Fórum » O TECHNIKE

Let do usa

Bindo
Bindo 2008-08-31 23:00:49+02
Viem ze toto nie je prilis "O technike" ale aj tak to sem dam lebo sem chodi najviac ludi. Rozhodol som sa kupit si fotak. Kedze u nas je draho urcite beriem z usa (http://www.bhphotovideo.com). Lenze mam problem s dopravou do SR, nakolko nikto z mojich znamich tam necestuje a posielat to nechcem koly clu. Preto prichadzam s navrhom letu do usa. Verim ze nas je viac, ktory mame tento problem a ktory chceme usetrit dake korunky na dalsiu vybavu. Preto davam do placu navrh, ze by som po tie veci zaletel a na dopravu by sme sa vyskladali. Viem ze niekomu sa to moze zdat sialene, ale mna clo vide viac ako letenka do NY takze to skusam takto. Ak by sa nas naslo viac, a doprava by sa rozpocitala, tak to moze vyst vcelku lacno. Spiatocna letenka vide cca 20000. Keby ze nas je 5-6 tak to na osobu vide do 5tisic co je cena dopravy postou a neriskujete zdanenie. Ak sa to dakomu nepozdava tak toto nemusi ani komentovat. Pre tych ktory by mali zaujem nech ma kontaktuju idealne mailom: jozef.binder.mail@gmail.com

2008-09-02 21:57:39+02
ok, k nakupom :-D :-D :-D
najlepsie referencie ma www.bhphotovideo.com. da sa tam platit paypal - pomocou aj slovenskej kreditnej karty. staci ju aktivovat. dorucenie na hocjaku adresu. tie v state New York vsak su navyse zdanovane kvoli lokalnej predajnej dani (do 8% tusim).
na amazone sa da kupovat aj pomocou slovenskej kreditnej karty. pred nieco viac nez tyzdnom som tam minul 650USD. idealne je kupit z ineho statu, nez sa nachadza adresa dodania kvoli dani.

ps: kreditna karta neznamena ta, z ktorej si denne vyberate peniaze z konta, ale ta, ktoru vam daju na poziadanie, mate na nej kredit a ked ho miniete, zaplatite na spesl bankovy ucet dlznu sumu. reklamy boli nieco na sposob: ´peniaze na 40 dni bez uroku a podobne´

Bindo
2008-09-02 22:52:41+02
príspevok od:
ok, k nakupom :-D :-D :-D
najlepsie referencie ma www.bhphotovideo.com. da sa tam platit paypal - pomocou aj slovenskej kreditnej karty. staci ju aktivovat. dorucenie na hocjaku adresu. tie v state New York vsak su navyse zdanovane kvoli lokalnej predajnej dani (do 8% tusim).
na amazone sa da kupovat aj pomocou slovenskej kreditnej karty. pred nieco viac nez tyzdnom som tam minul 650USD. idealne je kupit z ineho statu, nez sa nachadza adresa dodania kvoli dani.

ps: kreditna karta neznamena ta, z ktorej si denne vyberate peniaze z konta, ale ta, ktoru vam daju na poziadanie, mate na nej kredit a ked ho miniete, zaplatite na spesl bankovy ucet dlznu sumu. reklamy boli nieco na sposob: ´peniaze na 40 dni bez uroku a podobne´
cize ak som spravne pochopil ak poletim do NY a povedzme si to necham vopred nachystat aj zaplatim este z sr a len si to vyzdvihnem naparia mi tam este + ich dph ?

2008-09-02 23:06:03+02
príspevok od: Bindo
cize ak som spravne pochopil ak poletim do NY a povedzme si to necham vopred nachystat aj zaplatim este z sr a len si to vyzdvihnem naparia mi tam este + ich dph ?
http://ny.rand.org/stats/govtfin/salestax.html

tuto platis v state New York v pripade:
kupa v kamennom obchode (ideal BHPhotoVideo - ooooooooooooooooobrovsky obchod, ktoreho navsteva je ako Vianoce)
kupa cez internet od predajcu so sidlom v State New York

vopred sa to neda moc nachystat. co mozes urobit:
kupit z usa s tym, ze chces dodat ten a ten den a zostat v NY aspon 3 dni (den pred a po delivery date) pre kazdy pripad. na hotel posiela amazon, vacsina inych nie. ak tam mas znameho, idealne to nechat poslat na neho.

to, ze zaplatis dan v USA neznamena, ze si sa zbavil danovej povinnosti pri prichode do EU ;)

Rudy
2008-09-06 15:42:52+02
Kdyz kupujes v obchode ktery je ve stejnym statu jak napriklad BHP je nv NYC a ty si to nechas pposlat, nebo to tam koupis osobne, tak platis dan, myslim okolo 7%, ale kdyz ses v jinym statu, treba jen v NJ tak neplatis nic. Ale musis to objednat postou.
Ale jsou levnejsi obchody, mnohem, nez BHP. Ajsou mimo NY.

Takze kdyz jedes domu, tak te procli?
Co se nesmi privazet?
Je to nekde napsany?
Co kdyz ti to nekdo posle?

Bindo
2008-09-06 18:56:29+02
príspevok od: Rudy
Kdyz kupujes v obchode ktery je ve stejnym statu jak napriklad BHP je nv NYC a ty si to nechas pposlat, nebo to tam koupis osobne, tak platis dan, myslim okolo 7%, ale kdyz ses v jinym statu, treba jen v NJ tak neplatis nic. Ale musis to objednat postou.
Ale jsou levnejsi obchody, mnohem, nez BHP. Ajsou mimo NY.

Takze kdyz jedes domu, tak te procli?
Co se nesmi privazet?
Je to nekde napsany?
Co kdyz ti to nekdo posle?
A vedel by si mi aj prosim ta odporucit dake lacnejsie shopy ? Ja som hlavne pozeral amazon a bhp. Ak mas tip na daky seriozny budem vdacny.

Rudy
2008-09-06 19:31:03+02
http://www.nextag.com/
http://www.shopcartusa.com/
Napis co si chces koupit do explorer, a tam ti naskace vsechno,

tyhle dve je jen priklad, na tech si najdes co chces koupit, a naskoci ti nejlevnejsi ceny v ruznych obchodech.

2008-09-07 03:18:14+02
lacnejsie nez BHPhotoVideo moze byt o par dolarov. Ak je to o viac, nez 5%, je to podvod.
Vzdy pred kupou z neznameho obchodu:
http://www.resellerratings.com/ a mas jasne, ze tie neskutocne ceny su neskutocne.

Rudy
2008-09-07 03:51:17+02
Ne, to neni tak pravda, BHP neni levna a nikdy nebyla. ja jsem delal asi pul bloka od stare BHP, a nikdy jsem si tam nic nekoupil. Muzes koupit 30% levneji nez BHP, to neni nic zvlastniho, ani podvod. Nekdy maji specialni sale, a prodavaji pod ceny....... To se porad meni.

cambo
2008-09-07 10:04:36+02
da sa to poslat na slovensko objektiv ako dar v baliku?
myslim ked to tam niekto kupi a posle to ako dar. da sa to?
samozrejme s poistenym a tak.

2008-09-07 12:34:06+02
príspevok od: Rudy
Ne, to neni tak pravda, BHP neni levna a nikdy nebyla. ja jsem delal asi pul bloka od stare BHP, a nikdy jsem si tam nic nekoupil. Muzes koupit 30% levneji nez BHP, to neni nic zvlastniho, ani podvod. Nekdy maji specialni sale, a prodavaji pod ceny....... To se porad meni.
tak mi daj adresu, kde kupim bez problemov o 10% lacnejsie standardny tovar. nehovorim o dopredajoch skladovych zasob, ale o standardnom tovare. a este mi k tomu hod odkaz na reseller rating podobnej kvality, ako ma BHPV.
potom uznam, ze ano, da sa. ale myslim, ze za poslednych 6 rokov, co s kamaratmi nakupujeme cez net, sme toho pozreli uz dost a vzdy ked tam bola podstatne lacnejsia cena, vzdy tam bol hacik...

2008-09-07 12:36:06+02
americania ti to neradi poslu ako dar v baliku.
z honngkongu ti skor vyjdu v ustrety, lebo na tomto je tam postaveny biznis.
z usa mozes vyskusat napr. wwww.zasilkovasluzba.com, alebo podobne sluzby, ktore ti vytvoria americky P.O.BOX, kam ti pride balik, prebalia ho a vydeklaruju ako dar.

Rudy
2008-09-07 16:02:54+02
Ja pisu jen moje osobni zkusenosti, driv sis koupil photo magazin, a hledals co chces koupit v reklamach, kde to mela kazda prodejna v seznamu.Nasel jsem si nejlevnejsi, zatelefonaval jsem tam, a potom jsem tam sel a koupil co potrebuju. Nastradali se zkusenosti a potom zacals nakupovat porad s te sejne prodejny. Ta byla 47 street photo, tam jsem si koupil moji prvni TV v USA.
BH Photo byla mala prodejna na 32nd street, na spojeni Brodway a and 6 ave
pak vyhorela, a postavily novou. Meli nejlepsi katalogy a inzerci s podrobnym popisem, ale ceny prumerne o 20%- 30% drazsi.
Ted je internet.
Ty kupujes na vetsi dalku, je to jinacci, hodne prodejen to neposila do zahranici, a s tim hackem mas pravdu, vetsinou se musis divat na rating, ja jim taky zavolam, a zeptam se na podrobnosti.
Ted kdyz neco potrebuju, tak to vetsinou napisu na internet, a research.
Sam vis co je pro tebe nejlepsi.............

Rudy
2008-09-07 16:04:09+02
Z US muzes poslat co chces bez problemu, zalezi na zemi kam to posilas.

Rudy
2008-09-07 16:07:04+02
Cambo se ptal na jinou vec, ne ze si sam neco koupi, a necha si to poslat, ale ze mu to tady koupi nejaky znamy, a posle mu to.

2008-09-07 16:27:41+02
Rudy:
bavme sa o sucasnosti. tiez som 6 rokov dozadu kupil kompakt za 24tis sk v prepocte (canon s40 za 500usd a dolar bol skoro 50sk)...

BHPV davam ako referenciu. aj tak sa dnes skoro vsetci drzia vyrobcom odporucanych cien a idu pod ne len o omrvinky. a ak je nejaka akcia, da sa kupit aj lacnejsie, ale standard to nie je. z usa kupujem len osobne, alebo na ´spojku v usa´. posielat si nechavam len z EU/HongKongu.

a ta odpoved cambovi:
no, som zniceny po vcerajsej svadbe. pravacka je po namahavych 10 dnoch uplne odpisana. asi zacnem znova posilovat, lebo nosit cely den fotak s gripom, bleskom a objektivom neni hracka :D :D :D

cambo
2008-09-07 16:37:09+02
myslel som ze tam mam kamarata ktory tam zije a on mi to posle moze to byt?

Rudy
2008-09-07 16:49:24+02
Ted je internet.
Ty kupujes na vetsi dalku, je to jinacci, hodne prodejen to neposila do zahranici, a s tim
hackem mas pravdu, vetsinou se musis divat na rating, ja jim taky zavolam, a zeptam se na
podrobnosti.
Ted kdyz neco potrebuju, tak to vetsinou napisu na internet, a research.
Sam vis co je pro tebe nejlepsi.............

Kup si ten vozicek na kabelu

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()