka
Rychlost preostrovania je dana typom fotoaparatu, svetelnostou objektivu, svetelnymi podmienkami a samozrejme smerom pohybu objektu. Cim je pohyb dalej a jeho pohyb je rovvnobeznejsi so snimacim prvkom, je fotenie jednoduchsie. Najvacsi problem je so snimanim objektov pohybujucich sa priamo k fotografovi a hlavne ak su pomerne blizko.
Lachsie sa to foti z odstupu teleobjektivom.
Karol Srnec: vďaka za odpoveď. Nebolo mi celkom jasné, či je vôbec v praxi využiteľných 10 sn/s u Canon Mark-a, či objektívy pri tej rýchlosti snímania vôbec stíhajú prípadné preostrenie.
Ak su na to podmienky, tak stihaju. Fotoaparat si dopredu predpocitava. Napriklad Nikony si vytvoria akoby 3D model, a snazia sa preostrit tam, kde podla vypoctu predpokladaju, ze by sa objekt mal nacghadzat, takze to lahsie skoriguju.
ja len doplnim karola. osobne 3d tracking nepouzivam, pretoze v tomto rezime sa zaostrovaci bod vybera automaticky z 51 bodov. pouzivam automaticke dynamicke zaostrovanie, kde si volim 9 alebo 21 bodov, kde tiez funguje prediktivne sledovanie zaostrovania, ale len z okolitych bodov a hlavne zaostrovaci bod na zaciatku si vyberam sam. a samozrejme mozem len potvrdit, ze cim kvalitnejsie sklo mas, tym objektiv aj lepsie zaostruje
Ako pracuje AF pri sériovom snímaní
´ANO, malo by, nie vzdy´ Nerobis do politiky? :)
Lachsie sa to foti z odstupu teleobjektivom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa