Caute, aky je Vas nazor - skusenosti na Sigma 24-70mm F2.8 EX DG MACRO, chcem to na NIKON D80,cena je tam celkom zaujímava cca.13000,-Sk. Resp. odporucali by ste ine alternatívy k tomu to sklu??
Vďaka
No, s tej Sigmy budes ma po prepocte x 1,5 objektiv 36-105 mm, inac je dobra mal som ju moznost vyskusat. Na digital APS C by som bral radsej toho Tamrona 17-50/2,8, tiez ho chcem kupit.
No, s tej Sigmy budes ma po prepocte x 1,5 objektiv 36-105 mm, inac je dobra mal som ju moznost vyskusat. Na digital APS C by som bral radsej toho Tamrona 17-50/2,8, tiez ho chcem kupit.
Presne tak ako Duny pise, treba si to uz raz konecne uvedomit, ze ohniska su uvadzane v prepocte na velkost policka 35mm....
Treba ist do toho Tamrona a alebo uz spominanej tokiny, a je po problemoch
Ohniska su na objektivoch uvadzane skutocne, prepocitanie je na uzivateloch podla fotoaparatu na ktory nasadia objektiv. Prepocitane ohniska su uvadzane len na kompaktoch a aj to len na papieri, na objektive su napisane skutocne.
Tá Sigma je skorej portrétny objektív (menej univerzálny), mal som možnosť ho vyskúšať, je to trocha cvalík, Mechanické prevedenie objektívu výborné - lepšie ako Tamron (oproti Sigme je to plastová hračka).
Obrazová kvalita objektívu kolíše kus od kusa, ak natrafíš na super kus, tak je to výborné sklo.
tak asi najlepsie bude ak pojdem do BA a presne skusim na svoje telo + export v notebooku JJ Poznam ten kud od kusu mam 70-300 a ostri presne a ostre fotky dava . Musim este pohladat fotky z toho objektivu ake to dava na roznych telach .
tak asi najlepsie bude ak pojdem do BA a presne skusim na svoje telo + export v notebooku JJ Poznam ten kud od kusu mam 70-300 a ostri presne a ostre fotky dava . Musim este pohladat fotky z toho objektivu ake to dava na roznych telach .
Ak poznas Megafoto.sk, tak zajdi k nim do predajne, maju tam pekny kutik, kde si objektiv aj vyskusas, ak ho budu mat na predajni.
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG MACRO
radsej tamron 17-50/2.8, alebo sigmu 18-50/2.8 hsm
Treba ist do toho Tamrona a alebo uz spominanej tokiny, a je po problemoch
Obrazová kvalita objektívu kolíše kus od kusa, ak natrafíš na super kus, tak je to výborné sklo.
ale vdaka , hlavne miqq-ovi
JJ Poznam ten kud od kusu mam 70-300 a ostri presne a ostre fotky dava
Musim este pohladat fotky z toho objektivu ake to dava na roznych telach
JJ Poznam ten kud od kusu mam 70-300 a ostri presne a ostre fotky dava
Musim este pohladat fotky z toho objektivu ake to dava na roznych telach
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky