Fórum » O TECHNIKE

Adaptér Pentax-Nikon

pentax
2011-12-17 20:22:00+01
Má niekto skúsenosti s adaptérmi skiel Pentax na telo Nikon D5100? Našiel som iba toto:
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2001138-cz-jyc-adapter-objektivu-pentax-k-na-telo-nikon

DropDead
2012-01-23 10:56:42+01
Tiež by má to zaujímalo, konkrétne nikoňacká 85ťka na K-5ťku

denySK
2012-01-23 11:08:53+01
na ebay podobnu srandu kupis do 15eur...
Pokial bude mat ta redukcia opticky clen, tak to bude dost kazit kvalitu, obdobne ako u adapterov s optickym clenom z canon FD na EF

bonifacko
2012-01-23 11:09:04+01
príspevok od: pentax
Má niekto skúsenosti s adaptérmi skiel Pentax na telo Nikon D5100? Našiel som iba toto:
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2001138-cz-jyc-adapter-objektivu-pentax-k-na-telo-nikon
Pokial čítam recenziu na D5100 tu na ephoto, tak sa píše - absencia vstavaného motorčeka ostrenia pre staršie AF objektívy. Takže otazka znie, aky objektív tam chceš dať? Ak to bude objektív, ktory ma pentaxacke ostrenie cez motorček z tela, tak to budeš mať iba ako manualne sklo.

denySK
2012-01-23 11:11:22+01
a k objektivom...musia mat clonovy prstenec na nastavenie clony mechanicky, pretoze prenos clonoveho cisla ani AF s tymto adapterom nebude fungovat...na pentaxe ti vsak bude indikovat spravne zaostrenie bliknutim AF bodu v hladaciku, aspon nieco

Marcel Rebro
2012-01-23 11:45:28+01
príspevok od: bonifacko
Pokial čítam recenziu na D5100 tu na ephoto, tak sa píše - absencia vstavaného motorčeka ostrenia pre staršie AF objektívy. Takže otazka znie, aky objektív tam chceš dať? Ak to bude objektív, ktory ma pentaxacke ostrenie cez motorček z tela, tak to budeš mať iba ako manualne sklo.
Neviem o ziadnom adapteri Pentax na Nikon s podporou AF. Ked sa tak zamyslim (aaaaauuu) tak asi jediny adapter s podporou AF (co poznam) je 4/3 na mikro 4/3.

keko
2012-01-23 12:39:23+01
Akykolvek adapter je konina, je lacnejsie si dokupit objektiv, alebo telo. Aj adaptery, co funguju, maju mnoho obmedzeni. Teda nic pre cloveka narodenom po roku 1980
P.S.: Adpter na Nikon je iba koniN. NA ostatene zancky je to konina.
P.S.: koniN je slusne povedane konin koko.t.

denySK
2012-01-23 15:58:28+01
príspevok od: keko
Akykolvek adapter je konina, je lacnejsie si dokupit objektiv, alebo telo. Aj adaptery, co funguju, maju mnoho obmedzeni. Teda nic pre cloveka narodenom po roku 1980
P.S.: Adpter na Nikon je iba koniN. NA ostatene zancky je to konina.
P.S.: koniN je slusne povedane konin koko.t.
preco? Samyang tiez nema AF a ludia to kupuju, napr 85/1.4...to iste dosiahnes adapterom

keko
2012-01-23 16:20:08+01
príspevok od: denySK
preco? Samyang tiez nema AF a ludia to kupuju, napr 85/1.4...to iste dosiahnes adapterom
Samyang ma ale F-bajonet pre Nikon, ci nie? A teda funguje aj TTL ... to s adapterom nedosiahnes.

denySK
2012-01-23 17:37:16+01
TTL neriesim aj tak mam len manualny blesk

transporti686
2012-01-23 18:45:48+01
príspevok od: pentax
redukcie sú celkom dobré veci a veľa ich je aj s čipmi aj sa všeličo dá emulovať, no nikdy som neriešil pentax objektív na nikon, mám pentax objektív na canon, ale všetko sa robí manuálne u nikonov je všeobecne problém, že väčšina modelov nedokáže ani merať expozíciu pokiaľ je na nich iný objektív ako nikon s čipom, samozrejme prenos af je vždy komplikovaný a redukcie sa celkovo väčšinou využívajú pre použitie manuálnych objektívov s manuálnym nastavením clony

WildSammy
2012-01-23 18:59:21+01
Novoflex ma dobre adaptery a Pentax Limited pevne skla by som si s radostou namontoval na moju D700 aj ked s MF a manualnou clonou

keko
2012-01-23 20:10:07+01
príspevok od: denySK
TTL neriesim aj tak mam len manualny blesk
TTL = Thru The Lens a znamena, ze meranie sa vykonava cez objektiv. Na to aby to fungovalo musi sa meranie pri otvorenej clone kompenzovat o nastvenie clony, ktore sa prenesie cez mechanicku alebo elektornicku spojku do logiky merania. Iba tak sa nastavi spravny cas este pred tym, nez clona zaskoci na svoju nastavenu hodnotu. ... (TTL blesk je este iny system, prenos clony tam nevyhnutne nepotrebujes.) Ak pouzivas adapter, potom sa meranie svetla neda vykonat pri otvorenej clone, ostrit pri clone 8 je brrrrrrrrr....

transporti686
2012-01-23 20:26:11+01
TTL = Thru The Lens a znamena, ze meranie sa vykonava cez objektiv. Na to aby to fungovalo musi sa meranie pri otvorenej clone kompenzovat o nastvenie clony, ktore sa prenesie cez mechanicku alebo elektornicku spojku do logiky merania. Iba tak sa nastavi spravny cas este pred tym, nez clona zaskoci na svoju nastavenu hodnotu. ... (TTL blesk je este iny system, prenos clony tam nevyhnutne nepotrebujes.) Ak pouzivas adapter, potom sa meranie svetla neda vykonat pri otvorenej clone, ostrit pri clone 8 je brrrrrrrrr....
ale keko vsetko sa dá, len treba chcieť ostriť sa dá aj pri otvorenej clone a pred cvaknutím ju zacloniť a nastaviť správny čas, je to nepohodlné, ale pri fotení krajiny to ide úplne v pohode

keko
2012-01-24 11:12:29+01
príspevok od: transporti686
ale keko vsetko sa dá, len treba chcieť ostriť sa dá aj pri otvorenej clone a pred cvaknutím ju zacloniť a nastaviť správny čas, je to nepohodlné, ale pri fotení krajiny to ide úplne v pohode
Ano, ale a to - som uz pisal vyssie - toto nie je nic pre narodenych po roku 1980
Mam Pentax SuperA a k nemu adapter pre objektivy M42. Ale naco mi to je, vsetky Pentaxy objektivy su lepsie, ako cokolvek ine, co mam. Nehovoriac o objektivoch z NDR.
To o com pises, je pre mna naopak potechou pri foteni, ale za preve, som rocnik 1964 a za druhe, len upnut aparat na stativ, zaostrit, zafixovat polohy, zmerat svetlo, zaclonit, zavriet zavierku, natiahnut zavierku, nastavit cas, zalozit kazetu, vytiahnut siber, odexponovat, zalozit siber, zmontovat aparat - to zvykne trvat 20 minut Za ten cas sa s digitalom da docestovat, naexponovat 700 obrazkov, skontrolvat histogramy, pofacebookovat na HTC, poslat tri SMS a okaslat blizku kaviaren, kde maju kavu za 1,70 EUR. O co vsetko prichadzam ...

transporti686
2012-01-24 18:52:39+01
Ano, ale a to - som uz pisal vyssie - toto nie je nic pre narodenych po roku 1980
Mam Pentax SuperA a k nemu adapter pre objektivy M42. Ale naco mi to je, vsetky Pentaxy objektivy su lepsie, ako cokolvek ine, co mam. Nehovoriac o objektivoch z NDR.
To o com pises, je pre mna naopak potechou pri foteni, ale za preve, som rocnik 1964 a za druhe, len upnut aparat na stativ, zaostrit, zafixovat polohy, zmerat svetlo, zaclonit, zavriet zavierku, natiahnut zavierku, nastavit cas, zalozit kazetu, vytiahnut siber, odexponovat, zalozit siber, zmontovat aparat - to zvykne trvat 20 minut Za ten cas sa s digitalom da docestovat, naexponovat 700 obrazkov, skontrolvat histogramy, pofacebookovat na HTC, poslat tri SMS a okaslat blizku kaviaren, kde maju kavu za 1,70 EUR. O co vsetko prichadzam ...
keko neber to tak važne, ja som ročník 1980 a zvládam to v pohoe hahaha som zvedavý aké to bude keď budem v ruke držať stredný formát no ale zas je pravda, že nechcel by som tým fotiť vtáčikov za letu alebo tak ono je pravda, že ak niekto chce autofocus a všetky výdobytky, tak bohužiaľ s redukciami to moc nevyhrá....

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()