Chcem sa spytat že aká je vhodná clona na fotenie ohnostroja ?? vo fotoškole a na forách som sa konkretne nedozvedel len to že iso má byt čo najnižšie ale to je logika a na ukazkovych fotak bola clona F 16 alebo F 20 nemôžem fotit s clonou F 5.6 ??? musí byť vyšia alebo v akom omedzí ??? Som vdačný za každu odpoveď
ono by ti to malo malovat po oblohe. Cize by si mal fotit dlhsimi casmi a ISO preto zdvyhat nemusis. Akurat by ti to zbytocne zacalo sumet a na dosiahnutie dlhsieho casu by si musel viac clonit. Ked zvysis clonu, za f16 alebo f20 tie degradujes zbytocne kvalitu. Tato fotka bola urobena na ISO 200, clona f9 a cas 1,6 s. Problem je v tom, ze niektore explozie ziaria viac, ine menej. Ked som videl, ze vybuchla raketa co ma drobne svetielka, tak som od oka odclonil a ked som videl, ze na oblohe vybuchlo 10 rakiet tak som priclonil. Cas som drzal priblizne rovnaky. Este co bude proti tebe je dym vznikajuci z explozii. Ten sa preziari raketami a bude svietit cele namestie
Závisí od toho, v akom prostredí chceš fotiť ten ohňostroj. Ak ho chceš fotiť tak, že bude v zábere aj zem, respektíve miesto z ktorého je vypúšťaný ohňostroj, tak budeš musieť viac pricloniť. Nakoľko ohňostroje sa fotia na dlhších časoch tak ti na osvetlených miestach na zemi môžu vznikať prepaly. Tým pádom nie je nikde dané akou clonou musíš fotiť, ale clonu musíš prispôsobiť času.
vec tréningu minulý rok som ako "statív" použil krabice, na tento ročný ohňostroj budem prichystaný Zas také dlhé časy ani niekedy netreba, BULB...ak je aktívny ohňostroj tak sa toho na oblohe ukáže celkom dosť, clona viacmenej záleži ako vám to pasuje a aký je výsledok... i keď potom vidím ten ohňostroj len na fotkách, keďže live sa dívam z hľadáčika
kaslite na to....aj tak na svk je malokde tak dobry ohnostroj aby to stalo za to....aspon v TN urcite nie....skusal som fotit uz po dva roky a bieda....vsetko strielaju na jedno miesto cize to neprekresli celu oblohu a nemoze ist clovek do dlhych casov lebo by z toho bola jedna ziariaca gula...a k teorii...tazko ti poradime presny exif ked nevieme ako bude vyzerat scena alebo to co fotis...kazdopadne clony medzi 8-16....iso podla potreby a cas tak isto nutnostou je stativ !!! a to co najkvalitnejsi....alebo ako ti pisali fotit na bulb a ciernym papierom si zakryvat objektiv...
Ohnostroj
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa