Zdravim! Chcel by som sa spýtať niekoho ci sa oplati mat objektiv so stabilizatorom. mam totizto zaujem o canon ef 70-200 f4.0 l usm a tentom isty objektiv lenze s funkciou IS (stabilizator obrazu) vijde dvakrat viac...za radu dakujem
is vraj pomáha skrátiť časy, no ja osobne by som volil lepšiu svetelnost, tá sa nedá vypnúť na objektíve ako is prepínačom on off ako is :-)
IS cas neskrati, len ti umozni udrzat v ruke dlhsi cas nez je pri danom ohnisku bezne. Bohuzial ti nijak nepomoze pri akcnej fotografii, kde potrebujes mat rychly cas na ostre zachytenie objektu, Napr. Tanec: naco ti je to, ze udrzis 1/30 s, ked su vsetci rozmazani pohybom? Vyssia svetelnost=kratsi cas.
Najlepsia je samozrejme kombinacia svetelnos + IS.
Bez IS sa da samozrejme fungovat, funguju tak miliony fotografov po celom svete uz desiatky rokov.
tak som to nejako mal na mysli :-) každopádne by som volil svetelnost. Ale nejde mi do hlavy prečo je canon 70-200 f4 usm skoro tak drahý ako sigma 70-200 f2.8
tak som to nejako mal na mysli :-) každopádne by som volil svetelnost. Ale nejde mi do hlavy prečo je canon 70-200 f4 usm skoro tak drahý ako sigma 70-200 f2.8
Keby si s obomi objektivami fotil kazdy den, tak Sigma sa ti po roku rozpadne. U Sigmi je EX rad deklarovana ako exkluzivna, ale ku kvalite profi objektivov Canon a Nikon ma daleko. Presvedcilo sa o tom nikolko fotografov z nemenovanej agentury, ktorim sa ich Sigmy po roku pokazili, strit sa niekedy neoplati.
Pre bezneho uzivatela je vsak prevedenie EX objektivov uplne v pohode.
Ja mam Canon 70-200/F4L IS a aj vdaka tomu, ze je o polovicu lahsi ako F2.8 ho mam so sebou takmer stale (cez weekendy), zatial som s nim nemal problem.
Plati presne to co popisla Karol, kratke casy na F2.8 su lepsie ako dlhsie s IS. A este netreba nezabudat aky bokeh poskytuje F4 a aky bokeh ma F.28! To je podstatne pre vysledny zvlad foto. :)
70-200/4 je spickovy objektiv a ako kupa je to velmi dobra. Komu nevadia vacsie rozmery, hmotnost a vyssia cena oceni prednosti vyssej svetelnosti z hladiska prace s casom, hlbkou ostrosti... Neznedbatelna je aj vyhoda kombinacie s telekonvertormi.
tak som si aj ja nechal kupit tele, aj ked ten rozsah nepotrebujem, ale len tak pre istotu, kedze bola ponuknuta donaska z USA az do domu.
70-300VR. prve pokusy - sranda hracka, len na ten neustaly pohyb/vrcanie objektivu si musim zvyknut.
nechcel som 80-200/2.8 kvoli hmotnosti, velkosti, cene a tomu, ze tento objektiv bude vyuzivany minimalne...
ak by mal niekto zaujem o pocity/fotky, nech sa ozve a nieco spacham :)
...zhanam 70-200 f4 na canon, najprv som zhanal od ruky sigmu 70-200 f2.8 ale nikto ju akosi nepredaval. ten canon som par inzeratov nasiel. plati aj tu ze co kus to treba odskusat?
...zhanam 70-200 f4 na canon, najprv som zhanal od ruky sigmu 70-200 f2.8 ale nikto ju akosi nepredaval. ten canon som par inzeratov nasiel. plati aj tu ze co kus to treba odskusat?
no, to presne neviem. ideal je vzdy nasadit objektiv na ten ktory fotak, urobit fotky a pozriet ostrost. par objektivov som kupil naslepo a len raz som nebol spokojny na 100%, ale len na 90 (tokina 12-24/4, ktora je brutalne ostra na F4 a D80, ale na D300 je od 20mm ostra az na F5.6). zase ja vela neriskujem.
Casom mozno dokupim k 70-200/4 aj 135/2L, to ma svetelnost, bokeh, kontrast aj ostrost ovela lepsiu ako 70-200/2.8L. 100mm na F2.8 mi uz pokryva makro.
Ano,sice zmrazis pohyb,ale pohybujuci sa objekt musi byt dost tazke trafit do takej malej hlbky ostrosti,vacsinou aj tak treba priclonit na takych 5,6 na ukor zvysenej ISO,co na zrkadlovke nie je problem...okrem toho, 70-200 f/4 IS je zo vsetkych 70-200 na trhu najostrejsi objektiv,ostrost na urovni pevnych objektivov,ziskal ocenenie EISA...stabilizator je dost ucinny...a nosit 1300g? Mne bohato staci tych 760
Ano,sice zmrazis pohyb,ale pohybujuci sa objekt musi byt dost tazke trafit do takej malej hlbky ostrosti,vacsinou aj tak treba priclonit na takych 5,6 na ukor zvysenej ISO,co na zrkadlovke nie je problem...okrem toho, 70-200 f/4 IS je zo vsetkych 70-200 na trhu najostrejsi objektiv,ostrost na urovni pevnych objektivov,ziskal ocenenie EISA...stabilizator je dost ucinny...a nosit 1300g? Mne bohato staci tych 760
Cize myslis ze je lepsie kupit 4.0 so stabilizatoriom ako 2.8? pretoze ja to chcem takze ze proste taky ako keby univerzalny objektiv..vlastne jediny..plus zakladny 18-55 kt. je dost na hovno..a chcem do aj do znacnej miery na snowboard, skateboard....a vlastne na take dynamicke fotky a samozrejme aj tak ze sa s tym pofotia aj nejake take fotky ludi a tak...
Ohladom tej poslednej veci ze tak funguju miliony fotografov..ale asi 3 stranky dalej vo forach je tiez o tomto debata a tam pisal jeden typek, ze mal to bez IS sice tu 4.0 ale ze proste furt zo stativom behal...a ako som vyssie pisal chcem to aj na dynamicke fotky snowboarding skateboarding ale aj na take lifestyle fotky(ludia a tak)...
Na a na ten snowboarding a spol potrebujes tu 2,8-icku, ta ti da vzdy viac moznosti. Ked som nemal este profi vybavu, pouzival som 70-300/4-5,6 bez IS a islo aj s tym fotit, len som castejsie narazil na hranice moznosti mojej zostavy.
Bud budes mat normalnu zostavu a uricet situacie ti budu odoprete, alebo mas profi a fotis takmer za kazdych okolnosti. To nie je len objektiv. S D80 som mohol fotit do ISO 640, s D300 do 1600 a keby som mal D3, tak aj do 6400. Kombinacia pouzitelneho ISO, dynamickeho rozsahu, svetelnosti a rozlisovcej schopnosti, rychlosti AF, to je to, co urcuje co vsetko mozes nafotit v pozadovanej kvalite. Bud nieco nafotis, alebo odides s dlhym nosom. Radsej budem nosit tazku brasnu, nez sa radovat z malej brasnicki ale prazdnej pamatovej karty.
stabilizator
Najlepsia je samozrejme kombinacia svetelnos + IS.
Bez IS sa da samozrejme fungovat, funguju tak miliony fotografov po celom svete uz desiatky rokov.
Pre bezneho uzivatela je vsak prevedenie EX objektivov uplne v pohode.
70-300VR. prve pokusy - sranda hracka, len na ten neustaly pohyb/vrcanie objektivu si musim zvyknut.
nechcel som 80-200/2.8 kvoli hmotnosti, velkosti, cene a tomu, ze tento objektiv bude vyuzivany minimalne...
ak by mal niekto zaujem o pocity/fotky, nech sa ozve a nieco spacham :)
nejaky canonak by poradil lepsie.
Bud budes mat normalnu zostavu a uricet situacie ti budu odoprete, alebo mas profi a fotis takmer za kazdych okolnosti. To nie je len objektiv. S D80 som mohol fotit do ISO 640, s D300 do 1600 a keby som mal D3, tak aj do 6400. Kombinacia pouzitelneho ISO, dynamickeho rozsahu, svetelnosti a rozlisovcej schopnosti, rychlosti AF, to je to, co urcuje co vsetko mozes nafotit v pozadovanej kvalite. Bud nieco nafotis, alebo odides s dlhym nosom. Radsej budem nosit tazku brasnu, nez sa radovat z malej brasnicki ale prazdnej pamatovej karty.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa