Fórum » O TECHNIKE

Svetelna stopa na nočnej fotografii

brunko1981
brunko1981 2012-03-06 15:28:23+01
Popis:
>
> Dolny Kubin, priblizne 19. hod., zavierka 30 sek., clona 8, + externy
> blesk
> po 20tej sekunde odpaleny 2m od fotoaparatu. Fotak na stative 99% sa
> nepohol- nasnimane pomocou dialkovej spuste. Fotoaparat Nikon D700,
> objektiv 24-70/2.8.
>

Dalsia foto na porovnanie: vyhotovena pred predchadzajucim zaberom, s tym istym nastavenim len bez blesku.
> Vopred dakujem za vysvetlenie.

trnavsky
2012-03-06 17:49:20+01
príspevok od: brunko1981
sa to tu nejak s tymi napadmi zvrhava .....ale fakt vazne......je to zaber bez akycholvek uprav.....fotak sa tak pohnut nemohol......bud je to bleskom alebo docasnou chybou v tele fotaku( vlhkost, mraz, nieco).....ja som niekedy davno uz nieco podobne videl...ale nepamatam co to sposobovalo
nemal si náhodou na foťáku nastavenú viacnásobnú expozíciu a nevedomky si počas prvej expozície šteloval foták na statív, a počas 2. expozície si už zaznamenal na ten istý záber statický obrázok ?

trnavsky
2012-03-06 17:53:21+01
sa to tu nejak s tymi napadmi zvrhava .....ale fakt vazne......je to zaber bez akycholvek uprav.....fotak sa tak pohnut nemohol......bud je to bleskom alebo docasnou chybou v tele fotaku( vlhkost, mraz, nieco).....ja som niekedy davno uz nieco podobne videl...ale nepamatam co to sposobovalo
súdsiac aj podľa toho že táto fotka je oveľa svetlejšia ako tá porovnávacia, pričom si nemylsím že podľa vzdialenosti od stožiara by na takú diaľku osvetlil blesk. (svetlejšia je nielen konštrukcia ale aj obloha)

total empty
2012-03-06 17:58:06+01
Popis:
>
> Dolny Kubin, priblizne 19. hod., zavierka 30 sek., clona 8, + externy
> blesk
> po 20tej sekunde odpaleny 2m od fotoaparatu. Fotak na stative 99% sa
> nepohol- nasnimane pomocou dialkovej spuste. Fotoaparat Nikon D700,
> objektiv 24-70/2.8.
>

Dalsia foto na porovnanie: vyhotovena pred predchadzajucim zaberom, s tym istym nastavenim len bez blesku.
> Vopred dakujem za vysvetlenie.
Nie, vážne:
Mne sa také čiarky občas podarili na fotkách v sálach-hostiny,svadby atď,kde bolo slabé umelé svetlo a kopa iných zdrojov farebných svetielok-disco efekty, laser atď. A boli na fotke aj keď som fotíl z bleskom aj bez neho
Takže tie čiarky dobré poznám, ale tvoj prípad je iný-statív a dlhá expozícia.
Takže vrátiť sa na miesto a fotiť znova,občas aj elektronika môže zblbnúť.
No nehľadaj tam nič paranormálneho ako cigáni čo boli v telke, ja som myslel,že umrem,keď tvrdili,že vyfotili mimozemšťanov.

r.a.d.o.
2012-03-06 18:55:52+01
Ja taketo ciary sledujem denne ked sa pozeram v noci z okna na poulicnu lampu, ktora je cca 50 m daleko a svieti smerom dolu cize jej ziarovku nevidim priamo. Staci aby popod lampou lietal hmyz, ktory sa osvetli zhora a hoci je drobny vytvorii naozaj znacny svetelny zdroj (nieco ako mesiac na oblohe, ktory v skutocnosti nesvieti iba odraza svetlo). Je to dost efektne a mierny vecerny opar to len znasobuje. Nieco podobne mohlo sposobit aj tvoj pripad ak tam bol dalsi zdroj svetla (alebo jasna noc) a popred objektiv ti nieco drobne preletelo...

brunko1981
2012-03-07 22:51:02+01
príspevok od: total empty
Nie, vážne:
Mne sa také čiarky občas podarili na fotkách v sálach-hostiny,svadby atď,kde bolo slabé umelé svetlo a kopa iných zdrojov farebných svetielok-disco efekty, laser atď. A boli na fotke aj keď som fotíl z bleskom aj bez neho
Takže tie čiarky dobré poznám, ale tvoj prípad je iný-statív a dlhá expozícia.
Takže vrátiť sa na miesto a fotiť znova,občas aj elektronika môže zblbnúť.
No nehľadaj tam nič paranormálneho ako cigáni čo boli v telke, ja som myslel,že umrem,keď tvrdili,že vyfotili mimozemšťanov.
nejde o paranormal....skor to pripisujem technickej chybe. Nejake vysvetlenie uz mam len pockam este na fotograficke aby som neovplyvnoval.

brunko1981
2012-03-07 23:02:15+01
príspevok od: trnavsky
súdsiac aj podľa toho že táto fotka je oveľa svetlejšia ako tá porovnávacia, pričom si nemylsím že podľa vzdialenosti od stožiara by na takú diaľku osvetlil blesk. (svetlejšia je nielen konštrukcia ale aj obloha)
to je.....su to exporty rawu a ten druhy je uplne plochy bez vyrovnania WB a inych veci.....zaber je uplne rovnaky. ked trosku prizries na ten stoziar tak to osvetlenie je vidiet.

brunko1981
2012-03-07 23:03:00+01
príspevok od: trnavsky
nemal si náhodou na foťáku nastavenú viacnásobnú expozíciu a nevedomky si počas prvej expozície šteloval foták na statív, a počas 2. expozície si už zaznamenal na ten istý záber statický obrázok ?
veru nie.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()